jovmartin

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

  • U ljubavi je jedini razlog u subjektivnoj osobenosti i nepredvidjenoj slučajnosti samovolje ( svakom je njegova draga ili dragi najlepši na svetu iako drugima to ne mora biti tako; svako zna da u svetu postoje mnoge korisne ili dobre, ili izvrsne devojke koje sve, ili većina od njih, takodje nalaze svoje ljubavnike, obožavaoce i muževe, kojima izgledaju lepe, pune vrlina, dostojne ljubavi ). Svakako da se u ovoj samovolji subjekta priznaje viša sloboda subjektivnosti i njenog apsolutnog izbora, naime sloboda, ali ipak taj izbor u ljubavi izgleda u isto vreme kao svojeglavost i jogunstvo pojedinačnosti. Ljubavna stradanja, razorene nade, zaljubljenost uopšte, beskrajni bolovi koje ljubavnik oseća, beskrajna sreća i blaženstvo koje on sebi zamišlja nisu nikako neki po sebi opšti interes, već nešto što se tiče samo njega samoga. Ako neko ne učini neki cilj u pogledu neke devojke onda time nije učinjena nikakva nepravda. To što se on zakopistio upravo u tu devojku nije neka nužnost u sebi.
    Zak Lakan
    Tvoja želja jest želja Drugoga. Ovdje treba objasniti procese kao kružnice koje idu od subjekta do Drugoga — od subjekta prizvanog k Drugome, do subjekta koji je ugledao sebe kako se pojavljuje na polju Drugoga, Drugoga koje se tu vraća.
    Nisi li ti ona koju sam tražio? Možda sam ovde da bih uvek čekao na tebe. Svaki put bih te izgubio pošto te nisam prepoznao? Svaki put bih te izgubio jer sam te prepoznao ali se nisam usudio? Svaki put te izgubim jer prepoznavši te znam da moram te izgubim?“
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top