Gradski prevoz i Bus Plus

• Začetnik teme Začetnik teme Dejana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko se sećam, sadašnja vlast je kritikovala visoku cenu dnevne karte i čak obećavala pojeftinjenje iste.

Sada te karte nema, već najjeftinija vremenska od 90 dinara !!!

Recimo do sada je put od tačke A do tačke B i nazad koštao 73 dinara x 2 = 146 dinara. Sada je to isto 188 !!!
"Pojeftinilo" :aha:

Kažnjavaju ljude koji ne mogu da odu i vrate se za 90 minuta !!!
Računajmo da se pola sata vozimo, to je ukupno sat sa povratkom i imamo još celih pola sata da pozavršavamo stvari :evil:

Ja se vozim 12 minuta kad idem na posao. Da placam pojedinacnu, platio bih 180 minuta za 24 minuta voznje. Prilicno glupo.

Prosao sam danas kroz beogradjanku oko 11. Bilo je 200-300 ljudi u redu.

to ti je kao i ono sto je ukinuta pretplata za TV a uvesce se taksa koja ce biti veca i morace da se placa za razliku od pretplate :)
ukinuta je pojedinacna karta jer je bila skupa.. eto obecanje je ispunjeno..uvedena je vremenska karta, to je povoljnije ako presedas :smajli ironija: :)

headshot-suicide.gif

Nisam sve ispratila, jesu li osmislili i nove kazne ? :think:

Koliko se sećam, sadašnja vlast je kritikovala visoku cenu dnevne karte i čak obećavala pojeftinjenje iste.

Sada te karte nema, već najjeftinija vremenska od 90 dinara !!!

Recimo do sada je put od tačke A do tačke B i nazad koštao 73 dinara x 2 = 146 dinara. Sada je to isto 188 !!!
"Pojeftinilo" :aha:

Kažnjavaju ljude koji ne mogu da odu i vrate se za 90 minuta !!!
Računajmo da se pola sata vozimo, to je ukupno sat sa povratkom i imamo još celih pola sata da pozavršavamo stvari :evil:

Ako sam dobro razumeo, bitno je da od prvog do poslednjeg ulaska u bus ne prodje vise od 90 minuta. To bi znacilo da imamo pravo da zavrsimo voznju. Ukupno, mozda vreme raste na 2 sata, ali to nije tako mnogo.

- - - - - - - - - -

headshot-suicide.gif

Nisam sve ispratila, jesu li osmislili i nove kazne ? :think:

Ce pisu komunalci, sve po spisku, nista ne brini.

- - - - - - - - - -

Ja ne kapiram kakvu će drugu korist grad imati od poskupljenja karata, osim što će te pare potrošiti za plate dodatno uvedene komunalne policije u igru?
Kakve koristi gsp može da ima od toga?

Sa dovoljno strogoce ce dovoljno veliki procenat ljudi da plati. Strogoca stize, ne sumnjaj.

Bila je prica u novinama da je ta famozna vremenska karta aktivna od trenutka uplate na trafici (!?) i da moze da ima overa koliko hoces u tih 90 minuta, a ako recimo overis u 88 minutu imas pravo da zavrsis voznju bez obzira koliko ona traje.

Lud zbunjenog kao i uvek.

ne znam kako ta vremenska funkcionise..mozda je fora da je overis i kad drugi put udjes i da ta overa mora da bude u okviru 90 minuta.

Da, stalno da se 'kucas'.
A sva prateca elektrika vodi racuna.

Dokaz da je elektrika vec sada pametna:
Jutros je bila kontrola u 16ci. Devojka se nije otkucala i izasla je napolje zbog toga. Kontrolor joj je prethodno rekao da se sat vremena pre toga bila otkucala u 16ci u suprotnom pravcu.

- - - - - - - - - -

Bila je prica u novinama da je ta famozna vremenska karta aktivna od trenutka uplate na trafici (!?) i da moze da ima overa koliko hoces u tih 90 minuta, a ako recimo overis u 88 minutu imas pravo da zavrsis voznju bez obzira koliko ona traje.

Lud zbunjenog kao i uvek.

To je za voznju od 1, 3 ili 5 dana.

Koliko razumem, plasticne karte bRez slike ce da budu skladiste za pare (kao i do sada), samo sto ce se kroistiti za malo drugacije karte nego do sada. Zaista nije komplikovano - za razliku od objasnjenja koje se zvanicno daje.

Poslednja izmena:
I na kraju, koja je cena mesečne karte za januar za nezaposlene?
Jel pojeftinila kao što su najavljivali?

Pojeftinila je... ali gromoglasno najavljivanje za pisljivi rezultat. Pojeftinila je sa 1120 na 1090 dinara, samo 30 dinara je razlika.
A imam 2 penzionera kod kuce, tako da cemo umesto dvaput 407 godisnje da placamo dvaput 990 mesecno.

- - - - - - - - - -

radi li kontrola na bozic?

Tog dana nece, ali danas bez problema.

znaci odustalo se od zona unutar gradskog prevoza?

- - - - - - - - - -

To jeste dosadasnji rekord. Il' me ne savatavaju il' jednom il' dvaput... Mada, to bude kad se vozim sa 4 prevoza u toku dana. Jednom sam bio sastavio 10 i 'pokupio' 4 kontrole z:D

Kazu da je to matematika velikih brojeva - ko se zovika dovoljno moz' da nahvata 20 kontrola na dan z:D Jel ima dobrovoljaca? z;)

I sad dolazimo do price zasto markica za zaposlene mora da bude 2000 din.

U proseku za 22. radna dana nema sanse da ti kontrola udje cesce od 10 do15 puta.

Ako kao svako normalan kucas kad ti udju :) ti ces na prevoz potrositi 1000 do 1500 din mesecno.

Bas zato cenom od 2.000 din za mesecnu kartu ti motivises ljude da kupe mesecnu jer ce vecina reci..ma ionako skoro toliko platim a nema zezanja sa kontrolom a i mozda odem busem jos negde........ a ovako kad vagaju izmedju skoro duple razlike, svako ce se odluciti za sverc... ali ocigledno niko od onih koji odlucuju nemaju sluha za to...

znaci odustalo se od zona unutar gradskog prevoza?
Ma kakve zone... toga nema jos od pocetka 2012. ako se dobro secam.
Jedina je razlika ako neko hoce i Beovoz ili tako neku slicnu kerefeku.

- - - - - - - - - -

I sad dolazimo do price zasto markica za zaposlene mora da bude 2000 din.

U proseku za 22. radna dana nema sanse da ti kontrola udje cesce od 10 do15 puta.

Ako kao svako normalan kucas kad ti udju :) ti ces na prevoz potrositi 1000 do 1500 din mesecno.

Bas zato cenom od 2.000 din za mesecnu kartu ti motivises ljude da kupe mesecnu jer ce vecina reci..ma ionako skoro toliko platim a nema zezanja sa kontrolom a i mozda odem busem jos negde........ a ovako kad vagaju izmedju skoro duple razlike, svako ce se odluciti za sverc... ali ocigledno niko od onih koji odlucuju nemaju sluha za to...

To je reklamiranje ekonomije koja davi samu sebe. Ne bih bas da objasnjavam detalje.
Nesto mora i da kosta, da bi pocelo da preliva, da se od viska ulozi u jedno, sto izazove drugo, trece, pa tako sve u krug.

Ma kakve zone... toga nema jos od pocetka 2012. ako se dobro secam.
Jedina je razlika ako neko hoce i Beovoz ili tako neku slicnu kerefeku.

vesic je spominjao uvodjenje zona i kako nije fer da isto plati neko ko se vozi 5 i 25 stanica.
potrazi..to je izjavljivao negde u septembru/oktobru

To je reklamiranje ekonomije koja davi samu sebe. Ne bih bas da objasnjavam detalje.
Nesto mora i da kosta, da bi pocelo da preliva, da se od viska ulozi u jedno, sto izazove drugo, trece, pa tako sve u krug.

gresis a recicu ti i zasto.. vise bi se para izvuklo na ovaj nacin..
ja licno znam par njih koji ne kupuju kartu nego je overavaju kad naidju kontrolori a kupili bi mesecnu da je povoljnija.. a to je samo par ljudi iz moje okoline.. znaci na nivou grada bi sigurno bilo dosta njih...
naravno da nesto mora da kosta ..kosta i audi pa nesto ne vidim da ga mnogi kupuju z:mrgreen:

covek se prostire koliko mu je cebe a kad je cebe kratko nema se za preskup gsp....a na gsp-u je da prilagodi cene kratkom cebetu.. mogu oni da nabiju cenu i 50.000 jer ima treba para pa ne bi prodali ni 2 karte...moras shvatiti ono sta ne shvataju i politicari..jedno su potrebe a drugo su mogucnosti..majstorija je naci kompromis i za sebe izvuci najvise a to znaci dati cenu koja ce biti prihvatljiva gradjanima da bi oni masovnom kupovinom izvukli prihod.

- - - - - - - - - -

Prevoz za zaposlene placaju firme. Radnik je tu protocni bojler, koji pare koje dobije odnese na kiosk ili cak ni to ako je firma drzavna pa uplacuje direktno Bus plusu.

nisam siguran da mnogi privatnici daju za gsp iako imaju zakonsku obavezu..a i da daju.. ljudi te pare zadrzavaju za sebe da bi povecali mesecni prihod.

nisam siguran da mnogi privatnici daju za gsp iako imaju zakonsku obavezu..a i da daju.. ljudi te pare zadrzavaju za sebe da bi povecali mesecni prihod.

Neki ne daju ni plate. Moj drugar je radio u firmi gde mu je gazda dugovao platu za nekoliko meseci. Gazda ode na odmor u inostranstvo (a nema za plate) i iskljuci mobilni, a u firmu stize mejl da mu je gotova jahta - probali da mu jave na mobilni, pa kad nisu mogli da ga dobiju poslali mejl.

Ali to treba Mali i Vesic da resavaju, da salju inspekcije u firme da vide sta se radi, a ne da poskupljuju cenu opljackanim penzionerima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back