TAJNE HRONIKE 17-ti deo - Blogovi - Forum Krstarice
Prikaži RSS

Amaunet

TAJNE HRONIKE 17-ti deo

Oceni ovaj blog
Link prethodnog dela: http://forum.krstarica.com/entry.php/25683-Tajne-hronike-16.deo


Mržnja


Prvo što je ugledala kada je došla sebi, bila je vatra koja je kuljala iz svakog otvora razrušenih kuća, a zvuk koji joj je parao uši bio je vrisak hiljade duša koji se stopio u jedno, užasni vrisak samog pakla.
Uspravila se u sedeći položaj i misli su joj se konačno oformile u jednu celinu koja ju je bolno podsetila na ono što se desilo.
Sa njene leve strane, ležao je Ars, a lokva krvi ispod njega se sve više širila natapajući njenu zelenu haljinu, bojeći u crnu boju smrti.
Sve oko nje je mirisalo na smrt, na propast i na uništenje od ruka koje je toliko volela i mada je to bilo ono što ju je najviše bolelo, ustala je, pribrala se i odlučno započela obred koji će njenog dragog brata vratiti iz mrtvih.
Nadvila se nad njim i iznad razrapljene rane na njegovim grudima, postavila je ruke, njima formirajući znak X koji će prizvati snagu svetih elemenata u pomoć. U momentu transa, na mestu gde su joj se ruke ukrštavale izbila je tako jaka svetlost da je cela Venecija, koja je sada već tonula u mrak, isijavala kao da je u njoj hiljadu sunašca. Na momenat, učini se da se drevnom gradu povratio stari sjaj, ali to je bio samo privid i već sledećeg trenutka čula se jasno iz Amaunetinih usana samo jedna reč, „RESURDAM!“... bila je izgovorena tolikom snagom da se ono malo prozorskih okana koje je ostalo na ruinama zatreslo, a staklad otpala i rasprišila se u hiljade komadića.
Svetlost je izbledala i Amaunet oseti da joj se brat vratio. Spustila je ruke i zadovoljno se nasmejala. Znala je da Ars neće još doći k’sebi, jer iako je božanstvo, krhko ljudsko telo koje je obložilo vodenu energiju u njemu, to telo koje je Ars toliko voleo, valjalo je isceliti.
Pogledala je još jednom oko sebe i bujica sećanja je preplavi... setila se svoje drage Valerie, sada Morgane, koja je na vrhu kule palila sve oko sebe, bez milosti. Pogledala je u svoj zglob i videla trag koji je ostavio Morganin bič. Krvava brazgotina koju je mogla eliminisati treptajem oka, ali to nije želela... –Neka, neka mi to ostane kao uspomena na tebe, draga seko. Da me podseti da sledeći put uzvratim istom merom.- Drugom rukom preklopila je ranu, i pretvorila je u brazdavi ožiljak, svetlo crvene boje.
Njen pogled privuče gomila iluzarski udova što je plutalo kanalom. Gotovo da joj je pozlilo dok je gledala. Nije više mogla da izdrži. U tren oka se pretvorila u snežno belu sovu, poleti ka bratu, zari kandže u njegovu iluzarsku jaknu i zajedno sa njim se vine u visine, napuštajući grad smrti, ostavljajući tamo sve ružno što se desilo i što joj je srce slamalo.

Jedino mesto gde se Morgana i Adeptus neće usuditi da ih potraže, bila je pećina, poznata pod imenom „Severni lavirint“. Preletela je nekoliko puta iznad nje ne bi li se uverila da nema opasnosti za nju i brata, ali dodatno ju je i osećaj sreće što se približavala svom domu uverio da je sve u redu i da su Ars i ona bezbedni.
Na ulazu u pećinu su ih radosno dočekali gnomi, Amaunetine verne sluge. Fro, Papi i Bibić su skakutali od sreće ugledavši gospodaricu.

-Sve je u redu, nadam se.- Amaunet je pogledala popreko u Papija.

-Naravno, gospodarice.- Ponizno joj se naklonio, i ona ga pomiluje po smeđim kovrdžama koje su uokvirile njegovo milo malo lice.
Papi se ponosno uspravio i važno pogledao u smeru svojih drugara nadvisivši ih svojom bitnošću koja je jedva dosezala do Amaunetinih kolena.

-Slušajte me. Svesni ste promena koja se dešavaju. Ostaviću Arsa ovde i brižljivo se starajte o njemu dok odem da podignem magijsku zaštitu oko pećine. Razumeli?- Pogledala ih je strogo, ali očima punim ljubavi. Samo su klimnuli glavicama dajući joj do znanja da će uraditi sve što njihova gospodarica traži od njih.
Papi je odmah počeo da spravlja meleme, Fro je pristavio lonče sa vodom za čaj iznad vatre, a Bibić je trčkarao oko maga ne znajući da li najpre da mu skine čarape, ili da krene da krpi Arsov poderani šešir. Papi i Fro se pogledaše prevrčući očima... to je naš Bibić, trči kao muva bez glave.

Amaunet je bila ispred pećine i jednim potezom čarobnog štapića zatvori ulaz tako da je postao nevidljiv za svako oko čiji pogled odluta na tu stranu planine.
Kroz um su joj prostrujale jezive slike koje je ostavila za sobom i oseti nešto što milenijumima nije. Osećaj davno zakopan u skladištu njenog srca, zapostavljen, ali nikada zaboravljen. Najednom je rastao u njoj, preplavljujući njeno biće, dajući njenim crnim očima tamno zeleni sjaj. Mrzela je....
Zemlja pod njom poče da se trese tako snažno da se pred njenim stopalima otvori pukotina koja se širila prema zapadu vođena Amaunetinim gnevnim pogledom.
Pukotina je stigla do začarane šume i do kolibe u kojoj su bili Adeptus i Morgana. Veštica je pogledala svog brata sjajnim crnim očima.

-Desilo se ono što nije milenijumima, dragi brate. Naša sestra mrzi.- Grohotom se smejala, dok je Adeptus gledao u bezdan koji se otvarao pred njim i gutao sve pred sobom, preteći da proguta i njega samog. Znao je da se to neće desiti, znao je da Am ne bi nikada povredila njega, ni Morganu i zato je stajao nepomično, osluškujući zvukove koji su dopirali iz dubine ambisa. Čuo je tihi glas...

-Znam da želite da mrzim, prokleti bili... – Glas se izgubio u istom momentu kada je zemlja prestala da se trese, a svet oko njih utihnuo.

Amaunet je bila iscrpljena od siline osećanja i pred novom spoznajom koja ju je obuzela, pala je na kolena... mrzela je njihove postupke, ali ne njih, ne Morganu i Adepta. Njih je volela ljubavlju koja pomera svetove i preobražava univerzume, ljubavlju božanskom koju nijedan iluzar nikada ne bi preživeo. Volela ih je bez obzira na sve i ta ljubav nikada neće nestati.

Morgana i Adeptus su znali.... kad tad, sestra će im se pridružiti...

Nastaviće se...

Pošalji "TAJNE HRONIKE 17-ti deo" na Facebook Pošalji "TAJNE HRONIKE 17-ti deo" na Google Pošalji "TAJNE HRONIKE 17-ti deo" na My Yahoo! Pošalji "TAJNE HRONIKE 17-ti deo" na Live Pošalji "TAJNE HRONIKE 17-ti deo" na MySpace Pošalji "TAJNE HRONIKE 17-ti deo" na Twitter Pošalji "TAJNE HRONIKE 17-ti deo" na Digg Pošalji "TAJNE HRONIKE 17-ti deo" na del.icio.us

Kategorije
Nekategorizovano

Komentari

 1. Valeria (avatar)


  Sjajno sekić!!!
  Ali - Fro, Papi i Biibć
 2. adeptus (avatar)
  Toooo seko!!!

 3. Amaunet (avatar)
  Hvala vam, najdraži moji Ljubim vas
 4. adeptus (avatar)
  Citat Original postavio Amaunet
  Hvala vam, najdraži moji Ljubim vas
 5. MPMcB (avatar)
  Bravo Seko
  odlično uklopljeno
 6. Amaunet (avatar)
  Citat Original postavio MPMcB
  Bravo Seko
  odlično uklopljeno
 7. coviax1 (avatar)
  :ok::klap::sad2:
 8. Amaunet (avatar)
  Citat Original postavio coviax1
  Hvala Covi... Nemoj da si tužan biće sve zanimljivije
 9. Amaunet (avatar)