ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne šlepa se ništa
I ne poredi pasulj sa Tarotom
Ne poznaješ materiju inače bi znao šta su arhetipovi u Tarotu i da ga zovu "filozofska mašina"
I znao bi da je korespodentan sa astrologijom
Ne postoje astro amuleti?
Ne bih rekla
Postoje par hiljada godina i to u više sistema
Svaka ezoterična operacija se vrši u adekvatnim astrološkim uslovima
A Tarot prvenstveno služi za meditaciju pa onda za divinaciju

Tarot nije korespodentan sa Astrologijom i nema dodirnih tačaka osim u kombinaciji šlepanja uz Astrologiju, kao što sam ranije napomenuo. Nažalost, dve potpuno različite stvari su uzele maha uz kristalne kugle kao i pasulj (a znaš o čemu pričam) i onda su se tako servirale naivnim ljudima.

Razlika između astrologije i tarota je ogromna, a o tome koliko je astrologija opširniji sistem i da ne počinjem.

Astro amuleti, odnosno amajlije i sve što se svodi na ''ovaj kamen je za taj i taj znak'' jednostavno nema nikakve veze sa astrologijom niti primenom astrologije več je i to jedan od faktora koji se šlepa.

Ovo je problem u tome što se astrologija često više svrstavala u okultno i ezoterično te samim tim se stvaraju pretapanja i paket aranžmani poput sličice, amajlije, krstić sa Kube, krstić iz Jemena, pesak iz Afganistana ili crveni končić uz malu ceduljicu ''lepih želja'' zajedno sa slikom Bogorodice Trojeručiceda pomogne sinu Stefanu da bolje nauči matematiku kod nastavnika Radovana.

Dakle, te stvari ne mogu da se mešaju u astrologiju i ima i previše takvih šarlatana koji nemaju dodirnih tačaka sa astrologijom već je k'o bajagi koriste da izgledaju profesionalnije, gistro.

Tarot nije korespodentan sa Astrologijom i nema dodirnih tačaka osim u kombinaciji šlepanja uz Astrologiju, kao što sam ranije napomenuo. Nažalost, dve potpuno različite stvari su uzele maha uz kristalne kugle kao i pasulj (a znaš o čemu pričam) i onda su se tako servirale naivnim ljudima.

Razlika između astrologije i tarota je ogromna, a o tome koliko je astrologija opširniji sistem i da ne počinjem.

Astro amuleti, odnosno amajlije i sve što se svodi na ''ovaj kamen je za taj i taj znak'' jednostavno nema nikakve veze sa astrologijom niti primenom astrologije več je i to jedan od faktora koji se šlepa.

Ovo je problem u tome što se astrologija često više svrstavala u okultno i ezoterično te samim tim se stvaraju pretapanja i paket aranžmani poput sličice, amajlije, krstić sa Kube, krstić iz Jemena, pesak iz Afganistana ili crveni končić uz malu ceduljicu ''lepih želja'' zajedno sa slikom Bogorodice Trojeručiceda pomogne sinu Stefanu da bolje nauči matematiku kod nastavnika Radovana.

Dakle, te stvari ne mogu da se mešaju u astrologiju i ima i previše takvih šarlatana koji nemaju dodirnih tačaka sa astrologijom već je k'o bajagi koriste da izgledaju profesionalnije, gistro.
svuda ima šarlatana
i u astrologiji
i nije istina da je opširniji sistem
ne poznaješ ezoteriju i svaka priča o tome je što se mene tiče završena- posebno jer imaš stravična predubeđenja usled neinformisanosti
nemam nameru da se ubeđujem
a naravno da postoji razlika
nikad nisam ni tvrdila suprotno
a amuleti nisu na tom principu - daleko od toga
no to zalazi u dublje sfere
o da
JA NE PRIČAM O NEW AGE-U NEGO O DREVNIM DISCIPLINAMA

N3W, svojevremeno kad sam hteo da učim tarot savetovali su me da naučim osnove astrologije jer postoji jasna veza između simbola tarota i astrologije...imao sam priliku i da čitam tekstove na tu temu i stekao sam utisak da su vrlo kompatibilne discipline.

N3W, svojevremeno kad sam hteo da učim tarot savetovali su me da naučim osnove astrologije jer postoji jasna veza između simbola tarota i astrologije...imao sam priliku i da čitam tekstove na tu temu i stekao sam utisak da su vrlo kompatibilne discipline.
ma naravno da postoji
nego je UZALUDNO raspravljati se o tome
ja ne volim da pišem kilometarske postove
a da bih unela bar dva od mnogo dokaza - napisala bih se sita
al nema svrhe

Poslednja izmena:
@Truman : Verovatno ti je to neko predložio isključivo zbog metafora. Tarot i Astrologija su potpuno različiti sistemi u praksi.
To je ono o čemu pišem, to je veliki problem. Ako hoćete da se bavite budizmom, idite naučite sve o Hrišćanskom Bogu. Dakle veze nema ni sa čim, ali hajde da kažemo kako ima pošto su to dve ''bliske'' stvari. :roll:

Evo ga sajt, pogle ovo

http://www.dmninf.net/www.taroskop.ru

TAROSKOP. TAROSKOP!!! :rtfm: Čoveče...

@Tema

Ja sam pobornik Astrologije i virlo dobro znam šta jeste, a šta nije astrologija. Tarot nije astrologija. I to je činjenica.
Minerali planete Zemlje nisu astrologija i nemaju apsolutno nikakav dokazan vid da njihov uticaj na žive ljude zaista deluje. Ljudi ih skupljaju kao Pokemone i gledaju na njih kao na živa bića! :dash:
Pasulj nije astrologija.
Vidovitost nije astrologija.
Dnevni horoskopi nisu astrologija.
Demonologija nije astrologija.
Magija nije astrologija.

Ali sve što je pomenuto može da se vrlo lako šlepa uz astrologiju zbog toga što ljudi, u stvari, nemaju pojma o astrologiji jer vođeni su predrasudama, što je uvek slučaj. Ključne reči u EKSPLOATACIJA ASTROLOGIJE, bilo da to rade svesno ili nesvesno (biće ono drugo češće).

''Radiš astrologiju? A, ti si satanista''
''Pišeš o astrologiji? To ono u dnevnim novinama?''

Ja ne pišem o modernoj astrologiji iltii radije o doživljaju većine iole upućenijih u tu priču kada je reč o njihovom shvatanju moderne (new age) astrologije koja bi trebalo da je ''naučna'' iliti ''sterilna'' od domena magijskih disciplina, već napominjem da bilo koji magijski rituali, a pogotovo vračanje, gledanje u pasulj, čitanje tarot karata, padanja u trans, hajde da kažem i astralna projekcija (nikad se ne zna ko može da poveže šta na osnovu korena reči) nikada i ni u kom vidu nisu imali dodirnih tačaka sa astrologijom. Taj tradicionalniji deo astrologije je oduvek bio mešavina nekoliko disciplina koje su ''gurui'' koristili da bi sebi olakšali posao sa ljudima.

Na istoku uz astrološki horoskop se dobije i seansa reiki-ja. Na zapadu će da ti daju maleni napitak da piješ u 12 sati uveče. U africi će da ti daju ogrlicu oko vrata da nosiš tri nedelje, a kod nas se razvila i konceptura sipanja olova uz kovitlanja žara u vodi dodatno uz vezivanje crvenih konopčića za ''čišćenje duše'' što ću ponovo napomenuti – nema dodirnih tačaka sa astrologijom već se samo servira na taj način da deluje kao šou program uz hahaah neizostavno ''daj kol'ko daš''.

Upravo zbog toga i takvih stvari astrolozi gledaju da dobiju sertifikat astrološke škole nekog ili nekih astrologa kako bi sebe uspešno ogradili od datih stvari koje u astrologiji nemaju svoju praktičnu primenu, a sad sa psihološke srane mogu da postignu placebo efekat i to nije neosporivo. Ljudima je lakše da drže kamičak ili da stave sliku ispod jastuka misleći da im to donosi sreću jer posetili su čoveka ili ženu koja je ''otvorila oči'' i ''razume se u duhovnost'' te propagira često ''novootkriveno Pravoslavlje'' uz koncepturu indijskih učenja iliti neke forme geomeditacije pre nego li da se zaista potrude da nešto nauče o duhovnosti. PADNU POD UTICAJ NEPTUNA i budu kao pijani posle godinama i godinama nikada ne shvatajući opasnost svojih grešaka. Zatin podučavaju druge ljude stvarajući dodatnu konfuziju.
Jednostavno, narod je glup i dok je narod glup biće takvih koji šišaju ovce za ''amajlije''. Problem je što takvi NAS ASTROLOGE stavljaju na veoma negativan položaj, a još gori su oni astrolozi koji zaista utuve da postoje stvari kao ''astro amajlije'' time dodatno ne shvatajući da vrše magijski ritual, a ne analizu natalne karte. Za njih je svejedno u fazonu ''nije šija nego vrat'', iako je razlika fantastično velika.

Ne znam šta bih više dodao na tu temu, a da se ne ponavljam. Tematika svakako nije naivna i nije svejedno, barem nama astrolozima kojima je stalo do istine. Sad to što je veoma mali broj ljudi kojima je do toga stalo je sasvim druga priča i sa tim moramo da živimo, ali barem se kao astrolozi iole međusobno razumemo jer smo svi bili u toj poziciji da objašnjavamo pre ili kasnije.

Tarot & astrologija mogu da se izučavaju odvojeno, ali onaj ko otvara tarot, a bavi se astrologijom -svakako da će naći povezanost, koja inače i postoji. Izučavanje tarota te ne tera da kao predsulov poznaješ astrologiju. Niti obrnuto.
Poenta je u onome što je agata napisala.
Kao i tome da čovek kada počne da se bavi nekm ezoteričnom disciplinom (aj takav naziv da upotrebim) uglavnom ima potrebu uvek da uči, nikada da kaže da sve zna, to uglavnom može da se pokaže tako što širi vidike u smeru izučavanja i pravi ne samo analize već i sintezu svega do tada naučenog, prirodan put.

- - - - - - - - - -

:heart:
Egona
''čula'' sam te- još juče

a dodala bih da je znanje astrologije - bar osnovno, neophodno i za druge discipline
eto kad se pominju ''nepostojeći astro amuleti''
po uputstvu za pravljenje - starom stotinama godina - a nije ''recept'' iz ''Zone Sumraka'' to se može raditi SAMO u određenoj astro konstelaciji koju laik sigurno ne zna, i u danu i satu kad vlada planeta koju koristimo
a opis je takav da se podrazumeva predznanje
da ne govorim o pečatima planeta i sl. - takođe veoma veoma starim
a i druge radnje se vrše po astro odrednicama - mnogi se time i u gajenju biljaka rukovode

Poslednja izmena:
jedna zanimljivost
neobično je da je Lavkraft koji je u što šta verovao, užasno mrzeo i pljuvao astrologe
do apsurda
mislim da je to na osnovu lošeg iskustva
vrlo mlad je umro a nije hteo da se leči kad se razboleo
moguće da mu je neki neodgovorni - jer se po etici takve stvari ne govore- astrolog prorekao da će rano umreti i bio u pravu

jedna zanimljivost
neobično je da je Lavkraft koji je u što šta verovao, užasno mrzeo i pljuvao astrologe
do apsurda
mislim da je to na osnovu lošeg iskustva
vrlo mlad je umro a nije hteo da se leči kad se razboleo
moguće da mu je neki neodgovorni - jer se po etici takve stvari ne govore- astrolog prorekao da će rano umreti i bio u pravu

Koliko ja znam Lavkraft je bio skeptik i podržavalac nauke. Mislim da je u malo štošta verovao iako je čitao dosta o okultizmu zbog potrebe svojih priča...

Ratko, ja sam neko ko zna da si stavio Spartanca koristeći ime Ilir što u istorijskom smislu nema ni logike, a ni povezanosti s obzirom da su to bile dve odvojene i zaraćene strane tokom bitke na Mkedonskoj teritoriji četiri stotine i dvadeset i treće godine pre Hrista. :ok:

S druge strane zanimljivo je to što koristiš ime RATko (Mars u Strelcu i u tvom natalu, a i trenutno na nebu) pozivajući se na ''kratko'' što ponovo ukazuje na tip Ovna iliti Marsovski tip.

Ponovo, kod mene koji je Strelac i ima Saturn u 6 kući (Istorija bitaka), u užem smislu istorija ekspanzionističkih bitaka antičkog sveta, a pogotovo antičke Grčke (Devica iliti 6 kuća).

Poslednja izmena:
Ko ti je rekao da je planeta Mars kod mene u znaku Strelca ?

Da ti Mars nije povezan sa znakom Strelca (može da bude i 9 kuća, isti đavo), ti sada sa mnom ne bi ni komunicirao. ;) Dakle negde jeste od ta dva.

Druga stvar, u redu je da se ljutiš kada nisi u pravu. Ako želiš da dokažeš da su Iliri u stvari Spartanci, više sreće drugi put. ''Kokuz'' je šta tačno? Je l' ti to metafora za tvoje poznavanje istorije? :hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
Ne pratim to. Morao bih da imam karte reprezentativaca, a onda i da uporedim sa drugim reprezentacijama. Uopšteno ti mogu reći sledeće :

Zbog dobre pozicije Merkura u Jarcu u Devetoj kuči trebalo bi da imamo jednog igrača, mladog izgledom, koji će imati ''božije ime'' koje će glasiti na ''B'' tipa Bogoljub ili slično koji će raditi trojke (Merkur) za Srbiju (Jarac). Opasnost od Španije, ako oni igraju. Grčka takođe loši aspekti. Možda i neke zemlje bivšeg SSSR, ali da nisu sloveni poreklom već da imaju ugro narečje. Proveriću to malo bolje pa ti javiti.

Sada sam hteo da napišem njegovo ime. Prati tog igrača

Ali to je samo površno, videćemo kako će biti dalje i šta nas očekuje. Olimpijada je malo teža za RS sa aspektima (osim za stvari tipa Streljaštvo).

BTW, danas me je pet različitih osoba pitalo za olimpijade (uključujući i tebe) i svako za neki totalno drugi sport. Nateraćete me da gledam celu olimpijadu na kraju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back