Problemi sa pekacem za hleb

Imam pekaru za hleb Gorenje,kupila sam je pre par meseci. Inace,potreban mi je program za hleb bez glutena,zato sam se za njih i odlucila. Prvih par meseci hleb je bio odlican,madjutim,posle mozda tri meseca hleb vise nije hteo da naraste. Pokusala sam sve,menjala sam kvasac,probala cak i drugi program,cekala novu turu brasna,pomislila sam da mozda jednostavno jedna serija brasna nije bila ok. I nista,hleb i dalje ne naraste. Reklamirala sam pekaru,i oni su mi posle mesec dana javili da odem po novu. Medjutim,u toj novoj pekari jos ni jedan hleb mi nije uspeo. Vise se ne usudjujem ni da probam,trosim brasno bez veze,a hleb je nejestiv. Ne razumem u cemu moze da bude problem? Nemoguce da je do recepta,jer je hleb u pocetku bio odlican. Da li je imao neko imao ovih problema? Unapred hvala..
 
I ja sam nabavila mini pekaru, ali bez knjižice i merica. Danas sam pokušala sa prvim hlebom, odlično se izmesio i iznutra je dobar, ali odozgo je malo pao, a lopatice su se toliko zalepile da sam jedva iščupala hleb i posude... Doduše, i sto puta sam je otvarala da vidim šta se dešava. Sve u svemu, za prvi hleb i to bez originalnog recepta i mera i nije bilo loše.
Pekara je Fagorova, model Coral BM-2000, pa ako neko ima takvu ili sličnu, ili barem zna gde da se može naći uputstvo bila bih veoma zahvalna da mi kaže.
Takođe me zanima kolika je zapremina onih čaša koje idu uz svaku pekaricu?
 
Zdravo svima!
Imam TRISTAR pekaru za hleb.Koristila sam je 4-5 puta i hleb je bio kako kad,nekad bolji nekag gori.Jedno duze vreme je nisam koristila.Kada sam je danas ukljucila,naravno ubacila sve sastojke po receptu,hleb se samo ispekao,nije se ni izmesao niti je narastao.Bukvalno,kako sam sastojke ubacila tako je i ostalo.Odmah mi je bilo sumnjivo.Pomislila sam da nesto nisam po dobrom redosledu stavila.Kasnije sam je ukljucila na "suvo" bez icega i videla da se lopatica za mesanje na dnu posude gde se pece hleb uopste ne okrece! :( Sta je razlog toga?Jel imao neko neko slicno iskustvo?Mooooolim vas za pomoc!!Puno pozdrava!
Da li možete da mi fotokopirate knjižicu recepata?
 

Back
Top