Surovost sa zivotinjama

pa...skeptican sam u takvim"presudama"jer dok god ima nade i borbe za zivot,smrt je ona koja ne bi trebala biti nase orudje i put izlecenja i spasenja,u borbi za zivot,logicno je da se onakve stvari ne resavaju koltom,ma covek se nije ni potrudio,da je izleci,nego,pucanj u glavu,trebalo je njega staviti u zicu pa mu pucati u glavu,da ne bude onako umno bolestan,kako bi to izgledalo...kretencina
 
ima jos nesto sto sam gledao,tip je drzao psa koji nije imao prednje noge,bio je srecan,ali dosla je policija i rekla mu"znate on se muci i trebalo bi ga uspavati"a on je rekao"da vi izgubite nogu,da li bi vas trebalo uspavati".Istina nije imao neke uslove za drzanje,koliko toliko,ali pas je bio hepi,srecan,a oni kreteni su ga uspavali.Tada sam video da nije ni ta policija bas ok,imaju dosta dobrih dela,ali i prave grube i glupe greske!
 
da, ali ja npr.mislim da zoovrtovi treba da postoje bas zbog takvih slucajeva, kao neka vrsta azlia za lokalne divlje zivotinje kojima iz nekog razloga nema opstanka u divljini, a ne da bi se tu dovodile i razmnozavale divlje zivotinje sa drugih podrucja i, naravno, da uslovi za zivot tu budu mnogo bolji i mnogo blizi prirodnim nego sto je to u sadasnjim zoo-vima.
razumem tvoj nacin razmisljanja, ali licno ne pristajem ni na kakvo pravljenje razlike izmedju ljudskog i zivotinjskog zivota. kad se uvede eutanazija za ljude, mozemo da pricamo o tako necemu za zivotinje. jedino gde sam pristalica eutanazije je kad su izrazito agresivne jedinke u pitanju, jer one ne mogu da ostvare kontakt ni sa covekom, ni sa pripadnicima svoje vrste, pa izmedju malog kaveza + samoce i eutanazije, mislim da je eutanazija bolje resenje, ali to su o5 extremni slucajevi...
 
Videla sam jedan takav ekstremni slucaj. Kujica od 10-15kg je zenu iz naselja gde je bila te 2001. poslala zenu na VMA koliko je unakazila, doveli su je u Orku na sterilizaciju, eventualno rehabilitaciju i udomljavanje. Mi volonteri smo mogli hranu iz usta da joj uzmemo, savrsena je bila ali taman se ti opustis, a ona otrgne povodnik i zaleti se s kraja na kraj dvorista Interne da nekoga napadne. Ma nista nismo mogli da uradimo, na kraju je uspavana. A to o cemu ti pricas su azili, ne klasicni zoo-vrtovi. To bi bilo OK, ali ko ce to da finansira kod nas?! :(
 
u finansiranju i jeste problem, ali eto, to je jedina meni prihvatljiva ideja "zoo vrta", recimo jos uz drzanje domacih zivotinja i vrsta koje se drze kao kucni ljubimci, ali tako nesto ne bi imalo posetioce. mada sam ja kad su me vodili u zoo najvise vremena provodila u onom tunelu (ne znam dal znate na sta mislim) koji je kao neka stala, tu je bio konj i jedna krava, cini mi se, isla sam tu da ih mazim, ostale mi je bilo nekako mucno da gledam na onom betonu :(
 
Da, znam taj tunel, ja sam u njemu vidjala jednog da li podolskog ili kolubarskog bika, grdosiju od 2,5m. U vreme kad sa spremala ispit iz zoologije pa sam morala da znam raspored zlovrta bez nade bolje od sadrzaja sopstvenih dzepova.
 
Kome prijaviti ljude koji organizuju borbe pasa?
Naime, fejs je pun monstruma koji slike, kao i video zapise borbi svojih pasa objavljuju, ugovaraju javno nova "druzenja", opklade...
Pod utiskom sam, rado bih nesto ucinila, a udruzenja za zastitu zivotinja cije sam sajtove posetila deluju apaticno.
 
slikaj stranice sa sve licnim podacima sa profila, slikama borbi, datumima organizovanja itd. napisi text i posalji to mailom policiji, vet.inspekciji, komunalnoj... kome god ti padne na pamet, a mislis da bi mogao biti od koristi. ako si na face-u, prosledi to po grupama za udomljavanje. ne znam dal ce imati nekog efekta, ali cilj je nadlezne zatrpati takvim prijavama i insistirati na njihovoj akciji...
 
omg, glupi ameri -.- nema neke peticije?

ja moram da vam prepricam klip sa yt-a od pre nekoliko dana (uklonjen je) snimljen u nekom tovaristu, tovarisevu... kako li se zove mesto, uglavnom, brdoviti balkan je u pitanju. dva psa su se uparila i ostala "zalepljena", a grupa ciganske "dece", razlicitih uzrasta, ih je uhvatila, vukli su ih za prednje sape, sutirali, skakali na njih, dok su ovi jadnici samo skicali... ja nesto surovije i morbidnije dugo nisam videla, a o besu koji je snimak izazvao u meni necu ni da pisem.
 
omg, glupi ameri -.- nema neke peticije?

ja moram da vam prepricam klip sa yt-a od pre nekoliko dana (uklonjen je) snimljen u nekom tovaristu, tovarisevu... kako li se zove mesto, uglavnom, brdoviti balkan je u pitanju. dva psa su se uparila i ostala "zalepljena", a grupa ciganske "dece", razlicitih uzrasta, ih je uhvatila, vukli su ih za prednje sape, sutirali, skakali na njih, dok su ovi jadnici samo skicali... ja nesto surovije i morbidnije dugo nisam videla, a o besu koji je snimak izazvao u meni necu ni da pisem.

uh kako slatko isutirao te delikvente,pa da vide kako je biti "uparen"sa batinama
 
http://www.kurir-info.rs/mucitelj-zivotinja-preti-zaklacu-i-ljude-ko-sto-koljem-pse-clanak-1010869
SRPSKA CRNJA - Monstrum muči životinje.
Danijel M. (16) iz Srpske Crnje napravio je snimak na kom se vidi kako njegovi psi monstruozno zlostavljaju napuštenog psa. Najgore od svega jeste to što je Danijel na Fejsbuk i Jutjub postavio snimak na kojem on i nekoliko njegovih prijatelja posmatraju dva staforda koji kolju psa, kojeg je Danijel doveo s ulice.

Krivična dela

Na snimku se čuje kako bespomoćna životinja cvili i pokušava da se spase dok je krvoločni stafordi ujedaju. U jednom trenutku napadnuti pas beži u jednu prostoriju, ali zveri se ne smiruju, već ga pronalaze i opet skaču na njega. Mučenje ne prestaje, traje sve dok jadna životinja ne prestane da diše. Članovi mnogih udruženja za zaštitu životinja reagovali su čim su videli ove snimke. Tanja Ostojić iz udruženja za zaštitu životinja Alfa kaže da je ovakvo ponašanje krivično delo.

- Reč je o dva krivična dela, mučenje i zlostavljanje životinja i organizovanje borbe pasa. Očigledno je da ovom dečaku nije prvi put da tako zlostavlja pse. Na nama je da podnesemo krivičnu prijavu. Ovo na Fejsbuku je dovoljan dokaz, a na policiji je da izvrši uviđaj i utvrdi da li su psi registrovani na njega. Taj čovek je opasan po okolinu jer je od tih životinja napravio zveri - kaže Ostojićeva.

Preti ljudima

Nakon što su mnogi osudili njegovo ponašanje i to obelodanili na Fejsbuku, oglasio se i Danijel, koji je prokomentarisao da će isto uraditi i ljudima.
- Hoćete li da i vama tako uradim, pa i vi ćete proći kao taj ker, je.em li vam mamu svima. Nek neko proba da uđe unutra, pa ja nemam samo ta dva kera. Slobodno, ko hoće da me upozna, nek izvoli, nek mi se pojavi i posebno je.em mater ovom što je stavio, njemu ću se posebno obratiti. Mamu vam srpsku, najgori ste, je.em li vam mamu srpsku - napisao je Danijel.

On je dodao da će pokazati i kako se kolju ljudi.
- Ovi što se tripuju peko Fejsbuka nek dođu slobodno da im pokažem kako se kolju ljudi - preti Danijel. Više puta smo pozvali Danijela, ali stariji čovek koji nam se javljao bio je iznerviran i nije želeo ništa da nam kaže.

Krije se

- Šta je s vama, šta me više zovete. Svi me zovu i pričaju mi da mi je sin ubica. Ja ću vas sve da prijavim policiji - rekao nam je gospodin koji se u jednom trenutku predstavio kao Danijel.
- Evo, ja sam Danijel, recite šta hoćete. Psi su mi napolju, i? Ostavite nas više na miru - kaže on. Poslali smo pitanja i MUP i tužilaštvu, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

- - - - - - - - - -

Jos jedan c/p koji mozda objasnjava donekle ovo ponasanje:
"Earl Kenneth Shriner, koji je silovao i probo nožem sedmogodišnjeg dečaka, u svom komšiluku je bio "poznat" po vešanju mačaka i mučenju pasa. David Berkowitz, osuđen zbog 13 ubistva i jednog pokušaja ubistva,pucao je ranije u komšinog psa labradora i ubio ga. Brenda Spencer, koja je počela da puca iz vatrenog oružja u kalifornijskoj školi, a pri tom ubila dvoje dece i povredila devetoro drugih, zlostavljala je životinje, često im paleći repove! A Ted Bundy, kojem je dokazana krivica za dva ubistva, ali se sumnja da je ubio mnogo više žena, kao mali prisustvovao je dok je njegov otac mučio životinje, što je i on sam kasnije počeo da radi!"
 
Poslednja izmena:
Не знам где да питам за ово,ваљда овде знате.Данас сам видео код Кинеза,неки човек продаје 2 живе патке.Леже на поду поред њега везаних ногу да не би могле да се померају и изгледају ми као дивље.
Да ли неко може да ми каже да ли је то дозвољено и да ли је уопште у реду то радити.
 
Nije dozvoljeno prodavati zivotinje na takvim mestima, tj.dozvoljeno je samo na mestima predvidjenim za to, a ako su divlje, onda tek ne smeju, treba ga prijaviti pod hitno! Takodje, to sto su im noge vezene je u suprotnosti sa zakonom o dobrobiti zivotinja, tako da Vas molim da prijavite slucaj.
 

Back
Top