Vakcinacija protiv kovida - Srbija i svet (2)

Da li ćete primiti vakcinu?


  • Ukupno glasova
    115
https://www.politika.rs/scc/clanak/...vakcinu-nakon-priznanja-o-opasnim-nuspojavama

Астра Зенека повлачи вакцину након признања о опасним нуспојавама​

"Astra Zeneka je saopštila da je vakcina uklonjena sa tržišta iz komercijalnih razloga, kao i da se više ne proizvodi niti isporučuje, jer su je zamenile ažurirane vakcine koje su efikasne protiv novih sojeva kovida-19, prenosi britanski Telegraf.

''Razvili smo vakcine za nove sojeve kovida-19 i imamo višak. To je dovelo do pada potražnje za Vakzevrijom, koja se više ne proizvodi niti isporučuje. Astra Zeneka je stoga donela odluku da pokrene povlačenje dozvola za stavljanje u promet za Vakzevria u Evropi'', saopštila je farmaceutska kompanija."
 
Normalno da će farmakomafijska ekipa minimizirati posledice, ali ne verujem da se oni koji su primili ovu vakcinu smeju, poput nekih sa foruma.
https://www.ema.europa.eu/en/news/a...cases-unusual-blood-clots-low-blood-platelets

"EMA podseća zdravstvene radnike i ljude koji primaju vakcinu da budu svesni mogućnosti veoma retkih slučajeva krvnih ugrušaka u kombinaciji sa niskim nivoom trombocita u krvi u roku od 2 nedelje od vakcinacije. Do sada se većina prijavljenih slučajeva dogodila kod žena mlađih od 60 godina u roku od 2 nedelje od vakcinacije. Na osnovu trenutno dostupnih dokaza, specifični faktori rizika nisu potvrđeni. Ljudi koji su primili vakcinu treba odmah da potraže medicinsku pomoć ako razviju simptome ove kombinacije krvnih ugrušaka i niskih krvnih pločica (vidi dole). PRAC je primetio da se krvni ugrušci javljaju u venama u mozgu (tromboza cerebralne venske sinusa, CVST) i abdomenu (tromboza splanhnične vene) i u arterijama, zajedno sa niskim nivoom krvnih pločica i ponekad krvarenjem. Komitet je izvršio detaljan pregled 62 slučaja tromboze cerebralnih venskih sinusa i 24 slučaja tromboze splanhnične vene prijavljenih u bazi podataka EU o bezbednosti lekova (EudraVigilance) do 22. marta 2021. godine, od kojih je 18 bilo smrtno."
 
to da potraze medicinsku pomoc je najjaci vic...vec sam prico o kolegici koja se pati sa lijevom rukom..porodicni ljekar joj odgovorio "pa zasto si primila vakcinu"..:mrgreen:
Verovatno će (nje)mu (lekaru) odgovoriti da je slušala struku:
- Hazara na čelu KŠ, koji o Virusima i vakcinama nema pojma, već o borbi protiv njih (epidemiolog)
- starletu koja ne zna ni da postoji tečni kiseonik (što se uči u osnovnoj školi)
- veterinara (Šeklera), jer ko je od njega pozvaniji da priča o imunitetu krda
- Doktora Smrt, čija je specijalnost ubijanje bolesnika u korist Udbe i kriminalnih klanova
- treba li dalje da nastavim?
 
"Astra Zeneka je saopštila da je vakcina uklonjena sa tržišta iz komercijalnih razloga

Funny Gif Awww GIF


Astra Zeneku primilo 105.693 Srba, u Britaniji traže odštetu 162 mil. dolara
 
Više sam puta pisao da se vakcinacija nije odvijala kako treba, ljudima su trebali prvo gledati anamnezu koje bolesti imaju i da li uopšte imaju , doze se nisu davale kako se pre davalo po kilaži ljudi.

Ne može nikako da primi istu dozu čovek od 45kg i čovek od 90kg,takođe nikako istu dozu ne sme da prima onkološki pacijenti i kardiološki pacijenti itd
 
Više sam puta pisao da se vakcinacija nije odvijala kako treba, ljudima su trebali prvo gledati anamnezu koje bolesti imaju i da li uopšte imaju , doze se nisu davale kako se pre davalo po kilaži ljudi.

Ne može nikako da primi istu dozu čovek od 45kg i čovek od 90kg,takođe nikako istu dozu ne sme da prima onkološki pacijenti i kardiološki pacijenti itd
Ne lupaj
 
Ceo svet nije imao ni 40% potpuno informacija o kakvoj se infektivnoj bolesti radi, kako se manifestuje,kolika je incidenca, kakva je stopa smrtnosti, koliki je indeks prenosivosti virusa itd.


Ali se takođe mora reći da dobra vakcina se proizvede za najmanje 5-13 godina,ali pošto je situacija bila alarming vakcinu su napravili brzo,ali se mora reći da uspešnost imunozacije iliti vakcinacije zavisi i od ponašanja virusa koliko pravi mutacija.
 

Back
Top