Lyly

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

  • Hvala draga na bonici. Pilići su zato, jer su to bili pilićari, pa šta drugo da im dam, osim pilića, koka i jaja. Ženica koja je poručila torticu se oduševila.
    Hvala ti, nasla sam ja i na kuharki i Jele mi poslala neke linkove, ali meni je to nekako previse mekan lim, probala sam sjeci oen konzerve od bebelac djecije hrane. A na kuharki oni rade od onog stamparsko lima, on je super ravan i valjda lagan i za oblikovanje. Od kog lima si ti savijala svoje sjekace i kako si ih spajala, kad imas dva slobodna kraja, da li si necim maleckim tackasto varila ili kako?! Joj, ja kud god krenem masu nedoumica imam...
    Jeste, sve si u pravu, vrijeme, vjezba, strpljenje i podrska, bez tog kompleta, uz alate enma uspjela, ne samo u ovom nego u bilo kome drugom poslu.
    Interesuje me ovaj dio kad kazes da si dosta sjekaca sama napravila?
    Onda je sigurno to upitanju, ja izbegavam da stavljam teške figurice na te mekane torte baš iz razloga što može da se desi da "potonu". Ali najbitnije je da se mušteriji dopala torta i da je ona bila zadovoljna. :)
    Nema na čemu. Proverite sa organizatorima da li može tako ali ja mislim da je to najbolje rešenje, posebno ako kao kod nas te torte posle idu u humanitarne svrhe ili na aukciju. Pozdrav!
    Hvala Lyly! Evo ovde ću ti odgovoriti i na pitanje o našim tortijadama. Na ovoj poslednjoj se ukus nije ocenjivao tako da se torte nisu sekle. Znam da na nekim sajmovima žiri iseče tortu kada je ocenjuju ili kažu da se ponese manja torta istog ukusa ili samo parče te koju nosiš da ne bi sekli ukrašenu. Moja preporuka je da nosiš neku čvršću tortu, da nije kremasta jer se dešava da u prostoriji u kojoj su torte izložene bude baš toplo pa da se torte opuste. I bitno je da torta bude što pedantnije uradjena (mislim na dekoraciju). :zpozdrav:
    Poštovana,

    Udruzenje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša poziva Vas na Medjunarodno „Takmicenje u pripremanju torti i kolaca Niš 2012”. Poslastičarske radnje, učenici ugostiteljskih škola, ljubitelji pripremanja torti i kolača prikazaće svoju veštinu i znanje 14. 2. 2012. godine u Nisu.
    Prijavljivanje kandidata traje do 5. 2. 2012. na adresu Udruzenja ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, Branka Krsmanović br 3, Niš' elektronskom poštom: udruzenjeutp@open.telekom.rs, kao i putem telefona 065/40-65-77
    Takmičenje počinje predajom radova od 11 – 13 h. Nakon toga od 13 - 14 h radove će ocenjivati stručni ziri.
    Svečano otvaranje manifestacije planirano je u 14 h kada će biti proglašena imena najboljih. Ideja organizatora je da po proglašenju i uručenju nagrada, svi izlozeni proizvodi budu deo aukcije, a novac prikupljen na aukciji biće uplaćen na ziro račun korisnika kojima je najpotrebniji.
    Kontakt osoba je Predsednik Zoran Mirašević,
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
  • Učitavanje...
Back
Top