Tema za korisnike koji imaju zaražen računar

• Začetnik teme Začetnik teme clan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li moze da mi neko kaze nesto vise o ovome sto je na slici i kako da uklonim?
http://img692.imageshack.us/img692/5991/screen1mn.png

Zakaci ti decko mebroot-a,baci odmah u djubre taj avast...
Skini ovaj alat i uradi sa njim scan:
http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208283363
Kada se zavrsi scan,izbacice ti rezultat sta je pronadjeno,obelezice se automatski opcija CURE,ti idi samo continue i restartuj sistem,kada restartujes odradi opet scan i javi da li je jos uvek tu rootkit.
Zakacio si opasan rootkit.

Poslednja izmena:
Zakaci ti decko mebroot-a,baci odmah u djubre taj avast...
Skini ovaj alat i uradi sa njim scan:
http://support.kaspersky.com/faq/?qid=208283363
Kada se zavrsi scan,izbacice ti rezultat sta je pronadjeno,obelezice se automatski opcija CURE,ti idi samo continue i restartuj sistem,kada restartujes odradi opet scan i javi da li je jos uvek tu rootkit.
Zakacio si opasan rootkit.

E svaka cast, i meni je ovo pomoglo. Moj problem je doduse bio drugaciji, cpu je bio zakucan na 100%, a kad u task manageru pogledam koji proces trosi cpu, pise da je to task manager :eek: probao sam i sa process explorerom, nisam nista nasao. Palio mi se i IE sam od sebe kad startujem windows... znao sam odmah da je rootkit ali MBAM nije nista nasao. I onda dodjem ovde da otvorim temu i vidim resenje :D hvala.

Inace taj TDSS Killer je nasao jos nesto, c:\windows\system32\drivers\atapi.sys

malo sam guglovao, kazu ljudi da je virus, malware, sta god, ali zasad mi ne smeta pa ga necu ni dirati

E svaka cast, i meni je ovo pomoglo. Moj problem je doduse bio drugaciji, cpu je bio zakucan na 100%, a kad u task manageru pogledam koji proces trosi cpu, pise da je to task manager :eek: probao sam i sa process explorerom, nisam nista nasao. Palio mi se i IE sam od sebe kad startujem windows... znao sam odmah da je rootkit ali MBAM nije nista nasao. I onda dodjem ovde da otvorim temu i vidim resenje :D hvala.

Inace taj TDSS Killer je nasao jos nesto, c:\windows\system32\drivers\atapi.sys

malo sam guglovao, kazu ljudi da je virus, malware, sta god, ali zasad mi ne smeta pa ga necu ni dirati

To ti je isto rootkit,brisi to obavezno,ko zna sta radi i kakva mu je uloga...
To su mnogo podmukle infekcije,ovaj mbr tdl4 rootkit koji si imao je koristio tvoju konekciju da bi tvorci tog malware-a naplacivali tvoj protok nekome drugom,i tvoj sistem je koriscen kao proxy koji je naplacivan od strane tvoraca,u svetu je inficirano vise od 4 500 000 sistema,pa ti vidi koji je to novac,zato ti je i CPU bio na 100%,jer se bile aktivne ko zna koliko svchost konekcije...
Brisi sve to,sve sto nadje tdss killer...

Poslednja izmena:
To ti je isto rootkit,brisi to obavezno,ko zna sta radi i kakava mu je uloga...
To su mnogo podmukle infekcije,ovaj mbr tdl4 rootkit koji si imao je koristio tvoju konekciju da bi tvorci tog malware-a naplacivali tvoj protok nekome drugom,i tvoj sistem je koriscen kao proxy koji je naplacivan od strane tvoraca,u svetu je inficirano vise od 4 500 000 sistema,pa ti vidi koji je to novac,zato ti je i CPU bio na 100%,jer se bile aktivne ko zna koliko svchost konekcije...
Brisi sve to,sve sto nadje tdss killer...

Ok, hvala :) Inace, bilo je 9 svchost-ova u procesima, sad ima 7. Nego, tu gde sam nasao da je taj atapi.sys isto maliciozan pise da pre uklanjanja treba prvo obrisati sve aplikacije koje sluze za emuliranje cd-roma (ne znam zasto). Je li to tacno, tj. jel moram brisati Alcohol?

HELP!!!! :besna:

avast-1.jpg

jel to rekao tdss killer ili ne?
ako jeste,onda veruj mu :D

Pazi, tdss ga je oznacio sumnjivim (suspicious), ali nije dao preporuku niti za cure niti za delete nego za skip. Sa druge strane, kao sto sam rekao, na nekom stranom forumu kazu da je maliciozno i da ga treba ukloniti, ali to je ustvari sistemski fajl koji je zarazen, i da se ne sme brisati. Jedan od ljudi koji su imali iskustva sa tim fajlom kazu da , nakon sto su ga pokusali obrisati, sistem sledeci put nije mogao da se digne...

Zasad necu dirati, pa nek bude sta bude

Ko ti je instalirao ovaj avast?
Instalirana ti je krekovana(pitarska) verzija,zato ti je sada avast verovatno ugasen i nefunkcionalan,kao da ga nemas...

ja sam joj instalirao,trebala je da traje do 2050 kao,juce mi je isto to izaslo na sestrinom i komsinicinom kompu,za divno cudo na mom evo nije,dal je starija verzija il sta ne bih ga znao,nije u pitanju bila licenca koja istice vec krekovanje zamenom .dll fajla,cak sam stavio i avastov folder u exclusion listu al nekakao si izvalili na onima
neka tu obrise,skine free i aktivira na godinu dana,radi super

http://download.cnet.com/Avast-Free...0019223.html?part=dl-85737&subj=dl&tag=button

a za firewall neka stavi comodo isto je free,al ce malo da davi u pocetku :mrgreen:
nije mi jasno zasto nema avast IS free

http://personalfirewall.comodo.com/free-download.html

Capture-1-1.png

ja sam joj instalirao,trebala je da traje do 2050 kao,juce mi je isto to izaslo na sestrinom i komsinicinom kompu,za divno cudo na mom evo nije,dal je starija verzija il sta ne bih ga znao,nije u pitanju bila licenca koja istice vec krekovanje zamenom .dll fajla,cak sam stavio i avastov folder u exclusion listu al nekakao si izvalili na onima
neka tu obrise,skine free i aktivira na godinu dana,radi super

http://download.cnet.com/Avast-Free...0019223.html?part=dl-85737&subj=dl&tag=button

a za firewall neka stavi comodo isto je free,al ce malo da davi u pocetku :mrgreen:
nije mi jasno zasto nema avast IS free

http://personalfirewall.comodo.com/free-download.html

Capture-1-1.png

Ako si svoj ...KLJUČ...koristio za sve ostale instalacije...SVE SU NELEGALNE...;)

nije u pitanju "kljuc" vec jedan malo poduzi sistem krekovanja.meni moja verzija radi bez problema,isti sistem aktivacije je bio kao i na ostalim,samo ne smem da update-ujem program jer ce pobiti krek i ugasiti ga
sestri sam stavio free sa godisnjom licencom,i nema neke razlike od ovog mog sto koristim ,za prosecnog korisnika u home okruzenju ima i vise nego dovoljno da ga zastiti od napasti

Mislim da nema potrebe za krekovanim antivirusnim programima. Po mom mišljenju korisnije je da nađete kjuč za Malwarebytes AntiMalware i da njega aktivirate kao dopunsku proaktivnu zaštitu uz bilo koji antivirusni program.Detekciju koju imaju pro verzije imaju i free verzije tako da je to samo nepotrebno zamaranje. Ono što ne detektuje free verzija neće detektovati ni pro verzija....

Pazi, tdss ga je oznacio sumnjivim (suspicious), ali nije dao preporuku niti za cure niti za delete nego za skip. Sa druge strane, kao sto sam rekao, na nekom stranom forumu kazu da je maliciozno i da ga treba ukloniti, ali to je ustvari sistemski fajl koji je zarazen, i da se ne sme brisati. Jedan od ljudi koji su imali iskustva sa tim fajlom kazu da , nakon sto su ga pokusali obrisati, sistem sledeci put nije mogao da se digne...

Zasad necu dirati, pa nek bude sta bude

Nisi rekao odmah da je TDSS killer oznacio to kao "sumnjivo",nego kao maliziozno,zato sam rekao da ides da preporucenu opciju cure ili delete.
A posle svake dezifkecije ovih vrsta rootkita postoji opasnost da sistem nece da se podigne i da se javi BSOD,to se meni desilo,ali ides samo na F8 i na LAST KNOWN CONFIGURATIONS THAT WORKED,nekada i pomogne.

• Podržavam
Reactions: Nao
Ja se izvinjavam ovim mojim postom ali jednostavno moram da napisem...
@acafaca
Ja ti se covece divim kako mozes da lupas takve gluposti i ostanes ziv. Procitao sam samo ovu stranu,ostale strane ne bih da citam...

Inace.file za koji mislite da je rootkit...
Kod:
c:\windows\system32\drivers\atapi.sys
...jeste obican drajver za IDE/ATAPI port Driver od Micorsofta.

A avast je prijavljivao nesto drugo ali ajde...nema veze. Desetine njih je pokusavalo da objasni neke stvari acifaci da bi covek bio pametniji ali ispalo ej da je on pametniji od svih nas zajedno :roll:

Ja se izvinjavam ovim mojim postom ali jednostavno moram da napisem...
@acafaca
Ja ti se covece divim kako mozes da lupas takve gluposti i ostanes ziv. Procitao sam samo ovu stranu,ostale strane ne bih da citam...

Inace.file za koji mislite da je rootkit...
Kod:
c:\windows\system32\drivers\atapi.sys
...jeste obican drajver za IDE/ATAPI port Driver od Micorsofta.

A avast je prijavljivao nesto drugo ali ajde...nema veze. Desetine njih je pokusavalo da objasni neke stvari acifaci da bi covek bio pametniji ali ispalo ej da je on pametniji od svih nas zajedno :roll:

Ciji si ti trol?

Nisi rekao odmah da je TDSS killer oznacio to kao "sumnjivo",nego kao maliziozno,zato sam rekao da ides da preporucenu opciju cure ili delete.
A posle svake dezifkecije ovih vrsta rootkita postoji opasnost da sistem nece da se podigne i da se javi BSOD,to se meni desilo,ali ides samo na F8 i na LAST KNOWN CONFIGURATIONS THAT WORKED,nekada i pomogne.

Sta nikada ti se nije desio BSOD posle dezinfekcije TDSS-a???
Ajde kazi da nije moguce???
I sta ja to jos lupam,da tdl4 koristi sistem kao proxy i da zaradjuju od toga,jel i to lupam mozda?
Sta ces da uradis ako se desi BSOD,hajde da te cujem posto ja nista ne znam,kazi ti nama sve, trolu???

Poslednja izmena:

Back