cokoladic@
Zainteresovan član
- Poruka
- 397
Jedno je sigurno, ako mislis da te negde mrze i da nisi dobrodosao, onda je stvarno glupo sto sebe mucis i izigravas mazohistu... Ali, koliko jedna za sve krivi Slovence, toliko ih druga brani... Nadjite bar neke tacke oko kojih se slazete pa nastavite ovaj dijalog...
Ja sam u Sloveniji vec vise od dva meseca i ne mogu da se zalim da mi je lose, ali mi naravno nije ni sve super, jer pre svega ne znam jezik... Ali, to je moj problem, jer sam ja dosao kod njih, a ne oni kod mene... Nisam imao nikakvih problema sa bilo kojim Slovencem... Mada, desilo se da sam jednog starijeg pitao za poresku upravu a on se pravio da me ne razume, mada svi znamo da je hteo ili ne morao da uci tada srpsko-hrvatski jezik... A jos jednom kada sam pitao za neku ulicu, cim su culi srpski nisu hteli ni da me pogledaju...Ali, ipak, radi se o pojedincima...
Zanimljiv mi je ovaj tvoj komentar o davanju i vracanju... Ja ne znam sta im ti dajes, ali tih prvih dana ja im nisam "dao" niti sta dobro niti sta lose, a ipak dvoje ljudi nije htelo ni da me pogleda kada su culi srpski jezik... Zato i kazem, nije sve ni crno ni belo...
Siguran si da su pobegli zbog srpskog jezika?
"poreska uprava" je rec kod koje bi i ja morala da zastanem i da se upitam i promislim sta ustvari ti trazis. A srpski recimo razumem i govorim mnogo bolje od bilo kog Slovenca.
Zaista nemam loseg iskustva, niti ima neko od mojih srpskih gostiju lose iskustvo kad sam luta gradom pa se izgubi...