Pravljenje figurica za torte - cake toppers

Evo ako nekog možda zanima postupak kako sam pravila cvetnu kuglu:

porock1.jpg


porock2.jpg


p3.jpg
 
E sad ja imam jedno milion pitanja..:)
gde nabaviti ovakvu kuglu od stiropora
da li si je pre lepljenja ruzica oblozila fondanom
ja nemam pojma za ovaj sistem pravljenja ruzica, ja znam samo one laticu po laticu a ovo mi deluje jednostavnije....moze li ukratko kako motas latice da dobijes ruzu, da li je dovoljno dva ta kruga tih latica?
 
Ladyns, gde ima kod vas da se kupi, ne znam. Kod nas ima u prodavnicama sa hobby programom (imaju perlice, glinu, žice, razne boje, slikarska platna itd.) Imaju ih u raznim veličinama, veće se otvaraju, manje ne. I kao što je napisala i Kata, imaju raznih oblika. Ja sam tako obukla mesec pa sam stavljala na tortu sa anđelom...
Kuglu sam obložila tankim slojem gum paste ali sam posle ugotovila, da u stvari ne bi bilo, potrebno zato nisam tu sliku ni stavljala. Ionako sam lepila rojalom, tako da se nije posle ni videlo a i rojal bi se lepo zalepio i na stiropor.
Ovaj isekivač za ruže sam kupila na Cake Craftu http://www.cakecraftshop.co.uk/shop/products/id/c86386.htm i ima ih u više veličina. Prvo sam počela tako što sam izrezivala krugove pa sastavljala, posle sam se setila da imam taj isekivač i sa njim je išlo mnogo brže i lakše. Za svaku ružu sam stavljala po dva komada. Slike su malo slabije ali nadam se da će se ipak videti.
Ovo je od jedne ružice. Prvo sam motala jednu ružicu, pa kad se malo prosušilo, još jednu..
dsc0455.jpg


Ja sam stavljala po dve ružice. Dole na slici su sa jednim slojem, gore sa dva. Pravila sam sa mešavinom fondana i gum paste, napravila nekih desetak ružica, pa lepila i opet tako.... Ruže ne sme da se skroz osuše zato što posle ne možeš lepo da ih poslagaš na kuglu nego ih stavljaš dok su još malo mekane.

dsc0464.jpg
 
Trazim pomoc- moje pitanje je gde mogu da nadjem beolin. Do sada sam naruchivala online preko www.repro-shop.com, ali oni sada prodaju samo fimo masu, koja je mnogo skuplja. Zivim u malom mestu gde nalazim samo obichan shkolski plastelin. Ima li neki drugi sajt preko koga mogu da naruchim beolin? Unapred hvala, a radovi su vam prelepi! :D

Pominjala je i Kata, pa evo sajta (sasvim slučajno u stihu).
http://www.creatinas.in.rs/
 
Meni je turski fenomenalan za figurice, kuglica kada je napravim ostaje kuglica, na spljosti se... Ne susi se tako da ostaje pokozica, pa da puca... Moguce je da sam ja onda ipak naletela na bolju turu (mada smo prvo dobili dve kile na probu, a onda jos dva puta narucivali po 6kg), a vama se sada pala ta losija :confused: :rtfm:

ja sam porucila 6kg , gnjecaviji i meksi od barvala i susi se sporo do besvesti..... psovala sam danas sve zivo dok sam je pavila :mrgreen: , veceras cu da probam i olivera da napravim.... valjda cu vremenom uci u stos
ocigledno je da se i oni jos uvek traze i menjaju kvalitet pa sta kome zapadne
 
Poslednja izmena:
I moje figurice su pravljene od turskog fondana, i meni je naj naj do sada! Savrseno se boji, oblikuje i susi! Mislim da postoji razlika izmedju fondana za prekrivanje torti koji je jako mekan i "gnjecav" i fondana za figurice koji je cvrsci mnogo. Kad narucujes obavezno naglasis za sta ti treba. Fondantorte sigurno si dobila taj za presvlacenje! Inace Mija ti je savrsena kao i uvek (a u ruke Mandusica Vuka bice svaka puska ubojita).
 

Back
Top