@Truman : Verovatno ti je to neko predložio isključivo zbog metafora. Tarot i Astrologija su potpuno različiti sistemi u praksi.
To je ono o čemu pišem, to je veliki problem. Ako hoćete da se bavite budizmom, idite naučite sve o Hrišćanskom Bogu. Dakle veze nema ni sa čim, ali hajde da kažemo kako ima pošto su to dve ''bliske'' stvari.
Evo ga sajt, pogle ovo
http://www.dmninf.net/www.taroskop.ru
TAROSKOP. TAROSKOP!!!

Čoveče...
@Tema
Ja sam pobornik Astrologije i virlo dobro znam šta jeste, a šta nije astrologija. Tarot nije astrologija. I to je činjenica.
Minerali planete Zemlje nisu astrologija i nemaju apsolutno nikakav dokazan vid da njihov uticaj na žive ljude zaista deluje. Ljudi ih skupljaju kao Pokemone i gledaju na njih kao na živa bića!

Pasulj nije astrologija.
Vidovitost nije astrologija.
Dnevni horoskopi nisu astrologija.
Demonologija nije astrologija.
Magija nije astrologija.
Ali sve što je pomenuto može da se vrlo lako šlepa uz astrologiju zbog toga što ljudi, u stvari, nemaju pojma o astrologiji jer vođeni su predrasudama, što je uvek slučaj. Ključne reči u EKSPLOATACIJA ASTROLOGIJE, bilo da to rade svesno ili nesvesno (biće ono drugo češće).
''Radiš astrologiju? A, ti si satanista''
''Pišeš o astrologiji? To ono u dnevnim novinama?''
Ja ne pišem o modernoj astrologiji iltii radije o doživljaju većine iole upućenijih u tu priču kada je reč o njihovom shvatanju moderne (new age) astrologije koja bi trebalo da je ''naučna'' iliti ''sterilna'' od domena magijskih disciplina, već napominjem da bilo koji magijski rituali, a pogotovo vračanje, gledanje u pasulj, čitanje tarot karata, padanja u trans, hajde da kažem i astralna projekcija (nikad se ne zna ko može da poveže šta na osnovu korena reči) nikada i ni u kom vidu nisu imali dodirnih tačaka sa astrologijom. Taj tradicionalniji deo astrologije je oduvek bio mešavina nekoliko disciplina koje su ''gurui'' koristili da bi sebi olakšali posao sa ljudima.
Na istoku uz astrološki horoskop se dobije i seansa reiki-ja. Na zapadu će da ti daju maleni napitak da piješ u 12 sati uveče. U africi će da ti daju ogrlicu oko vrata da nosiš tri nedelje, a kod nas se razvila i konceptura sipanja olova uz kovitlanja žara u vodi dodatno uz vezivanje crvenih konopčića za ''čišćenje duše'' što ću ponovo napomenuti – nema dodirnih tačaka sa astrologijom već se samo servira na taj način da deluje kao šou program uz hahaah neizostavno ''daj kol'ko daš''.
Upravo zbog toga i takvih stvari astrolozi gledaju da dobiju sertifikat astrološke škole nekog ili nekih astrologa kako bi sebe uspešno ogradili od datih stvari koje u astrologiji nemaju svoju praktičnu primenu, a sad sa psihološke srane mogu da postignu placebo efekat i to nije neosporivo. Ljudima je lakše da drže kamičak ili da stave sliku ispod jastuka misleći da im to donosi sreću jer posetili su čoveka ili ženu koja je ''otvorila oči'' i ''razume se u duhovnost'' te propagira često ''novootkriveno Pravoslavlje'' uz koncepturu indijskih učenja iliti neke forme geomeditacije pre nego li da se zaista potrude da nešto nauče o duhovnosti. PADNU POD UTICAJ NEPTUNA i budu kao pijani posle godinama i godinama nikada ne shvatajući opasnost svojih grešaka. Zatin podučavaju druge ljude stvarajući dodatnu konfuziju.
Jednostavno, narod je glup i dok je narod glup biće takvih koji šišaju ovce za ''amajlije''. Problem je što takvi NAS ASTROLOGE stavljaju na veoma negativan položaj, a još gori su oni astrolozi koji zaista utuve da postoje stvari kao ''astro amajlije'' time dodatno ne shvatajući da vrše magijski ritual, a ne analizu natalne karte. Za njih je svejedno u fazonu ''nije šija nego vrat'', iako je razlika fantastično velika.
Ne znam šta bih više dodao na tu temu, a da se ne ponavljam. Tematika svakako nije naivna i nije svejedno, barem nama astrolozima kojima je stalo do istine. Sad to što je veoma mali broj ljudi kojima je do toga stalo je sasvim druga priča i sa tim moramo da živimo, ali barem se kao astrolozi iole međusobno razumemo jer smo svi bili u toj poziciji da objašnjavamo pre ili kasnije.