Vlasi očekivao med i mleko na Kosovu, ali...

Halix

Elita
Poruka
16.206
Vlasi očekivao med i mleko na Kosovu, ali...

Zbog loše situacije na Kosovu, prištinski političari pokušavaju da prebace loptu na Srbe i tako se operu za sve nedaće Albanaca

BEOGRAD - Azem Vlasi je evidentno nervozan, jer na Kosovu ne teče med i mleko, kaže za Kurir državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović.
Reagujući na izjavu kosovskog političkog analitičara da je ponašanje Srbije drsko i provokativno i da se sadašnje rukovodstvo ne razlikuje od Slobodana Miloševića, jer organizuje izbore na KiM, Ivanović tvrdi da u Prištini imaju veliki problem.
- Verujem da je političkom vrhu na Kosovu veoma teško da pojasni svom narodu kako je moguće da posle nelegalnog proglašenja nezavisnosti srpske južne pokrajine na Kosovu ne teče med i mleko. Jesu 63 zemlje priznale nezavisnost, ali je činjenica da stalne članice SB UN, kao i Srbija, to nisu učinile. Očajni socijalno-ekonomski uslovi njihovog naroda dovode do histerije kod političara, koji preko novina pokušavaju da se operu - ističe Ivanović.
Predsednik skupštinskog Odbora za KiM Ljubomir Kragović ističe da je Vlasijevo istupanje osiono i bahato.

- Podsetio bih da je država Srbija ne samo u obavezi da raspiše izbore na KIM već se od 1999. godine na teritoriji autonomne pokrajine Kosovo redovno održavaju izbori. S obzirom na činjenicu da Srbija nikada neće prihvatiti samoproklamovanu nezavisnost južne pokrajine, Šiptarima bi mnogo bolje bilo da razgovaraju s predstavnicima srpske vlade, prihvate Srbiju i pokušaju da nađu sporazumno rešenje, jer ovako više ne može - poručuje Kragović.
I. Š.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/...2010/vlasi-ocekivao-med-i-mleko-na-kosovu-ali

Ja sam rekao da svi putevi Pristine idu preko Beograda...a oni jok!E pa eto im ga sad!
 

Back
Top