O vremenu - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

oziman

O vremenu

Oceni ovaj blog
Ако анализирамо своје мисли када говоримо о прошлости,садашњости или будућности наћи ћемо у њима овако нешто.Ето, тако нешто замишљамо када изводимо те своје закључке о природи времена.То што зовемо "будућност" јесте заправо део једне замишљене линије у простору, подељене на три дела. Ту линију зовемо"време". Део линије лево је прошлост, део у средини садашњост, а део десно будућност.

То да време није линија у простору и да је оно интуиција јесте једна таква истина која се чак не мора много ни објашњавати, јер је свако супротно тврђење апсурд . Време није скуп тачака поређаних једна до друге у простору. Као што троугао није круг.

А ко ово једном схвати, видеће да су све те контемплације о будућности, садашњости или прошлости засноване на једној заблуди. То је исто као када би тврдили да је знак на путу који означава неко насеље,град, исто што и тај град сам.
На симболу времена ти појмови имају важења док у правом времену до кога долазимо интуицијом, нема тако нечег што би звали будућност ,нити пак садашњост нити прошлост.

Овај блог сам написао само у неколико реченица јер су оне довољне да покажу у каквој смо заправо заблуди када размишљамо о времену.

Више ко жели може погледати у овом блогу:
http://forum.krstarica.com/entry.php/6636-Bergson-Trajanje

А шта би право време могло бити у овом:
http://forum.krstarica.com/entry.php/5997-Kvalitativna-množina

Pošalji "O vremenu" na Facebook Pošalji "O vremenu" na Google Pošalji "O vremenu" na My Yahoo! Pošalji "O vremenu" na Live Pošalji "O vremenu" na MySpace Pošalji "O vremenu" na Twitter Pošalji "O vremenu" na Digg Pošalji "O vremenu" na del.icio.us

Ažurirano 23.10.2014. u 11:06, autor: oziman

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari