VERA...ŠTA JE TO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam ovde da bih sudio Tebi ili bilo kome, već sam ovde da bih razgovarao sa Tobom i sa bilo kim, u nadi da će nam se oči naše duševne više otvoriti, i da ćemo jasnije spoznati granicu između dobrog i lošeg,

Ali mi i dalje nije jasno zašto tebe boli vadžajna za moje oči?
A ako neko ne trepće kako se tebi sviđa, ti mu na silu sipaj kapi u iste?...

jer kada bolje spoznamo granicu između dobrog i lošeg, možemo se i pokajati za ono loše, što smo činili, i što činimo, a što nismo videli, jer smo bili u bezumlju. A kada krenemo putem pokajanja, možemo i pomoći onima, kojima je pomoć potrebna, a pored kojih smo prolazili, dok smo činili greh, a to nismo videli.

I da na tom putu pokajanja pominjemo oral, anal i slične vragolije koje bismo radili nevesti, a? :per: ... e, DŽavole, DŽavole... :mrgreen:

Elem, back to subject: tri puta 'odričem se', a ja onda toj deci uplatim još toliko. Valjal' ova? Odrekni se svog Svemogućeg Rutera, izvora večnog duhovnog zadovoljenja (:per:, i dalje...), i te kutije sa trubadurima, zarad dece koja skapavaju od gladi.
Mis'im, možeš i da im napraviš pokoji virtuelni sendvič, namaži malo vere i koju žličicu religije, al' ne verujem da će biti oduševljeni...

Misliš unuk i unuka...

Mislim onako kako sam rekao, koliko često Tebe posećuju Tvoja deca?

Čiast egoizam. Tvoj egoizam krooz privid slobode u tvom parazitiranju uskraćuje slobodu tvojoj mami da moiže da se oseti...ženom...

Šta znači, kada kažeš da je mojoj majci uskraćena sloboda da se oseti ženom?

Nemaš ti pojma o meni. Ja sam celog života jurio po životu a od materilanog imam toliko mnogo da nemam recimo, nikakav nameštaj jer nemam šta da stavim u njega.
Kada bi mogao zamisliti koliko asketski živim žto se materijalnog tieče ne bi pričao gluposti. Ja nemam recimio cipele...nemam odelo, nemam nijednu košulju...možeš zamisliti....teško...Ne treba mi mnogo toga i zato jednostavno ...nemam...

Brate, pošalji mi na pp adresu, i poslaću Ti cipele i odelo i košulju.

Nisam se mučio u životu...živeo sam ga...A tebi želim da parazitiraš kod mame sve dok je živa.

Šta znači kada kažeš živeo si?

A ne sada sam skapirao...Taman posla da tvoja mama ima pravo da oseti neko telesno zadovoljstvo kao žena....Ju ala sam grešan...

Pa oseća telesna zadovoljstva, kada je sita i pita, i kada je u toploj sobi, i kada je ništa ne boli, a duševno zadovoljstvo joj je kada zna da je njeno dete živo i zdravo.
O kakvim drugim telesnim zadiviljstvima ima smisla govoriti, kada su ova telesna zadovoljstva, čoveku sasvim dovoljna da bi telesno živeo?

Ne bih ali kada bih shvatio da si najobičniji parazit, garantovano bih ti našao neki posao a kada ga ti ne bi prihvatio rekao pbih ti...sine, srećno ti bilo...

Ti bi, dakle, kada čovek ne bi želeo da radi neki posao, koji ne voli, tom čoveku uskratio hranu? Dakle ,da čovek radi ono što ne voli, da se oseća neprijatno, da bi eto, radio za novac? Zašto Ti toliko mrziš čoveka?

Ja da sam ti roditelj zasigurno od tebe ne bi pravio parazita i gurnuo bih te u život da pronadješ sebe u stvarnosti a ne u bla...bla...praznoj demagogiji. A voleo bih te i dalje ali bi me mnogo više radovalo saznanje da možeš da se snalaziš u
životu a ne da držiš mamu za suknju celog života.

Voleo bi me tako što bi me primorao da radim ono što ne volim?
O kakvoj Ljubavi se tu radi?

Pa što ne činiš ništa da nahraniš onu decu, a spočitavaš ostalima?

Nije pitanje da li išta činim ili ne činim, o tome se ne trubi na sav glas, kao što licemeri trube na sav glas, da se tako pred ljudima pokažu milostivi.
Ovde je pitanje da li smo svesni da ima onih, koji nemaju, i kojima treba pomoć, a da mi imamo više od njih, i da smo bludnici i rasipnici i razvratnici. Jer, ako smo ovoga svesni, to je prvi uslov da se možemo pokajati i raditi na tome da ne budemo bludnici i rasipnici i razvratnici.
A Bog vrlo dobro zna, ko je koliko milostiv, i o tome nema potrebe trubiti na sav glas, i biti licemer.

To što se kaješ njima neće staviti 'leba u stomak. Nego, tri puta 'odričem se', pa kradi komšiji wireless.
Pokaži svojim primerom kako treba.

Nije Tvoje da sudiš, da li ja ili iko, drugome stavljamo hleb u stomak, jer se o tome ne trubi na sav glas. Tvoje je da budeš svestan da postoje oni, kojima je pomoć potrebna, i da budeš svestan da li si bludnik i rasipnik i razvratnik ili nisi bludnik i rasipnik i razvratnik.

Ti si me okarakterisao kao takvog. A to mora biti istina.

To kako sam Te ja okarakterisao to je ono kako sam Te ja okarakterisao.
A nešto sasvim drugo je ono kako si Ti samoga sebe okarakterisao.
Dakle, da li si Ti bludnik?

Ali mi i dalje nije jasno zašto tebe boli vadžajna za moje oči?
A ako neko ne trepće kako se tebi sviđa, ti mu na silu sipaj kapi u iste?...

Ne brate, nemam nameru ikome da sipam kapi u oči.
To prepuštam Božijoj volji, da bude kako je po volji Božijoj.

I da na tom putu pokajanja pominjemo oral, anal i slične vragolije koje bismo radili nevesti, a? :per: ... e, DŽavole, DŽavole... :mrgreen:

Ti govoriš u svoje ime.
To što si Ti rekao, to je ono što u samome sebi osećaš.

Elem, back to subject: tri puta 'odričem se', a ja onda toj deci uplatim još toliko. Valjal' ova? Odrekni se svog Svemogućeg Rutera, izvora večnog duhovnog zadovoljenja (:per:, i dalje...), i te kutije sa trubadurima, zarad dece koja skapavaju od gladi.
Mis'im, možeš i da im napraviš pokoji virtuelni sendvič, namaži malo vere i koju žličicu religije, al' ne verujem da će biti oduševljeni...

Ti bi ovde da trubiš o tome ko je koliko dao gladnoj deci, jer ne veruješ da Bog vidi ko je koliko dao glednoj deci. Jer da veruješ da Bog vidi, ko je koliko dao gladnoj deci, ne bi imao potrebu da trubiš o tome ko je koliko dao, i ko koliko treba da daje i da meriš i premeravaš ko je koliko dao.
Dobro je da si svestan da postoje gladna deca.
Pitanje je još, da li si svestan da si bludnik?

A Bog vrlo dobro zna, ko je koliko milostiv, i o tome nema potrebe trubiti na sav glas, i biti licemer.

Pa ako zna... šta ćeš ovde? Ono, dokazao si se... :mrgreen:
Kol'ko trubiš i Bregović je pitao 'čiji je onaj religiozni mali'...

Nije Tvoje da sudiš, da li ja ili iko, drugome stavljamo hleb u stomak, jer se o tome ne trubi na sav glas. Tvoje je da budeš svestan da postoje oni, kojima je pomoć potrebna, i da budeš svestan da li si bludnik i rasipnik i razvratnik ili nisi bludnik i rasipnik i razvratnik.

:hahaha: ... o, izgubljena ovco božijega stada... pa ti si prvi počeo da sudiš ovde onima koji jedu... :cepanje:

To kako sam Te ja okarakterisao to je ono kako sam Te ja okarakterisao.
A nešto sasvim drugo je ono kako si Ti samoga sebe okarakterisao.
Dakle, da li si Ti bludnik?

Najveći u celom Čikagu.

E, vidi ovo...

Zapravo, mislim da Ti želiš moje uvrede, jer je Tebi najgora opcija da Te ignorišem, pa Ti i uvreda prija, jer tako bar nešto dobijaš od mene.

Vidiš da imam i S/M sklonosti... :per:

Ne brate, nemam nameru ikome da sipam kapi u oči.
To prepuštam Božijoj volji, da bude kako je po volji Božijoj.

Kako bre, kad si rekao da si ovde da nam oči otvoriš, nema evo ni petnajs minuta... :hahaha:... tako mlad, a već demencija, c,c,c... :lol:

Ti govoriš u svoje ime. To što si Ti rekao, to je ono što u samome sebi osećaš.

A ne bi nevestu, a? :per: ... Ih, bre, pa zbog nje si i boga prodao i u DŽavole otišao...
Pa nema čega da se stidiš, vidiš kakav vrckav aFatar ima... :per:

Ti bi ovde da trubiš o tome ko je koliko dao gladnoj deci, jer ne veruješ da Bog vidi ko je koliko dao glednoj deci. Jer da veruješ da Bog vidi, ko je koliko dao gladnoj deci, ne bi imao potrebu da trubiš o tome ko je koliko dao, i ko koliko treba da daje i da meriš i premeravaš ko je koliko dao.

Sunce ti jebbem, al' si me ovde zbuniJo!... :eek:...
Ček' da prebacim u google translator, pa ću da ti odgovorim...

Dobro je da si svestan da postoje gladna deca.

I dobro je da ima takvih što ih duhovno hrane. :dash:

Pitanje je još, da li si svestan da si bludnik?

Ovako bezuman? :lol:

Pa ako zna... šta ćeš ovde? Ono, dokazao si se... :mrgreen:
Kol'ko trubiš i Bregović je pitao 'čiji je onaj religiozni mali'...

Pa da li sam govorio o tome ko je koliko milostiv?
A Ti si nečiji portparol, pa prenosiš njegova pitanja?

:hahaha: ... o, izgubljena ovco božijega stada... pa ti si prvi počeo da sudiš ovde onima koji jedu... :cepanje:

Na osnovu čega kažeš da sam sudio onima koji jedu?
Da li si Ti svestan razlike između jedenja da bi se zadovoljila glad i jedenja da bi se u tome uživalo?

Najveći u celom Čikagu.

Mani se Ti Čikaga, daleko je Čikago, a i Čikago je tek jedan grad na planeti Zemlji.
Već samim Tvojim odgovorom se jasno vidi, da Ti svoj blud tako pokušavaš da umanjiš, tako što ćeš reći da si bludnik u Čikagu, jer tako stavljaš do znanja da pored Tebe ima još gomila bludnika.
Daleko bilo da bi Ti mogao da opstaneš, a da nemaš uporište u onima, koji su jednako, viđe ili manje grešni od Tebe samoga. zato je Tebi i potrebno da naglasiš da pored Tebe, postoje i drugi grešnici.

E, vidi ovo...
Vidiš da imam i S/M sklonosti... :per:

Vidim.

Kako bre, kad si rekao da si ovde da nam oči otvoriš, nema evo ni petnajs minuta... :hahaha:... tako mlad, a već demencija, c,c,c... :lol:

Ovde, kao i Ti, iznosim ono što u sebi osećam.
A svako ima svoje oči, i svako otvara svoje oči ako želi da ih otvori, i ne mogu ja, niti bilo ko drugi, ikoga primorati da svoje oči otvori.
A time, što vidiš ono što ne postoji, dakle, kada vidiš da sam rekao da sam ovde da bih Tebi otvorio oči, a i sam znaš da ne mogu otvoriti Tvoje oči, ako Ti ne želiš da svoje oči otvoriš, pokazuješ koliko su Tvoje oči zaista otvorene.

A ne bi nevestu, a? :per: ... Ih, bre, pa zbog nje si i boga prodao i u DŽavole otišao...
Pa nema čega da se stidiš, vidiš kakav vrckav aFatar ima... :per:

Sasvim razumljiv odgovor, od nekoga ko svoju pažnju usmeruje na formu.

Sunce ti jebbem, al' si me ovde zbuniJo!... :eek:...
Ček' da prebacim u google translator, pa ću da ti odgovorim...

Ovo bi trebalo da bude duhovito ili šta?

Обзиром да ни постављача више не интересује уводна порука, овакве разговоре наставите у Конаку...ваљда томе и служи...

Едит:
Последње поруке на теми су обрисане јер немају везу са темом.
Лична препуцавања избегавајте јер нису дозвољена.
Спам који се не пријави може довести до поновног закључавања теме.
Хвала на стрпљењу.

Poslednja izmena:
Ponovo otvorena tema, lepo, lepo.

Pitanje:

Vremenom su iz Jevrejske vere se razvile "nove" vere , hriscanska i muslimanska...

U okviru hriscanske postoje dalje podele.

Ako je Bog ljubav ko sto mnogi tvrde, a u pitanju je isti Bog zar nije logicno da se jednom proces obrne pa da se hriscanske vere objedine a zatim i muslimanska i jevrejska i da iz sve te raznolikosti izadje jedinstvo ?

Rekao bih da je to ujedinjenje meni logicnije nego dalje razilazenje.

Ako bude hteo Bog ce to i uraditi, ali u skladu sa slobodnom voljom on verovatno ocekuje da to bez vece njegove intervencije urade ljudi sami oslanjajuci se na svoj razum.

Poslednja izmena od moderatora:
Ako je Bog ljubav ko sto mnogi tvrde, a u pitanju je isti Bog zar nije logicno da se jednom proces obrne pa da se hriscanske vere objedine a zatim i muslimanska i jevrejska i da iz sve te raznolikosti izadje jedinstvo ?

Plašim se da tako nešta ne može da u delo sprovede ni ločno Bog-ljubav...

Kada je religija u pitanju tu logika mesto nema.

Ako bude hteo Bog ce to i uraditi, ali u skladu sa slobodnom voljom on verovatno ocekuje da to bez vece njegove intervencije urade ljudi sami oslanjajuci se na svoj razum.

Uradio bi on to ali ...izgleda da mu je ona svemogučnost malo zardjala jer odavno ništa nije uradio.

A u domenu je fantastike da tako nešta urade ljudi koji saobraženo doktrinama svojih religija toliko svojataju samog boga. Izvan zdrave pameti biva i pomisliti da Jehova može biti Alah ili obrnuto.
:bye:

Jedan je pop u ritualu krštenja deteta od 6 meseci nešta malo pogrešio pa u onoj svetoj vodici... UDAVIO DETE...

Strašno da strašnije biti ne može. A u vezi sa tim bih pitao ovako:

1.- Da li je za smrt tog deteta od 6 meseci kriv taj pop.?
2.- Da li su krivi roditelji koji su dopustili da im se dete od 6 mesecu potapa u vodu.?

A neovisno od toga mi nije jasno kako je moguće da se to dete udavi u...svetoj vodi...

Ovo prethodno je bilo malo nezgodno pa je razumljivo...čutanje. A sada nešta opušteno ali zanimljivo.

Mudra je Zen žaba objašnjavala mladim žabama ravnotežu prirode:
''Vidite kako je muva progutala komarca? A sad sam ja pojela muvu. Sve je to dio velikog prirodnog zakona.''

''Zar nije loše ubiti da bi se živelo?'' - upita jedna zamišljena žabica.
''Pa, zavisi'' odgovori mudra žaba, baš u trenutku kada ju je zmija progutala, pre nego što je mogla završiti rešenicu.

''Zavisi o cemu?'' - upitaše žabe ućenici.

''Zavisi gledaš li stvar iznutra ili spolja'' začu se prigušeni glas progutane žabe.

Šta bi po vama bilo naravoučenije pričice...
z:dm:

Ovo prethodno je bilo malo nezgodno pa je razumljivo...čutanje. A sada nešta opušteno ali zanimljivo.

Mudra je Zen žaba objašnjavala mladim žabama ravnotežu prirode:
''Vidite kako je muva progutala komarca? A sad sam ja pojela muvu. Sve je to dio velikog prirodnog zakona.''

''Zar nije loše ubiti da bi se živelo?'' - upita jedna zamišljena žabica.
''Pa, zavisi'' odgovori mudra žaba, baš u trenutku kada ju je zmija progutala, pre nego što je mogla završiti rešenicu.

''Zavisi o cemu?'' - upitaše žabe ućenici.

''Zavisi gledaš li stvar iznutra ili spolja'' začu se prigušeni glas progutane žabe.

Šta bi po vama bilo naravoučenije pričice...
z:dm:

Mada odavno nisam citao o zenu pa ni na forumu, da pokusam.

Dobro i zlo su relativni pojmovi, sto je za nekog zlo za drugog moze biti dobro.

Medju zivotinjama, u koje spadaju i ljudi, zivot jednog je zasnovan na smrti drugog bica.

Biti dobar je u sustini velika iluzija. (Dobar za koga ...)

z:mrgreen:

Sve sto ljudi rade ima neku svoju logiku. Da li je ta logika u skladu sa logikom nekog drugog coveka, najcesce nije, je posebno pitanje.

U suštini stoji da čovek u životu ulaže napor da vuče logične, racionalne i mudre poteze u partiji šaha sa životom. Mislim da je malo teže da se ono logično, racionalno i mudro može znatnije razlikovati od čoveka do čoveka.

A da logici nema mesta u religiji to stoji. A vidi sada vo kao hjade da kažđem argumente za postojanje boga.

Može li se no...Ja verujem u boga...smatrati argumentom volje. Verujem u boga, verujem u boga, Verujem u boga...sa zaključkom...Bog postoji.

I ovaj recimo argument emotivnog pritiska.
Bog te voli. Bog je ljubav i najviše mu je stalo do tebe. I za tebe je žrtvovao svog sina jedinca. I kako onda možeš biti toliko bezosećajan i krut da u njega ne veruješ...a odakle bi proizilazio zaključak...bog postoji...

z:poz:

U suštini stoji da čovek u životu ulaže napor da vuče logične, racionalne i mudre poteze u partiji šaha sa životom. Mislim da je malo teže da se ono logično, racionalno i mudro može znatnije razlikovati od čoveka do čoveka.

A da logici nema mesta u religiji to stoji. A vidi sada vo kao hjade da kažđem argumente za postojanje boga.

Može li se no...Ja verujem u boga...smatrati argumentom volje. Verujem u boga, verujem u boga, Verujem u boga...sa zaključkom...Bog postoji.

Bog te voli. Bog je ljubav i najviše mu je stalo do tebe. I za tebe je žrtvovao svog sina jedinca. I kako onda možeš biti toliko bezosećajan i krut da u njega ne veruješ...a odakle bi proizilazio zaključak...bog postoji...

Moze to i ovako:

Ja sam agnostik. Ja sam agnostik...

Ma koliko pomavljao tu recenicu to ne moze da izmeni moje zivotno iskustvo.

Nemam nameru da davim ali cu radi argumentacije ponoviti. Za mene na osnovu licnog iskustva nema nikakve sumlje da postoje desavanja koja se poznatom naukom ne mogu opisati. Nekad sam nesto malo citao i o nenaucnim pojavama ali suvise malo i samo citao. U okviru pravoslavne vere i nekih drugih pominju se i naukom nedokazane pojave ...

Dakle ja znam da postoje duhovna bica o kojima uglavnom ljudi ili nemaju nikakva iskustva, ili ta iskustva nisu zapazili ili ih odbacuju kao sto neki odbacuju postojanje Boga.

Kad ti kazes da ocekujes da neko ko ima nekakva iskustva u toj oblasti bi trebao biti u stanju da razgovara sa Bogom ja to neprihvatam kao nesto sto ima veze sa mojim iskustvima...

Poslednja izmena:

Ako Bog postoji, ateizam je za njega manja uvreda od religije. – Edmond de Gonkur

Poslednji hrišćanin je umro na krstu. Fridrih Niče

Zašto bi Hrišćanin želio preobratiti Hindusa na Hrišćanstvo? Zašto nisu zadovoljni time ako je Hindus dobar ili pobožan čovek? – Mahatma Gandi

Religija se temelji, primarno i uglavnom na strahu. Delimično je to strah od nepoznatog, a delimično želja kao osećati da imate neku vrstu starijeg brata koji će stajati iza vas u svim neprilikama i opasnostima. Strah je temelj celoj stvari – strah od misterioznog, strah od poraza, strah od smrti. Strah je roditelj okrutnosti, te stoga nije ni čudno da su okrutnost i religija uvek išle ruku pod ruku. – Bertran Rasel

Ono što ste mogli čitati o mojim religioznim uverenjima je, naravno, laž. Laž koja se sistematski ponavlja! Ja ne vjerujem u ličnog Boga, i to nikada nisam poricao, već sam to svima jasno stavio do znanja. A ako ima išta u meni što se može nazvati religioznim, to je onda moje bezgranično divljenje nad strukturom sveta, u onoj meri u kojoj nam to naša nauka može razotkriti. – Albert Ajštajn

Ne mogu da verujem u Boga koji želi da ga hvale sve vreme. – Fridrih Ničez:mrgreen:

Vi verujete u knjigu u kojoj su životinje koje govore, čarobnjaci, veštice, demoni, štapovi koji se pretvaraju u zmije, gorući grmovi, hrana koja pada s neba, ljudi koji hodaju po vodi i sve vrste čarobnih, apsurdnih i primitivnih priča, i kažete nam da smo mi oni kojima treba pomoć? – Mark Tven z:lol:

Cccccc,
koliko izgubljenih dusa...
Koliko ima koriscenja tudjih misli,izraza da svaka rec/recenica nekog ko je ostavio neki zapis buducim pokolenjima,a sve pogresno shvaceno i reprezentovano od strane pojedinaca koji unose zabludu u svet,i koristi se negativno,u ovom slucaju protiv religije,VERE...
Neko,u svom trenutnom slabom dusevnom stanju/depresiji,napise neki zapis,knjigu,znaci da pise o svom "trenutnom stanju",raspolozenju,ljut mozda na sve oko sebe,iznad i ispod sebe,neznaci da je ateista,mada ima i takvih
Nemati VERU,znaci nemati sebe.Nemati veru u Boga,znaci biti izgubljen u realnom i nerealnom svetu.
Koriscenje strucnih izraza koji se koriste danas,nemoze se dotaci vera,niti objasniti niti razumeti.
Vera nas vodi u duhovnost,duhovnost blizi nas Bogu,a to znaci?Prepoznavanje samog sebe,spoznaja Bogocoveka,a time i uvod u pokajanje i ciscenje nase duse koje vodi ka fizickom i psihickom zdravlju,jer vera leci.Ne samo da leci vec nam otvara oci,"duhovni vid" da mozemo uvek ici putem pravijeh koji vodi ka srecnom,zdravom zivotu,da mozemo razumeti druge,kako ljude tako i svet,materijalni svet,koji je takodje deo nas.
Da skratim,sve je "Hristova nauka",i kad spoznamo Hrista u nama znacemo ono sto bi trebalo znati:)
Ovo nisam mogao krace da srocim,ali nadam se da je razumljivo.

S'verom u Boga,za drzavu i crkvu :)

Ako Bog postoji, ateizam je za njega manja uvreda od religije. – Edmond de Gonkur

Poslednji hrišćanin je umro na krstu. Fridrih Niče

Zašto bi Hrišćanin želio preobratiti Hindusa na Hrišćanstvo? Zašto nisu zadovoljni time ako je Hindus dobar ili pobožan čovek? – Mahatma Gandi

Religija se temelji, primarno i uglavnom na strahu. Delimično je to strah od nepoznatog, a delimično želja kao osećati da imate neku vrstu starijeg brata koji će stajati iza vas u svim neprilikama i opasnostima. Strah je temelj celoj stvari – strah od misterioznog, strah od poraza, strah od smrti. Strah je roditelj okrutnosti, te stoga nije ni čudno da su okrutnost i religija uvek išle ruku pod ruku. – Bertran Rasel

Ono što ste mogli čitati o mojim religioznim uverenjima je, naravno, laž. Laž koja se sistematski ponavlja! Ja ne vjerujem u ličnog Boga, i to nikada nisam poricao, već sam to svima jasno stavio do znanja. A ako ima išta u meni što se može nazvati religioznim, to je onda moje bezgranično divljenje nad strukturom sveta, u onoj meri u kojoj nam to naša nauka može razotkriti. – Albert Ajštajn

Ne mogu da verujem u Boga koji želi da ga hvale sve vreme. – Fridrih Ničez:mrgreen:

Vi verujete u knjigu u kojoj su životinje koje govore, čarobnjaci, veštice, demoni, štapovi koji se pretvaraju u zmije, gorući grmovi, hrana koja pada s neba, ljudi koji hodaju po vodi i sve vrste čarobnih, apsurdnih i primitivnih priča, i kažete nam da smo mi oni kojima treba pomoć? – Mark Tven z:lol:

Da li iz redosleda citata ocekujes da dodjemo do tvog misljenja, stava ? ...

Zar nije jednostavnije da sam izneses svoje misljenje?

Ako zelis komentar ukazi u kom smeru bi ocekivao da komentarisemo.

Ako zelis da ja komentarisem onda iznesi samo jedan citat, to bi bilo najbolje, ne volim duge postove ...

Napisi svoje misljenje o citatu kao polaznu osnovu za komentarisanje...

:sanke:

Ponovo otvorena tema, lepo, lepo.

Pitanje:

Vremenom su iz Jevrejske vere se razvile "nove" vere , hriscanska i muslimanska...

U okviru hriscanske postoje dalje podele.

Ovo je interesantno: da se ujedine ove tri religije. Mogli bidmo da počnemo da radimo po tom pitanju ovde na Forumu.:D Pa negde mora da se počne.
Lepo rečeno. Ali gde je razum kod onoga koji se klati ispred onog zida, ili onoga koji bi da krstom i mačem širi svoje stado, ili onog koji pun eksploziva upadne među ove prve.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back