Plata direktora NIS-a 475.000 dinara

03. januar 2009. | 18:54

Izvor: Beta

Mesečna plata generalnog direktora Naftne industrije Srbije Miloša Saramandića, bez bonusa i drugih naknada. iznosi 475.000 dinara, dok članovi Upravnog odbora i Skupštine primaju oko 34.000 dinara, pišu Večernje novosti.

"Klauzula o poslovnoj tajni na primanja zaposlenih je skinuta odlukom Skupštine akcionarskog društva, ali se objavljivanju tih podataka pristupa s velikom pažnjom jer ne želimo da od toga pravimo pijacu, niti da narušavamo prava zaposlenih", rekao je Saramandić za list.

On je rekao da uz platu ne prima bonuse i slične nadoknade i da je visinu njegove zarade odredila Skupština NIS-a na osnovu internih akata. "Prosečna zarada zaposlenog u NIS-u za oktobar iznosila je 49.272 dinara. Sve zarade isplaćuju se isključivo iz dobiti preduzeća, nikako iz budžeta, kako se u javnosti nagađalo. U budžet u 2008. na ime poreza, akciza i carine i na ime dividende NIS je uplatio oko 65 milijardi dinara", naveo je on.

Saramandić je objasnio da članovima UO i Skupštine NIS-a umesto dosadašnjih 240.000 dinara, na ime naknade, pripada jedna prosečna zarada, odnosno 34.311 dinara.

Još jedan primer odličnog rukovođenja bivše koalicione vlasti DSS-a,G17 i SPS-a.
Koliko su krili pod nazivom službena tajna iznose plata i nagrada i nije ni čudo što su u ugovoru o prodaji NIS-a Rusima stavili klauzulu da se neće unazad vršiti nikakve provere poslovanja,finansija i bilo kakvih zloupotreba u ovoj kompaniji samo da bi se obezbedili od istraga i mogućih optužbi za kriminal.
 

Back
Top