TASOS - u reči i slici

Pozdrav svima, zaista se trudim da isčitam celu temu ali će mi definitivni trebati vremena :) Planiramo u julu da idem na Tasos, nas četiri devojke. Još se dvoumimo između Limenasa i Potosa, jer je Limenas najveće mesto i po komentarima sam zaključila da postoji bar nekakav noćni život, naravno mi ni ne očekujemo ništa posebno. S druge strane, pročitala sam i dosta komentara kako je Potos 'odredište za mlade', pa na osnovu toga pretpostavljam da i tamo postoje neka mesta za mlade? Mada vidim da su komentari dosta kontradiktorni, neki kažu da je malo mesto i da se ništa ne dešava. Nama su veoma bitne plaže i more naravno, a idemo autobusom preko agencije tako da nažalost nećemo moći kolima da obilazimo ostrvo. Zato bi bilo dobro da odsednemo u mestu u kome je pristojna plaža, a koliko sam shvatila, u Potosu je gradska plaža ok. Ako bi neko bio ljubazan da nam napiše gde bi bilo bolje da odsednemo, u Limenasu ili Potosu, a na osnovu svega što sam napisala, bila bih veoma zahvalna. :)
 
Vas četiri lepe devojke ako se ne iskombinujete za neko prevozno sredstvo tamo ima da pop.........dite posle tri dana.Na Tasosu i jeste najveći fazon da se smuca vamos-tamos zato što ima bezbroj plaža kao iz bajke i sa kariba.Bez kola se zakopate tu gde ste ali je šteta ne videti i ne slikati se na prelepim plažama sa tirkizno plavom bojom mora.Ima fazon sa busom koji kruži ostrvom pa morate da se uklapate u red vožnje ali nije skupo,imate na forumu jedna gospodja je to extra opisala (TASOS I,II,III deo) pa pažljivo pročitajta,negde na početku naćićete i koristi će vam mnogo takva informacija kako je ona sa mužem busom pičila po Tasosu.Eto ako je od pomoći toliko od mene:zper::zper::zper::zper:
 
Не слажем се да ће да поп..у једном месту. То се онда може рећи за било које место на свету.
Све су плаже лепе, свака на свој начин.
Онај ко уме да ужива, уживаће свакако.
Мада, ја сам пристрасна, одабрала бих Потос..али, то сам ја, нисам баш млада девојка. .:)
 
Slazem se sa tobom ali ne shvataju svi letovanje isto...
Ja sam od 80. do 90god . imao kucu u HR na Peljescu u nekom mestascu koje ni sam ne znam kako je deda iskopao znaci bukvalno 20 kuca i za mene je to letovanje, provodis po ceo dan na plazi, uzivas u prirodi... ja sad jedva cekam da prodju ovih 20 dana da odemo na Tasos i da dozivim onaj prvi dozivljaj kad izadjes na trajektu iz kola i udahnes onaj miris mora uffffff....
Nije za ovu temu ali ne vidim sta na moru ima a sto nema u BG, NS,... sto se tice izlaska, a ljudi odu na more i propuste ono sto je tamo najbitnije.
 
Hvala na odgovorima, ma mi i ne očekujemo neki provod, da nam je to najvažnije išle bi u Laganas...Baš sam dosta čitala o Tasosu, i gledala slike, snimke, i stvarno je jako lepo. Videćemo možda da iznajmimo kola na par dana, mada nijedna nema međunarodnu ali možda i izvadim u međuvremenu. Mene zanima koje je mesto življe, Limenas ili Potos, odnosno gde ima više mladih? :) Ja bih lično možda više išla u Potos jer sam čitala da su te plaže na jugu najlepše, i da ima lepa plaža Psli Amos ako sam dobro zapamtila, u blizini Potosa...Mada me brine da nije suviše malo mesto, odnosno da nema baš ništa, jedino iz tog razloga se dvoumim između Limenasa i Potosa. :)
 
Potos jeste manji. Ako nemate kola, mozda je najbolja varijanta Limenas. Psili Amos je lepa plaza, okupi se na njoj dosta mladih, po ceo dan ima muzike, igra se odbojka.
Rent a car nije skup, mislim da sam ja platio za 2-3 dana oko 50e, kada se podeli na 4 osobe izadje do po 20e sa sve gorivom, a obidjete sve.
Obavezno obidjite plazu Aliki, prosetajte do kamenjara iza, ako imate vremena lepo je da vidite i Manastir arhandjela Mihajla, u blizini Alikija.
Sto se tice plaza, preporucujem Makrijamos, u blizini Limenasa, ide brodic do tamo, oko 4e je povratna karta ali se u tom slucaju se ne placa ulaznica za plazu koja je inace 3e. To je jedina privatna plaza, na kojoj se placa ulaz, na Tasosu.
U blizini Limenasa je i Mermerna plaza, ne trebate da je propustite ako uzmeme rent a car.
Ako vam vreme dozvoli, lepo je videti i neko selo u unutrasnjosti, npr. Panagiu, u kojoj mozete kupiti maslinovo ulje direktno u fabrici, ili borov med, ili Teologos, koji je poznat po jagnjecem pecenju.
Takodje, verujem da vas to zanima, postoji i fabrika zlata/nakita iris gold i cene su ok.

Pozdrav!
 
Ух, све ово може само ако се иде аутом! :)
Но, занимљиво је то што само за Тасос важи прича да треба ићи аутом, и онда сви јуре да обиђу острво, а ако неко оде у једно место на Халкидикију, не обилази околна места.
Ја сам већ писала, и поновићу:
Пре неку годину, нас 4 ,,девојке'' биле смо у Пефкарију, он је на око 600 метара од Потоса, увече ишле у Потос, биле на плажи Металиа пар пута, а Пефкари плажа нам је била довољна. Ишле на излет бродићем, тако смо биле на Алики плажи и на још пар дивних плажа, скакале у воду с брода, гледале Гиолу с мора.. и било је прелепо! Лименариа је близу Потоса и тамо смо биле једно поподне.
Прошлог лета смо нас четворо ишли аутом. Све смо обишли, и све је било дивно, али је то била друга врста летовања, више смо времена проводили у ауту него на плажи. И то ми је било лепо, али не могу рећи да би ми био проблем да сам поново на Тасосу без аута...
 
Vanda, slažem se sa Vama, ni meni nije cilj da letovanje provedem u kolima, već bi bilo lepo da obiđemo bar neke od najlepših plaža, sad ne mogu da se setim tačnih imena, ne sve već samo neke...A ako je moguće autobusom doći bar do neke od njih bilo bi super :) Meni se sviđa i plaža Pefkari, a vidim da je blizu...Moje drugarice isto čisto sumnjam da će hteti da stalno obilazimo ostrvo, možda i budu želele jedan ili dva dana...Zato nam je i bitno da se stacioniramo na što boljem mestu. Što se mene lično tiče, ja bih obišla sve živo, oduševljena sam sa Tasosom, ali isto tako želim da maksimalno iskoristim vreme za kupanje i sunčanje :)
 
Vanda, slažem se sa Vama, ni meni nije cilj da letovanje provedem u kolima, već bi bilo lepo da obiđemo bar neke od najlepših plaža, sad ne mogu da se setim tačnih imena, ne sve već samo neke...A ako je moguće autobusom doći bar do neke od njih bilo bi super :) Meni se sviđa i plaža Pefkari, a vidim da je blizu...Moje drugarice isto čisto sumnjam da će hteti da stalno obilazimo ostrvo, možda i budu želele jedan ili dva dana...Zato nam je i bitno da se stacioniramo na što boljem mestu. Što se mene lično tiče, ja bih obišla sve živo, oduševljena sam sa Tasosom, ali isto tako želim da maksimalno iskoristim vreme za kupanje i sunčanje :)

Ima, bar u Limenasu sam video, i to na više mesta.Ovo se odnosi na skuter, pogresnu poruku sam citirao. Nema gužve na Tasosu, policije, lep je put oko ostrva.
 
E hvala na odgovorima. Ne vidim nigde cene? Da li zna neko od koliko se krecu, i zanima me da li je potrebna neka vozacka dozvola, green card ili slicno za iznajmljivanje skutera?

Ne znam za cene ali ti sigurno treba dozvola... Ja sam izvadio medjunarodnu u kojoj mi je upisana i A i B cisto za svaki slucaj ako zatraze, sa A mozes da vozis sve motore a sa B valjda kao kod nas do 49ccm
 
Caoooo...Idem na tasos krajem juna..Pa me zanima kakav je Hotel LENA u Limenasu???Ima li parking kod hotela???I placa li se negde parking na tasosu ili je svugde besplatno???Hvala unapred

Hotel Lena je ok, u centru grada. Nije nista posebno, ali je pristojno i cisto, da se prespava. Imas i dorucak, koji je malo jednolican, ali isto ok :) POsto je centar grada u pitanju, dosta automobila ima, a nisam primetio da hotel ima svoj parking, pa ces mozda morati da se snalazis za mesto, ali mislim da se ne placa.
 

Back
Top