M

Poruke na profilima Najnovije aktivnosti Poruke O članu Blog

 • 2. Polaganje IELTS - a. U mom slucaju - ja i suprug.
  3.Prikupljanje svih neophodnih dokumenata, opet svi dokazi i preporuke o radnom iskustvu, obiman CV, dokazi o nekaznjavanju, vojna knjizica za supruga, itd. Prevodjenje ovih dokumenata, popunjavanje formulara, uplata trazene fee, i slanje FedEx-om, i cekanje.
  4. Oni te kontaktiraju nakon par mjeseci kada dobijes broj slucaja, pa zatim opet nakon nekog vremena - da uradis ljekarski pregled u kancelariji IOM-a. U mom slucaju cekanje je trajalo 2.5 godine, vjerovatno zato sto je moja porodica zivjela 3.5 godine na Kipru, i sto je moj suprug bio u do '94. u BiH. Dok su sve provjerili trebalo im je nevjerovatne 2.5 godine. Nasu vizu smo dobili krajem novembra 2008. a rok za ulazak je do kraja septembra 2009. tako da imamo dovoljno vremena za sve pripreme.
  Ako te bude jos nesto interesovalo javi se.
  Srdacan pozdrav iz Bijeljine
  Cao Marko,
  Sve informacije za imigraciju u Aus. mozes naci na sajtu: www.immi.gov.au/. Moja viza je Independent Skilled Permanent Immigration Visa. Moje nominovano zanimanje je translator - prevodilac.
  1. korak je da na listi zanimanja na gore navedenom sajtu nadjes svoje zanimanje, i procitas opis, da li odgovara tvom obrazovnom profilu, ili jos vaznije tvom radnom iskustvu. Jedan djelovodni broj moze obuhvatiti vise slicnih zanimanja. U listi nalazis assessing authority - agenciju za sertifikaciju zanimanja. Njima se obracas i oni ti daju upustva kako obaviti sertifikaciju i koju dokumentaciju je neophodno dostaviti. U mom slucaju (fakultet engeleskog jezika i knjizevnosti + 9-godisnje radno iskustvo na poslovima prevodioca je jednako odlazak na NAATI test u Holandiju, koji sam uspjesno polozila i uz dokaze o radnom iskustvu - sto je bilo najvaznije i obrazovanju - Assessing authority NAATI je izvrsio priznavanje mog zanimanja) ovo je najvazniji korak.
  Nastavak slijedi
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
 • Učitavanje...
Back
Top