Лопурде нису само Слобине него и ДС-ове !

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180


Optužnica protiv Rašete?
Sreda, 14. mart 2007. 13:07


Do kraja ove nedelje biće podignuta optužnica za zloupotrebu službenog položaja i prekoračenje službenih ovlašćenja protiv bivše ministarske saobraćaja Marije Rašete-Vukosavljević, piše u sredu dnevnik "Pres", pozivajući se na sudske izvore.

Prema saznanjima lista, Okružni sud je u utorak, posle dve i po godine, konačno završio istragu sumnjive rekonstrukcije VIP salona i dela zgrade aerodroma u Beogradu, u kojoj je država oštećena za oko 220 miliona dinara.

"Osumnjičeno je ukupno 13 ljudi, a optužnica će biti podignuta protiv njih deset"- kaže izvor Presa.

Krivična prijava obuhvata Mariju Rašetu-Vukosavljević, bivšeg ministra za saobraćaj i telekomunikacije Srbije, Branislava Vitasovića, bivšeg generalnog direktora aerodroma "Beograd", njegovog zamenika Duška Grilihesa, Slađana Ivkovića, bivšeg pomoćnika generalnog direktora, Aleksandra Djordjevića, bivšeg koordinatora razvoja, Zorana Popovića, bivšeg direktora Građevinske inspekcije Srbije, Branislava Stojakovića, vlasnika i direktora preduzeća "Eurosalon", Jovana Djenadića, direktora preduzeća "Termoenergo inženjering", Dejana Mišovića, direktora preduzeća "Kolubara invest gradnja", i Predraga Vukovića, direktora preduzeća "Ajbies sistem".

Krivična prijava proširena je i na Idu Rakočević-Škrbić, sekretara UO aerodroma "Beograd", i Nastasa Andrića, direktora investicija aerodroma "Beograd".

Svi oni se sumnjiče da su od marta 2003. do aprila 2004. godine, iskorišćavanjem službenog položaja i prekoračenjem granica službenih ovlašćenja, prilikom rekonstrukcije VIP salona i projektovanja Terminala 2 aerodroma "Beograd" oštetili to preduzeće, odnosno državu za oko 220 miliona dinara, pribavivši pri tom za sebe i svoja preduzeća protivpravnu imovinsku korist od oko 60 miliona dinara.

Inače, ovo nije jedina afera u kojoj se spominje Marija Rašeta. Sredinom 2003. godine ona je bila optužena za sukob interesa, jer je u javnost dospela informacija da je zajedno sa Dejanom Sotirovim, tadašnjim sekretarom njenog ministarstva (bratom Glorije Pavković), bila vlasnik preduzeća "Milenijum grup", koje su osnovali kada je ona bila ministar.

Pod pritiskom javnosti, ali i tadašnjeg premijera Zorana Živkovića, podnela je ostavku. Prethodno je otkriveno i da je Rašeta nezakonito obezbedila državni kredit za članove svoje porodice.

U medijima je optuživana i da je omogućila Ljubiši Buhi Čumetu da ima monopol na izgradnju puteva.


(Pres)

............
 
Primećujem još jedan nedostatak više-stranačkih kenjaža oko izbora: Svi oni 'cigani' koji izgube na ovim izborima, dok su na vlasti trebaju se dobro podkožiti kako bi mogli preživeti do nekih narednih izbora kada opet sednu za volan države!

Znači, kada dođeš na vlast, osiguraj si BUDUĆNOST, pa da vidimo šta smo ono obećali, ako stignemo!:)

-----------------------------------------------
Za Kralja i Otadžbinu!
 

Back
Top