Preporuci film

Kad očekuješ američku ljigu a dobiješ odličnu englesku dramu... Upravo pogledala Billy Elliot iz 2000. godine, preporučujem.
billy-elliot.jpg

Odlican
 
Sinoc sam pogledao u bioskopu Edge of Tomorrow. Imao sam mala ocekivanja, mislim ipak glumi Tom Kruz.
Medjutim, mnogo sam se iznenadio, film je jako dobar. Da ne spominjem da sam se zaljubio u Emily Blunt! :) Necu nista da pricam, preporuka.
 
Odgledao sam dva filma na sinema sitiju i preporucio bih ih...uh.

Prvi je hrvatski Vis-à-vis http://www.imdb.com/title/tt3114218/?ref_=fn_al_tt_1 dobar, simpatičan film.

Drugi je Summer of blood http://www.imdb.com/title/tt3625352/?ref_=fn_al_tt_1 mada piše da je horor komedija, meni nije bilo strasno ni najmanje.... film je prepun nekih glupih fazona ali nekada skrnave do te mere da je stvarno smesno..... ne znam, mozda je bilo do atmosfere ( bioskop na otvorenom ... ) ali meni se film uprkos svemu svideo :)
 
Sinoc sam pogledao u bioskopu Edge of Tomorrow. Imao sam mala ocekivanja, mislim ipak glumi Tom Kruz.
Medjutim, mnogo sam se iznenadio, film je jako dobar. Da ne spominjem da sam se zaljubio u Emily Blunt! :) Necu nista da pricam, preporuka.
dobar je, jedan od kvalitetnijih blokbastera sto odgledah. Prica je deja vu, makar djelimicno, ali mislim da cu ga pogledati makar jos jednom u 1080p varijanti :)
 
Хтео би сваком да препоручим један филм. Мали велики човек, филм Артура Пена. Ово ремек дело, чија се радња одмотава кроз приповедање ужасно старог човека о свом животу, а који је био више него занимљив и разноврстан, даје прецизан увид у амерички начин живота, америчку историју, начине, стил и искуство. Оштро и реално приказује америчку илузионистичку културу, а кроз лик Генерала Кастера прецизно црта природу америчке елите, то јест управљача, који америком владају. И дан данас, 60% свих америчких конмгресмена немају пасош, јер не путују и у опште их не занима шта све постоји ван Америке (Свако поређење са Кантом је потпуно неумесно). А то је манир који је настао у готово симетричном споју ароганције, самозадовољности, незнатижеље (знатижеља је вазда била један од показатеља интелигенције) и цинизма. То арогантно одбијање да се уочи и презрива негација свега другачијег, типична је за сва западно европска, па и америчко друштво 19 века. Путешествије гавног јунака уметнички слика страдања малог човека у таквом друштву, које је и ако младо успело да произведе један од првих тоталних геноцида новије историје. Филм је слојевит и требало би га гледати више пута. Има га на интеренту и то са све титлом.

http://www.imdb.com/title/tt0065988/
 

Back
Top