SKINHEAD

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kolovrat:
care ja imam dovoljno kinte da zivim naredni 50 god. bez problema
i nisam mator ako ti je toliko stalo da znas

A TI SI NEKI ZESCE GLUP
:lol: .....pa zashto bre vredjash moju inteligenciju drugar....:D.....loshe ti je to sredstvo odbrane,mene takve uvrede nikako ne dotichu,ti da si neshto inteligentniji nebi doshao u situaciju da me tako bedno i jadno vredjash....al nema veze.....verujem da si neki polu vernik kao shto si i chovek inache,ako boga ima svako ce od nas dobiti ono shto zasluzhuje,zato nije ni na tebi ni na meni da bilo kome sudimo......

Мислио сам да можете дуже да истрајате у једној расправи у којој преовлађују аргументи и чињенице и у којој нема вређања, али сам изгледа погрешио.

jedan od mojih najboljih ortaka je skins...i ja pomalo licim na njih nekada a nekada skroz odudaram. al sto se izgleda tice to je vrlo prost i jednostavan izgled i savrsen je za prozivljavanje u prirodi a i lako se odrzava...nema kicenja i tog gubljenja...majca pantalone fajerka i oruzje po zelji

inace ja gotivim neke radikalnije ideje i mislim da sam veliki patriota a sigurno znam da cak ni hitler nije zeleo da njegove ideje sprovodi gomila celavaca koji se huliganisu i vandalisu! tako da ne gotivim njihovo ponasanje ali ideje koje slede su mi bliske samo bih ja to radio na drugaciji nacin

ja imam mnogo ortaka skinsa,u grupi su United Force,Radovci su!Secam se kad sam ja bio u Grobari Vracar oni su nam pomagali u tucama protiv Lunatics(Zvezda),otkud znam nisu to vise oni stari skinsi,ovi danas su alkolicari i kreteni...i to nisu skinsi!

Tankian:
a o kojim skinsima je rech....o neonacistima,o antirasistima,o pravom skinhead pokretu koji je pokrenula radnichka populacija u juzhnoj nemachkoj....ili ako niste znali postoje i gej skinsi...tako da generalno,sve su to budale.....
zavisi na koje se skinse misli...tacno...a da li su budale...ne znam...generalno,ne postoje dobri skinsi....ali ima onih koji se bore za neke stvari koje ja licno postujem...i imaju stavove slicne mojima...SLICNE,nisam rekla iste...da ne bude zabune...
ali ne odobravam njihve postupke...

Skinhedsi (eng. Skinhead; Ćelava glava) su pripadnici pokreta začetog krajem šezdesetih godina 20. veka u radničkim četvrtima istočnog Londona. Skinhedsi su u početku poticali iz nižih slojeva i siromašnih porodica iz predgrađa. Njihov svakodnevni izgled koji se zasnivao na radničkoj odeći, teškim kožnim čizmama debelog đona i kratko ošišanoj ili obrijanoj glavi isticao je muževan i agresivan izgled koji je bio stilski potpuno suprotan hipi imidžu dugokose „dece cveća“.

U početku slušaju crnačku muziku s Jamajke i Kariba, uglavnom ska, rege i rokstedi, koji je sada skoro potpuno nestao kao muzicki žanr. Pojavu buntovničkog pank pokreta mnogi skinhedsi prihvataju sa oduševljenjem i masovno prihvataju pank struju “Oi!”.

Početkom sedamdesetih godina dolazi do izliva negativnih reakcija na sve veći priliv doseljenika iz Indije i Pakistana. Desničarske organizacije su ih podsticale na proterivanje uglavnom Azijata i Pakistanaca pod izgovorom da im oni otimaju posao, na šta su radnici naročito osetljivi. Tada mnogi skinhedsi svoju mržnju usmeravaju i prema pripadnicima druge i treće generacije “obojenih” a pogotovo prema pakistanskim doseljenicima.

U isto vreme dolazi i do razdvajanja unutar skinheds pokreta, na one koji su protiv rasne diskriminacije (“šarpovci” i prokomunistički “crveni skinsi”) i na ultradesničarske skinhedse na koje utiče nacistička ideologija od koje preuzimaju pozdrave i simbole.

Osamdesetih godina i kasnije, skinheds revolucija počinje da se širi i po kontinentu. U Nemačkoj, naci skinsi usmeravaju svoj rasizam protiv turskih doseljenika, u Rusiji prema Čečenima i Avganistancima, u zemljama istočne Evrope uglavnom prema Romima, a u zemljama bivše SFRJ naciju koju treba mrzeti nije bilo teško naći.

Postoji više različitih tipova skinhedsa. Među njima su i:

* Tradicionalni skinsi – skinsi koji još uvek održavaju duh 1969. godine i mahom slušaju muziku s Jamajke i Kariba, uglavnom ska i rege. Ne mrze nikoga i ne bave se preterano politikom. Uglavnom piju pivo i idu po svirkama.

* Naci Skinsi (od nem. nazi - nacista) - mrze Crnce, Jevreje, Rome jer ih krive za sopstvenu tešku situaciju. Kod nas mrze još i Hrvate, Albance i muslimane. U poslednje vreme sve više mrze i policiju. Veliki broj naci skinsa su fudbalski huligani koji idu po utakmicama i tuku se sa protivničkim navijačima i sa policijom. Naci skinsi u skorije vreme sve više slušaju hevi metal, bendove sa paganskom i naci tematikom. Ova podgrupa skinsa je kod nas najzastupljenija. Između ostalih, navijači Fudbalskog kluba Rad poznati po pozamašnom broju naci skinsa u svojim redovima.

* Šarp skinsi, šarpovci – naziv je nastao od engleske skraćenice „SHARP - SkinHeads Against Racial Prejudice” što u prevodu znači „Skinsi protiv rasnih predrasuda”. Javljaju se kao reakcija na naraslu naci skinheds struju u skinhead pokretu. Žele da očuvaju tradicionalni duh pokreta ali za razliku od tradicionalnih skinsa, ne mogu ostati politički neutralni. Stalno naglašavaju da su koreni skinheads pokreta u crnačkoj muzici i da skinsi ne mogu mrzeti svoju crnu i braću.

* Raš skinsi, rašovci – naziv je nastao od engleske skraćenice “RASH - Red & Anarchist SkinHeads” što u prevodu znači “Crveni i skinsi anarhisti”. Kao što samo ime kaže, raš skinski su po pravilu radikalni levičari, marksisti, komunisti i anarhisti po političkom ubeđenju. Za razliku od šarpovaca koji znaju samo protiv čega su (protiv rasnih predrasuda), rašovci znaju i za šta se bore (za komunizam i za anarhiju). Dobar deo njih su takođe fudbalski huligani i idu na utakmice da se biju protiv drugih navijača i protiv policije. Najveći broj huligana skinsa anarhista je u Grčkoj dok u Italiji ima priličan broj navijača crvenih skinsa i komunista.

* Gej skinsi – gej (eng. gay - homoseksulac) skinsi se pojavljuju na Zapadu devedesetih godina i svojom pojavom pobijaju ustaljenu sliku o homoseksualcima kao feminiziranim momcima. Oni pokazuju da homoseksualci takođe mogu biti mačo tipovi koji učestvuju u tučama.

* Herberti – podvrsta skinsa koji su za ujedinjenje pankera i skinsa.

Пошто су ме неки нападали, ево погледајте ово. Нисам неки љубитељ, целокупне идеје, али свиђа ми се овај клип ;)

@Alexandar
nemoj da se vredjamo sada...
@tema
...ja vise nisam u tom navijackom tripu...ali pre kao tinejdzer su me saletale palice ali su su bili Skinsi(Nazzi) koji su me branili,ali nisam ja bio jedan od njih,nego sam naveo ja gore sta i kako!Danas ja te ljude poznajem i oni su i dalje takvi!

Biti nacionalista u danasnje vreme samo govori o tome koliko je neko vaspitan i koliko je glup. To je odlicije gluposti . Poznajem toliko ljudi, razne nacionalnosti i mislim da svi oni , mi zasluzujemo da zivimo normalno. Pozdrav.

10 stranica o skinheadsima a mozda 10%ljudi zna sta je sta
vidim citate sa wikipedije sto je bolje od nicega...
necu da vam drzim predavanje the_ona je napisala glavne podele skinsa.
ima tu jos podela ali sta ce vam to?
da pljujete i dalje?pffff

izvini , ali mene to ne boli,jer ja nisam Skinhead vec Grobar(bio) tj.watreni navijac,sad samo navijam za Partizan...i tu nema mene sta da boli...jel se ti u zivotu nikad nisi tukao?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back