Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

oziman

Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna

Oceni ovaj blog
Snovi ne predstavljaju, kao sto se obicno misli, poruke koje se odnose na opazajni svet slika oko nas, a koji zovemo "realnost", niti na banalne dogadjaje u njemu.
San je poruka nase transcendentne sustine, naseg unutrasnjeg sopstva i kada ga tumacimo moramo imati u vidu da je san simbolican jezik kojim Sopstvo ili nesto sto je izvan prostora i vremena, pokusava da se obrati svesti koja ima kao formalne uslove svog saznanja upravo prostor i vreme.
U toj "nemogucoj" situaciji u svesti cemo kao rezultat imati simbole koji ce se odnositi na nesto sto intelekt ne moze spoznati i sto samo intuicijom mozemo dostici.

Ovaj tvoj san je izuzetan i u njemu se ocrtala jedna izuzetna simbolicna slika koju cu ja pokusati u par reci da protumacim:

Ja sam nocas sanjala donekle uznemirujuc san.Moja sestra se udavala,i spremala se velika svadba.Ona je bila u lepoj beloj vencanici.Bila je velika guzva,mnogo gostiju,svi se gurkaju kao da negde zure. Ja sam bila u haljini boje kajsija.Ja takve boje inace ne nosim,glava me boli od njih,ne osecam se opusteno,ali ok..
Ovde se spremala metafizicka svadba kralja i kraljice, Sunca i Meseca, Gabrijela i Beje, Sulfura i Merkura, Anime i Animusa.

Svadba Sunca i Meseca


Na ovoj svadbi si ti ( ili tvoja transcendentna sustina) zapravo trebala biti mlada .
Medutim tu nesto ne stima. Ti nisi u vencanici vec u odelu koje ne volis, koje te sputava. Ti shvatas da nisi Kraljica vec neko zarobljen u telu, u materiji, koja te steze.

Herkules zarobljen u odelu


Posto je neko kasnio na vencanje,ja sam usla u neki bus koji je isao za Sid(?),da se provozam sa ostalima.Trebala sam da sidjem na neku stanicu,medjutim,vozac je nastavio dalje.Kada smo stigli do kraja neki ljudi su nas cekali.Mene i vozaca su vezali i ostavili u nekoj prostoriji.U snu sam cula sat kako kuca...
Taj koji je kasnio na vencanje jesi upravo ti. A kasnila si jer si pala u ovaj svet, jer si usla u prostor ( u prostoriju) i u vreme ( cula si sat). To dvoje se zove "principium individuationis" ili forme opazanja razuma koje u jedinstvo transcendentne sustine unose podelu i iluziju mnostva.
To su lanci (kojim su te vezali) i kojima smo svi mi zarobljeni...ili veo iluzije ...MAJA.

Lanci koji okivaju i ukrasavaju - Alhemicarska slika


Ubili su vozaca,dok mi je pomagao da pobegnem,a ja sam,onako u krvavoj haljini bezala i plakala.Kada sam se vratila na svadbu,moja sestra je stajala i gledala u mene...I njena vencanica je bila sva umrljana krvlju.Gledala me je,i placuci mi je govorila:"Moja sestra je mrtva...Ja je mnogo volim...
Vozac koji ti je pomogao jeste tkz. arhetip Starog mudraca ili znanje koje je jedini put kojim mozemo razotkriti iluzornu prirodu ovoga sveta.
To je put prevazilaznja intelekta intelektom ili put Sopenhaurove negacije volje. Dostizanje prosvetljenja.. Nirvane i vracanje u svoju staru prirodu.

Dakle u snu si ti to uradila i vratila se na svadbu...medjutim tamo zatices samu sebe koja ti kaze da si jos uvek zarobljena u lance prostora i vremena i da izdrzis i da te ona, "Kraljica", tvoja prava priroda voli.

ps. Ovaj san je izuzetan primer sta nam pokusavaju reci nasi snovi.

Pošalji "Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna" na Facebook Pošalji "Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna" na Google Pošalji "Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna" na My Yahoo! Pošalji "Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna" na Live Pošalji "Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna" na MySpace Pošalji "Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna" na Twitter Pošalji "Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna" na Digg Pošalji "Mysterium Coniunctionis - Tumacenje jednog sna" na del.icio.us

Ažurirano 24.04.2014. u 10:42, autor: oziman

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

  1. ::sanjar u magli:: (avatar)
    Veoma interesantno tumacenje... Svaka cast na detaljima..
  2. oziman (avatar)
    Hvala! Ovaj san koji sam cuo od jedne svoje prijateljice je stvarno izuzetan. Arhetipi kolektivno nesvesnog na delu. Glas Sopstva upucen njoj... pa i poruka svima nama koji smo ga evo culi.
  3. Unknown Entity (avatar)
    dobra analiza. zanimljivo