Zlatni Retriver

I ja isto tako mislim da je veterinar jedino pravo rjesenje,mom Luxoru je pojacano stvaranje krmelja,konsultovao sam veterinara i on mi rece da mu ispiram oci Acidi-Borici i da stavljam hloramfenikol pod donji kapak,a ne vidim bas neku veliku razliku,pa posto vodim Luleta na revakcinaciju 3.4. vidjeti da mu nesto drugo ukljuci od terapije,a ako neko zna zbog cega bi se to moglo stvarati neka me posavjetuje:mazi:
posto mu drzim stalno upaljeno svjetlo,kontam da nije zbog toga:think:
 
@vodenchar
Najbolje je da uradiš bris, pa ćeš videti koji je soj u pitanju, i na osnovu toga će ti vet (Luletu, ne tebi :) )odrediti terapiju.
(Mada, pripazi se, ako je konjuktivitis, to je jedna od zoonoza, lako prelazi na čoveka.)
 
bili smo kad veterinara i uzela sam mu iste one tablete za parazite sto mu stalno dajem. ;) .a ova rana nije od parazita ili buva ili cesanja,vjerovatno se udario negdje :roll::roll: mada vec mu se to smiruje polako..tako da samo da vas obavijestim za sad je sve u redu :):D
 
hmmm :think::think:
pa ja mislim da nemas nikakav nacin da to provjeris! :roll::roll:

ja mog Badija volim kakav god da je :lol: ,bilo da je mjesanac ili pravi,ali ja vec znam da mjesanac nije jer nam je neki sudija iz srbije preporucio odgajivacnicu u kojoj sam uzela Badija.. :super::super:

Moj Leks je mesanac, ali ja sam znala kada sam ga uzimala da je mesanac, zena nam je lepo iskreno sve rekla, meni je to bilo ne bitno, samo mi je bilo bitno da bude zdrav ,da ima zdrave roditelje, koji imaju ok narav i nisam pogresila, jer imam najboljeg psa na svetu! :D:)
Ali, tesko da mozes pogresiti ako uzmes psa iz neke proverene odgajivacnice ili od nekoga koga znas, i to sa papirima, nema potrebe da se toliko opterecujes sa tim. Bas su retki slucajevi zaista, gde se neko na takav nacin prevario, barem u mom okruzenju nije bilo takvih slucajeva. :)
 
meni uopste nije bitno dal je mjesanac ili ne,da li je pas lutalica,ili iz neke dobre odgajivacnice.volim sve pse kakvi god da su....naravno ja da se pitam uzela bih svakog psa na kog naidjem :lol::lol: ,ali ne pitam se ja nego moji roditelji :roll::(
al evo jedan dobar primjer:moja sestra od ujaka....ona je prije nekoliko godina nasla neku zenku lutalicu i uzela je kod sebe...napolju ima ogromnu kucicu ali moze da udje i u kucu kad god hoce :roll::roll: zatim..ima raznu odjecu za pse i tretman kakav sigurno nema mnoooogo pasa.....takodje isto tako se brine i o njenom sinu -Leu..koji je isto mjesanac.. i evo prije nekoliko dana je uzela sa ulice neko bolesno mace... :mrgreen: mislim stvarno za pohvalu ...i ja bih tako da mi dozvoljavaju ali njima je i badi previse! :mrgreen::mrgreen:
a inace samo da napomenem ta je moja sestra isto godiste kao i ja-znaci samo 13 god.! :whistling::whistling:
 
01032011483.jpg
02032011496.1.jpg
01032011481.jpg
02032011489.jpg
02032011536.jpg


Mi smo bas odlucili da brzo rastemo i otvorimo okice :heart::heart::heart:
E da i puno vas pozdravlja nasa mama!
 

Hteo sam da te pitam nesto... :)

Moja Dora treba da dobije teranje za nekih nedelju dana,koji dan (mislim od kako je pocela da krvari) si je vodila na parenje kad je ispalo 10 stenaca?? :) :D

Koje je ovo po redu parenje Rei?? Jel imala dovoljno mleka za sve stence?? :)
 
Hteo sam da te pitam nesto... :)

Moja Dora treba da dobije teranje za nekih nedelju dana,koji dan (mislim od kako je pocela da krvari) si je vodila na parenje kad je ispalo 10 stenaca?? :) :D

Koje je ovo po redu parenje Rei?? Jel imala dovoljno mleka za sve stence?? :)


ja sam je vodila bas dosta puta dok nisu uspeli da se slepe, mislim da je bio negde 13 dan...
Pa ima, niko nije gladan :))) Jeste da ima manje sisa, ali se rasporede...
A parenje je prvo, jeste da ne valja sto je tako puno, ali sta sad da radimo, i da samo jednom su se slepili....
Ako ne budu mogli da se spare nekoliko puta, ne znaci da nece, bar je kod nas tako bilo, mi slmo skroz odustali i krenuli kuci, stavili povodac, i muzjak je poceo opet da naskace, to je bilo ona, aj da ih pustimo kad vec hoce... i eto... A odustali skroz...
 
Pozz Svima koji su mi dali neke odgovore na moje dosadasnje pitanje ali sada imam novo pitanje i mislim da ce biti nova tema za razmisljanje,dakle sta mislite dali iskljucivo zlatni retriveri imaju uticaj na decu tj dete u nekin zdrastvenim problemima:xiperaktivnost,mrzovolja,samozivost,povucenost........itd:dash:Naravno da mislim na onu lepsu stanu nego na ove probleme koje sam navela:think:
 
Stvarno, Jelena, nema razloga za to, praviš mi posao svakim besmislenim i bespotrebnim otvaranjem nove teme koju moram da spajam sa onom već postojećom i razrađenom. I naravno da ne utiču samo zlatni retriveri tako pozitivno na decu, baš sam juče (ili prekjuče, nisam sigurna) gledala prilog o dečaku koji pati od autizma a "otvorio" se zahvaljujući svojim MAČKAMA.
 
Pozz Svima koji su mi dali neke odgovore na moje dosadasnje pitanje ali sada imam novo pitanje i mislim da ce biti nova tema za razmisljanje,dakle sta mislite dali iskljucivo zlatni retriveri imaju uticaj na decu tj dete u nekin zdrastvenim problemima:xiperaktivnost,mrzovolja,samozivost,povucenost........itd:dash:Naravno da mislim na onu lepsu stanu nego na ove probleme koje sam navela:think:

ja mislim da to nisu samo zlatni retriveri vec i macke i svi ostali psi. ...djeca i ljudi koji imaju psa ili macku i koji su stalno u kontaktu sa zivotinjama zdraviji su i otporniji na bolesti...takodje oni pozitivno uticu i na nervozu itd itd.... :D;)
 
Imam ponovo jedan problem sa Maksom . Sinoc je bio pusten u dvoriste a tada su mu pravila drustvo moja druga dva psa , moja majka je svima dala po parce mesa ili kosku , nisam sigurna , ( uvek je sve bilo u redu jer su svi imali svoje i znali cije je cije , uvek su delili kuglice i nikada nije bilo problema ) a onda je usledio sok , Maks je pojeo svoje i onda je lego na mog drugog psa koji je takodje muzjak , a posto taj drugi ima gadnu narav , poceo je da ga ujeda i davi , ali onda je usledio jos veci sok , i Maks je takodje poceo da ga ujeda , davi itd . Jedva smo uspeli da ih razdvojimo . Posle toga sam ga detaljno pregledala i primetila da je imao gadnu posekotinu na nozi gde se tacno moglo videti udubljenje zuba . Nista , morala sam nesto uraditi , a posto je bilo kasno da bih ga odvela kod veterinara morala sam ranu da mu isperem hidrogenom . Danas je sve u redu . Skace , ludira se , igra se i hvala bogu nista mu ne fali . Na rani se uhvatila krastica ali on je jednako lize , tako da videcu ako mu se ne zaceli za dan dva , ici cu s njim kod veta . E sad moje pitanje glasi ovako : Da li on to pokazuje znake agresivnosti ili je to donekle sasvim normalno ponasanje ? Da li se to i vama neki put desilo ? Sta to treba da znaci ? Da li je s njim sve u redu ili ipak ima problema u ponasanju ? Hvala na odgovorima !
 

Back
Top