ija_ftn

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

  • Hihi,soriška!! Kanda sam se malo preračunala. Zaista se nadam iskreno da ćeš uspeti,jer naši učeni ljudi tamo mogu samo da ih ubijaju u pojam!!!!
    Aj kad mi pišeš,piši mi na moju stranicu da bih znala kad mi se javljaš.
    Ja školicu završila u petak,sad sam u fazi pisanja knjižica.
    ma uvek!!
    da nije bilo ovog foruma, ko zna kada bi mi stigli do CO!
    vreme je da pocnem da vracam dug :))
    Kada bih se ja nervirala zbog svake opaske. Ne bi mi ostalo vremena za smeh :) i sredjivanje papira.

    BTW: GeaGea hvala puno za savete i uputstva.
    mirjana, ovo je bio fantastican savet, izuzetno lepo si oslikala srpsku stvarnost u dve recenice, svaka cast!!!
    A što se ti draga moja lepo ne udaš i odeš. Meni se koleginica tako odselila,živi u Sidneju,uživa kulira, muž joj dobar,što je velika sreća i eto...
    Hej, da li si ti programer??
    Koliko vidim zavrsila si ftn...ako imas iskustvo u programiranju dokumenta za assessment saljes u ACS (www.acs.org.au/)
    Poz..
    Ok. Razum ja da "nema" veza ing komora sa iseljenjem.

    Ipak, oni mi trebaju za priznavanje diplome. Zar ne? Znači, prvi korak je piznavanje diplome (to pretpostavljam radi Ing komora tj engineersaustralia). Tek kada mi ovi priznaju diplomu, tek tada mogu konkuristi kod regije za sponzorstvo. Ili sam nesto pobrkala?

    Ako dobijem sponzorstvo regije, tek tada mogu predati za DIAC.


    Molim te ispravi me ako grešim, ali mislim da je prvi na spisku engineersaustralia, kojima šaljem diplomu i IELTS, sa CV-om i svim papirima za priznavanje diplome. Zato sam kontaktirala tebe, jer si i ti njima slao, pošto si i ti dipl.ing.

    Kada si slao papire za priznavanje diplome, da li si odmah slao i dokaze koje si dobio kod prethodnih poslodavaca i da li si slao još nešto (PIO ili sično)? Znači ja sam još na samom početku. Diploma mi još nije priznata, pa me zanima šta sve treba (i kako) da šaljem da bi mi se ista priznala.

    Hvala na strpljenju.

    A.Julia
    Znaci bolje mi je da zadrzim "staru" dipl. ing diplomu.

    Da li engineersaustralia odrade ceo Skills Ass. ili je potrebno jos nesto za priznavanje diplome? Da li je diploma FTN-a N.Sad priznata ili je potrebno jos neki dokaz (tu ne mislim za zaposlenje vec samo za vizu). Kada saljem "prijavu", da li saljem samo Diplomu i CV sa radnim iskustvo ili i dokaze poslodavaca na memorandumu sa opisom radnog mesta? Da li saljem i dokaz o odsluzenju vojnog roka (skeniranu vojnu knj.)?

    Kako overavam diplomu i ostala dokumenta (znam da overavam i kopiju i prevod ) ali gde i kako? Da li je dovoljno overiti u Sudu, kao za domace papire ili treba Haski Apostrof ili nesto slicno posto ide u inostranstvo?

    Znam da davim, ali ne bih zelela nesto pogresno odraditi ili zbog sitnice biti ne daj Boze odbijena.

    Znam da me ceka jos nerviranja i neizvesnosti, pa mi svaki savet dobro dodje. Verovatno i po svojoj kozi znas, da je svaka informacija dragocena :)

    Hvala unapred,
    A.Julia
    Sa masterom ti treba 7,7,7,7 iz Engleskog, a verujj mi ja sam se odrao za 6,6,6,6 to su ocene koje ti trebaju iz englesko za nostrifikaciju
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top