Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?


  • Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
30. 9. 22. Пораз "друге армије света" код градића Лимана у Славјаносербији значи и велику психолошку предност за Украјинске браниоце отачаства, јер се у досадашњем току рата није десило да Украјинци држе у обручу преко 5000 руса шта је случај сада у Лиману! Слава Україні!


:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
 
Рекао сам "оних који одлучују". Зар верујеш да је то Бајден?
Od koga očekuješ? Od tvoraca plana Zlatne milijarde? Ili Neokonsa? Njihov svet u kojem štampaju novac koliko smatraju da im treba, a plaća čitav svet se ruši. Kolonije, a kolonije su im 80 % sveta su namirisale slobodu. Sloboda kolonija je smrtna presuda za neoconse i oni se sa tim neće pomiriti. Tako da te oslobodim iluzija.
 

PUTIN STAVIO POTPIS Ovo su 4 ukrajinske oblasti koje je pripojio Rusiji (MAPA)​


https://www.alo.rs/ukrajina/vesti/677655/donbas-donjeck-lugansk-zaporozje-hersonska-oblast/vest
:D
IMG_20220930_195004.jpg
 
photo_2022-09-30_19-52-05.jpg

ситуација на Лиманском правцу
од 20.00 часова 30.09.2022

Након повлачења из Дробишева и Јампоља, изграђена је одбрана Оружаних снага РФ дуж периферије Лимана и тампон зоне око пута Лиман-Заречно-Торскоје. Оружане снаге Украјине покушавају да потпуно блокирају коридор, али су руске трупе до сада успешно одбиле ударе.

Према прелиминарним проценама, у нападу на Лиман учествовало је најмање 6.000 украјинских војника и страних плаћеника. Оклопне групе покушавају да напредују од Дробишева, Ставкова, Диброва и Јампоља до самог Лимана.

Са стране Торск оружаних снага Руске Федерације пребачено је појачање, укључујући артиљерију, МЛРС и оклопна возила. У близини Јампола и северно од Лимана воде се надолазеће маневарске борбе.

Северно од Заречног, украјинска војска је уз подршку оклопних возила покушала да уђе у Терни дуж бране преко реке Жеребец, али су је одатле истерале јединице Оружаних снага РФ које су се приближавале и повукла се на западну обалу. у Ивановки.

Да би појачале јуриш, Оружане снаге Украјине ужурбано пребацују јединице из околине Северска и Соледара, резерве из Славјанска и Краматорска. Морају делимично да разоткрију правац Соледара, где напредују јединице Вагнер ПМЦ, НМ ЛПР и ДПР.

Ситуација је и даље изузетно напета, али за сада Оружане снаге РФ и даље контролишу Лиман и обуздавају офанзиву Оружаних снага Украјине. Ако савезничке снаге успеју да обуздају јуриш, одбрани град и нанесу велике губитке украјинским снагама које нападају, онда ће руске трупе заправо преузети иницијативу. У овом случају, ситуација на фронту може се драматично променити.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top