TORTE: recepti, saveti, ideje...

slag nikako...nalepi je na fondan i onda na tortu i pazi da nikako ne dodiurje slag, ni po ivicama jer ce odmah da se mreska.....i to obavezno lepi sa jako jako malo vode preko fondana pa onda stavi sliku.....nek ti je fondan bukvalno samo malo vlazan......

Meni sad nista nije jasno:think:
ja sam te kupovne slike stavljala na slag i nisu se mrckale..(jeste bilo pre par godina ..ne znam dali su sad drugacijeg kvaliteta)
(za one od pirincanog papira je i logicno da se namrckaju pri dodiru sa vodom)
a ove od ratluka ili fondana ne verujem..
u uputstvu je i pisalo da se stavljaju preko slaga
sad sam bas nesto gledala i na net i tamo isto pise..
http://www.jestiveslike.com/saveti.php
 
Da, videla sam na dva sajta da piše na šlag. Ja sam ranije stavljala isto na šlag, ali je to bilo samo za nas ukućane i onda još nisam radila torte za druge. Nekad je bilo OK a nekad ne, a sad MORA da bude dobro. Ne znam na čemu je slika,ratluk ili pirinčani papir jer će ljudi doneti tek u petak, a znam da su naručili sliku deteta (:confused:) kod nekog u Kanjiži.
Biće čvršće umućen šlag i neću staviti odmah sliku... Javiću utiske....
U svakom slučaju hvala svima na sugestijama.
 
ja sam nedavno pravila bas takvu tortu sa slikom deteta na slagu, nalepila sam na fondan i stavila na slag, na ivicama je bio slag i posle desetak minuta poceli su da se mreskaju krajevi......uspela sam da je spasim i na kraju sam namontirala tortu a sliku dala musterijama onako na fondanu i rekla im da je spuste pred samo iznosenje......i da je to mana kod takvih torti, i onako usput im nagovestla eto kad pocnu seci tortu da skinu sliku da ne seku dete :whistling:
 
I da, zena hoce bingo tortu, donijela mi recept. Ovde ide jedna kora, jaffa i piskote sve sa puding filom, hoce li to biti dovoljno cvrsto da izdrzi ovakve dve manje na sebi??Sta da radim?? Da li da zamjenim piskote sa plazmom i da stavim mljevenog keksa u jedan fil... Dal bi to bilo cvrsce????
 
Bice ti ok te dimenzije.Ali zavisi i koju kilazu hoce.
A ta bingo torta,ne znam,ja nju ne pravim,kad mi traze bez kora,ja pravim neku moju varijantu torte.Mislim da je ona dosta mekana da bi ti izdržala dve torte na sebi.Jedino ako idu stapici i skrivene tacne bi mozda moglo,ali nisam sigurna,zavisi kakav je fil.
 
Dimenzije 26,20,14cm.Ali zavisi od dekoracije koja ide,da li ce biti dovoljno mesta izmedju spratova.Ako ne ide nista posebno od figura,te dimenzije su ok.
Jafa torta ti je super.Imas i moj recept na temi a i mozda jos dva,tri pa pregledaj :).



To sam i ja htela da te pitam..i ja imam isti recept kao tvoj...al je nisam pravila nepamtim....godinama..a sad joj se nesto razmislam :-)
ako je pravim u kalupu 26 koliko bude visoka..posto idu 3 kore i jafa...trebalo bi da bude vislja?
i dali je dovoljno 2 pak. jafe?
 
attachment.php
[/IMG]
attachment.php
[/IMG] Cokoladna :) pozdrav..
 
Poslednja izmena:
Ova Jaffa je bas visoka,ne znam tacno koliko,ja visinu nikada ne merim.Ja pecem 4 korice,i tada potrošim 2duple Jaffe otprilike,znaci kada ide u 3reda,obim 26.Ako peces 3 korice,onda ce biti malo niza,i trebaće ti manje Jaffe.
Ja za 26,smanjujem samo jaja za kore ,ostalo ostavim isto,pa bude dosta fila i Jaffe i bas tanke korice.
 
za vikend imam tortu na tri sprata,koju treba da vozim 70km,pa me zanima sta je najbolje da stavim izmedju spratova,reforma je u pitanju,da li da stavim samo stapice ili i tacne!a dimenzije sam mislila da budu 28,20 i 12 ili da ih napravim kao sto ste pisali 26,20,14.kilza je 7kg
 
stavi skrivene tacne obavezno, ma neki malo cvrsci karton ti je dovoljan, ja ga kupujem u knjizari i super bude.....stapici i to i nemas brige, e sad za kilazu...hm...pa mislim da ce ti preci sigurno.....ja sam pravila jednom te dimenzije ali sa fondanom......26, 20, 14 i bila je 8 kg skoro......tako da 28 donju nemoj ni slucajno, premasices kilazu ohoho
 
stavi skrivene tacne obavezno, ma neki malo cvrsci karton ti je dovoljan, ja ga kupujem u knjizari i super bude.....stapici i to i nemas brige, e sad za kilazu...hm...pa mislim da ce ti preci sigurno.....ja sam pravila jednom te dimenzije ali sa fondanom......26, 20, 14 i bila je 8 kg skoro......tako da 28 donju nemoj ni slucajno, premasices kilazu ohoho

Slazem se,tacne,stapici obavezno,dimenzije 26,20,14...zavisi od ukusa i dekoracije ali bice preko 7kg sigurno.
 

Back
Top