Problem sa SISTEMSKIM ikonama!

A sto se tice onoga, The Legolas, sto opcija Print Screen na tastaturi rekoh ne radi, radi se o sledecem: kada su neke tastature i neki misevi ukljuceni na switcher, u mom slucaju 4-Port KVM Switch, DKVM-4K, desava se da nece sve opcije da rade iz switchera, a hoce kada se tastatura i mis ukljuce standardno, na kuciste. Isprobala sam. A nasla sam i na Netu dosta takvih tema. Ovo je za neku novu temu, ali ja ne bih, mozda je otvori neko od vas, ko zna znanje, ili neko ko upadne u problem, pa misli da je problem.
 
Samo PS/2 portove. Mis je USB, pa sam ga utakla uz mali dodatak za PS/2. Tastatura je PS/2. Mis - MS Industrial, model MP-2090 (sa 5 dugmica), tastatura multimedia - KeyMaestro, Verzija 2.0.1-25B6; meni zgodna, dosta retka, odavno je ne menjam. Ima neke zezalice za levu ruku, sto nisam nasla ni na jednoj drugoj tastaturi. Uostalom, evo, pogledaj sam:

Switcher: http://www.dlink.com/products/?pid=307&sec=0
Tastatura: http://www.itsvet.com/BTC-8190/p-comp_comp_keyboard-143-76
Mis: http://www.dexin.com.tw/mp2090.htm

Svicer je lako naci na Netu, ova tastatura i ovaj mis se teze nalaze
 
Naravno, presvukla sam sve drajvere vise puta, podesila setingse... Ali, ko bi ga znao, switcher je novijeg datuma, mis i tastatura starijeg, sta je tu sa cim kompatibilno... probacu sa nekim drugim misem i sa nekom drugom tastaturom. Hajde pogledaj i ti malo, pa javni, kad smo vec kod ovoga.
 
Pa nije, imam dva kompa, jedan stari, jedan novi, presvukla sam na oba isti drajver tastature, za mis isti drajver i iste setingse, jer uvek koristim iste tastere. Nije nikakav specijalan problem, ne radi nekoliko dugmica na tastaturi, a od pet tastera na misu mogu da se programiraju tri. Zato sam i ceprkala po Netu i na mnogo mesta pise da je bas to moguce. Ovo sto nedostaje resis na neki drugi nacin, ali malo nezgodno kad menjas navike, pa treba malo vremena za uhodavanje. Mada jeste malo bezveze. A bas sam birala switcher koji je malo bolji, ima onih obicnih koji umeju da riknu posle malo vremena. Samo se nesto razlikuju operativni sistemi, ali kakve to veze ima ako je jedan komp, naprimer, iskljucen. Ja retko ukljucujem oba istovremeno, sem kad prebacujem podatke sa jednog na drugi.
 
Naravno. Ja nisam nista znala oko te spravice, ali su mi, iskreno, oni koji su mi prodali objasnili sta i kako, a u mom slucaju - vec sam ionako planirala da menjam tastaturu i misa. Pogotovu ako se pokaze da je neka bitna funkcija ometajuca. Evo, nisam znala da Print Screen, recimo, ne radi, dok mi nije zatrabalo... Pozdrav bojane p... hvala...
 
Nema na čemu. Kada budeš kupovala tastaturu i miša, probaj da uradiš negde gde imaju i switch koji ti imaš, pa probaj na licu mesta sve te "čudne" komibnacije kao što je PrintScreen, na primer. Ili vidi da li možeš da vratiš i zameniš ukoliko nije kompatibilno sa switchom koji imaš.
 
EVO REEEEESENJA! :razz:

Bila sam uporna, jer nisam verovala da problem ne moze da se resi bez reinstalacije OS.
A evo kako: jednostavnom malom alatkom/programcicem - TweakUIXp.
Novije verzije Windowsa imaju ovu alatku, pa je potrebno samo aktivirati opciju Repair za ikone, nesto starije verzije nemaju. Ko nema ovu alatku, evo downloadujte ovde. U pitanju je FREE DOWNLOAD, malog kapaciteta.

http://www.snapfiles.com/screenshots/tweakuixp.htm

ALA GA OPRAVISMO, SVAKA NAM CAST! :lol: :lol: :lol:
 
:-P Ako vas nervira ovaj moj avatar sto skakuce, samo recite, promenicu. On odgovara mom trenutnom raspolozenju resenog problema. :lol:

A i navezbala sam, u medjuvremenu, kako da promenim size kod GIF animated fajlova/avatara, posto mi je ovde stalno odbijan avatar zbog previse pixela i dr. Evo, da podelim s vama, kome treba.

http://www.gifworks.com/cgi-bin/gifworks.pl?com=transfer_open

Ovo radi savrseno. Format menjate direktno na Netu, pa snimite na HDD.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 

Back
Top