Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Crazies (2010) 7/10
http://www.imdb.com/title/tt0455407/
jedan obični prosjek ili neka zlatna sredina,nema šta puno da se kaže za ovaj film!

Hard Candy (2005) 7,5/10
http://www.imdb.com/title/tt0424136/
Trebalo bi pohvaliti ideju za film iako je to moglo mnogo bolje,interesantan glumica Ellen Page,sasvim pristojno odglumila!Naravno ovo nije horor ali da je malo bolje zamišljeno vrlo lako je mogao biti!z:lol:

13Hrs (2010) 7/10
http://www.imdb.com/title/tt1411232/
Zamalo 6 ali kraj i nije toliko loš,neke stvari su jasnije posle toga,ostatak filma ispod prosjeka!

Infestation (2009) 7,5/10
http://www.imdb.com/title/tt1020543/
Film kao film ništa posebno iako se nisam smorio što je najbitnije,ali nekad se čudim zašto ova tema nije iskorištena bolje,insekti mogu biti vrlo zastrašujući,mislim da ova tematika ima prostora za jedan bolji ,ozbiljniji film.

Black Swan (2010) 9/10
http://www.imdb.com/title/tt0947798/
MV5BNzY2NzI4OTE5MF5BMl5BanBnXkFtZTcwMjMyNDY4Mw@@._V1._SY317_.jpg

Realno 8,5 ali malo veća ocjena samo iz razloga jer je jedan od orginalnijih filmova u 2010,Natalie Portman odglumila za medalju,dobri stari Vincent Cassel,šta više reći sem preporuka!Nije horor ali dajem si za pravo da preporučim odličnu Drama | Thriller .Odlična poruka filma:zaludjenost dovodi do savršenstva ili nemoguće biti dobar u nečemu ako se ne daš cijeli odnosno 110 posto.

ja mislila da sam jedina na pdf-u koja nije gledala ove filmove...:)...planiram..

Black swan gledaj kad izadje na blue rayu (samo sto nije), ali gledaj obavezno.
Inception (on je vec izasao sa sjajnom slikom) odgledaj prvih (sjajnih ) sat vremena i onda ucini sebi i samo jednostavno ugasi ,zato sto tu film postaje debilan , vrlo je simple i jednostavan za shvatanje(trebas da ga gledas pijan ,udrogiran i pretucen da ga ne bi povezao), ali kad krenu kretenizmi sa paralelnim nivoima sna i kako moras da pogines u jednoj razini sna da bi se probudio u drugoj i takve stvari(kretenski zaplet sa njegovom zenom) ,msm film gubi na smislu u potpunosti .Tako da lepo ugasi na pola ,i pusti sebi Memento i doziveces prelepo filmsko iskustvo ;)

2590212007_4ba8ddea2a.jpg

Aguirre, der Zorn Gottes (Agire, gnev Božiji)

Trenutno čitam knjigu o Latinskoj Americi od perioda kolonizacije do 19. veka za jedno predavanje. Profesor je pomenuo ovaj Hercogov film kao istorijski odlično odrađen i koji može poslužiti boljem shvatanju procesa rane kolonizacije Amerike. Na stranu edukaciona dimenzija, film je mučan i jeziv, ali to odlično oslikava situaciju u kojoj se i konkvistadori i domoroci nalaze. Ne znam da li sam ikada video da neko tako dobro glumi zlo kao Klaus Kinski, ne zato što njegov lik želi da bude zao, već zato što je takav i što to ne smatra zlom uopšte.
Preporuke, ali samo za one malo istrajnije.
8/10

Filmcina :worth: Atmosfera,muzika i naravno fenomenalni Kinski...Preporuka za sve koji ga nisu gledali :super:

MONTEVIDEO,bog te video!
Ocena : 5 ustvari 10 :D
Film je fenomenalan..radi se o pokusaju mladih srpskih fudbalera da odu na svetsko prventstvo !
Po meni ovo je najbolji srpski film (sto se tice svega) i najbolji film uopste.. sto se tice komedije
Ima mnogo delova za koje sam se smejala 5 minuta :D
Izbor glumaca je fantasitcan...i preporucujem svima da ga pogledaju.
Ja cu da idem u bioskop jos 3-4 puta :D
Jedino mi je zao sto film ne moze da se skine sa intarneta.. :\ ali imam osecaj da ce ga opet prikazivati...kao Zonu Zamfirovu :D
montevideo-bog-te-video_poster.jpg

http://1.***************/_utk4RcQXYVc/SSl-3hozo3I/AAAAAAAAAAg/3BvLel640gU/s400/The-Road-Poster.jpg

Nista posebno... 7/10

prosek proseka
ali ,posto sam ga gledao neposredno posle Book Of Eli koji mi je iz grudi dusu iscupao ,ovo mi je delovalo bolje nego sto ustvari jeste
7/10
dosadno ,predvidljivo , uzasno sporo ,izdrzljivo
Vigo sjajan kao i uvek

B0009HBPEY.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

Primo amore:

U prvi mah sam pomislio da je njen lik previse blurovan, da sustina njenog prihvatanja hvali..
Medjutim, kada malo bolje razmislim, logika jeste tu. Ona jeste ona koja “nestaje” na mnogo nacina. Mozda njena nejasnoca vodi ka njeogvom oblikovanju.

Film je pun suptilnih prelaza, koliko pesma u pozadini: “I'm afraid the masquerade is over, and so is love”..

Gluma je dobra, veoma dobra. Njemu je svaki gest, govor tela, agresivan iako nema poviseng tona, nema fizickog ispoljavanja.
Scena na jezeru gde se njegova prica i vizuelna strana filma preklapaju je zanimljiva i daje uvod u finale..

Sve u svemu.. pa, film je predobar..

poster.jpg

Jesus, Du weisst:

U srpskom neopaganizmu, zvanom pravosljavlje, Isus je trecerazrdeni lik na pozornici likova od kojih neki imaju po cetiri glave. Svakako, likovi u suknjama koji vitlaju kopljima, macevima i ostalim sredstvima za probadanje su daleko interesantniji od staticnog lika na krstu. A i posteno, ne ide da se calabrcne nesto u ime razapetog. Potrebna je odgovarajuca scenografija i za sto. Sta vise, u srpskom pravosljavlju imate krst. Ne i Isusa. Mislim, hej, slazem se, krst je neuporedivo zanimljivji. Na kraju krajeva na njega razpainjes. Bolje je slaviti tu mogucnost nego drugu..

I tako. .

No, ovaj film nije o Isusu..
Vec o tome da ljudima u njemu treba psihijatar, prijatelj, mogucnost, savet, komunikacija, sta god. Obracati se zidu za savet ili za upliv svetog duha koji se neocakivno pojavljuje i resave stvar u vasu korist.. paa, pored toga sto je ludilo, je i..

No, dobro, svako se nosi sa kisnim danom, a padaju *****, kako zna i ume..
Pa i ovaj film..

Propustiti, osim ako vam nije zanimljivo da u staticnom okruzenju slusate price vec ispricane..

Najgluplji film koji sam gledao u zadnjih par meseci . Sve je uzasno ,uzasno lose .
Sorry but i love my sonz;)
Uzas od filma ,ne bih ovo mucenje ni najgorem neprijatelju preporucio
Glavni akter je najgori fiktivni lik koji sam video u zivotu, ceo film imam zelju da udjem u ekran i da joj razvalim jebenu glavu o patos
Triangle_Film_397288t.jpg
Pazi da ne cenzuriše "jebenu" :lol:

Inception_ver3.jpg

Ima više spoilera, tako da ne preporučujem onima koji nisu gledali Inception da čitaju ovo pre nego što ga odgledaju.
Ali zato preporučujem film. :ok:

Ne znam šta sam čekao do sad. Film je odličan. Žao mi je što ga nisam gledao u bioskopu.
Nije težak za shvatanje jer ti bukvalno u svakoj sceni kažu šta će da urade, tako da ne razumem ljude koji se žale na to.
A gledao sam bez prevoda.
Nije ni potrebno da bude zaeban da bi bio dobar. Ali što se mene tiče, mogao je da bude manje predvidljiv.
Osnovna ideja filma, o dva sveta između kojih prelaze, očigledno potiče iz Matrixa, jer je i osnovni scenario napisan usred popularnosti tih filmova.
Ali da li je svet snova ili ste priključeni i mašine vas koriste kao baterije je druga stvar.
Na početku nije objašnjeno kako uz pomoć one aparature iz kofera dele snove i to je jedina rupa u scenariju.
Marion Cotillard i njena i Leova priča nikako nisu višak, već suština filma.
A pesmu Non, je ne regrette rien koja se pojavljuje u filmu vidim kao neki mini omaž njenoj ulozi u filmu La vie en rose za koju je nagrađena Oscarom.
Njihova priča daje emotivnu komponentu filmu i scena u kojoj je trebalo da odluči da li da provede još 50 godina u fiktivnom svetu sa njom
ili u pravom, bez nje, je dobro urađena jer i nije baš bilo očigledno da li će napraviti pravi izbor.
(U stvari, to sad i ne bi bila ona, već fiktivan lik, stvoren po njegovom sećanju.)
Film možda traje jedno 30 min. predugo, ali uopšte nije tačno da je prvih sat vremena bolje od ostatka filma, tj. od trentuka kad počne operacija.
Specijalni efekti su podređeni radnji što bi i trebalo da bude njihova poenta -
da stvore ono što nije moguće stvoriti u realnosti, a ne da budu sami sebi svrha.
I na kraju - padni čigro, padni!
Što se mene tiče, čigra je počela da pada i pala je, pošto sam optimista.
Kraj je stavljen vama na volju, pesimisti će reći da je nastavila da se vrti.
To je ona priča - čaša je polupuna ili poluprazna.
Ne mislim da će film postati kultan ili da će se još dugo pričati o njemu,
ali vredi ga pogledati jer je u suštini sve na mestu i mnogo je bolji od, recimo, Avatara.
Biću darežljiv ovog puta: 10. z:poz:

Najgluplji film koji sam gledao u zadnjih par meseci . Sve je uzasno ,uzasno lose .
Sorry but i love my sonz;)
Uzas od filma ,ne bih ovo mucenje ni najgorem neprijatelju preporucio
Glavni akter je najgori fiktivni lik koji sam video u zivotu, ceo film imam zelju da udjem u ekran i da joj razvalim jebenu glavu o patos
Triangle_Film_397288t.jpg

Nisi ti ,bato moj gledao Altitude ...Triangle je za njega remek delo ! A usput ,i da je losiji ,a nije - sasvim je ok film ...Melisu nikako ne bih gledao tim ocima :D !

Vrhunsko umece :P !

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back