P L I V A NJ E

Sto se tice dopinga nije iskljuceno da koristi nesto sto nije jos uvek na listi zabranjenih supstanci. Tu je i primer Merion koju su slucajno uhvatili, a pre toga je prolazila silne kontrole... Ali ja i dalje mislim da on ne koristi nista ozbiljno, jer ako se nekada dokaze da se dopingovao, bice to najveca prevara u istoriji sporta i najveci licemer. Dok ovi iz NBA (verovarno ne svi) sigurno koriste nesto jace sto je zabranjeno, jer je skoro nemoguce da izdrze 82 utakmice u sezoni, plus plej of, treninzi... Secam se da je Brajant pre par sezona preko leta nebacio preko 5 kg misica... i posle one velike afere covek splasnuo.
 
TORP I DOPING

Ponedeljak, 26 Novembar 2007.

Osvajač pet zlatnih olimpijskih medalja, australijski plivač Jan Torp izjavio je da će njegovo ime "zauvek biti ukaljano" zbog doping afere u koju je, "bio uvučen", javile su u ponedeljak agencije.

"Srećan sam što se na kraju dokazala moja nevinost, ali nikada više ništa neće biti isto kao pre. Moje ime je zauvek ukaljano, i to više u svetu, nego ovde u Australiji", rekao je Torp.

Početkom godine Torp je bio osumnjičen da se dopingovao, pošto je francuski časopis "L Ekip" objavio da mu je na anti doping kontroli u organizmu pronađen povećan nivo testosterona i epitestosterona.

Početkom novembra, Torpa, koji je plivačku karijeru završio krajem 2006.godine, Svetska plivačka federacija (FINA) oslobodila je svih optužbi za doping.


Ponedeljak, 4 Avgust 2008

Bivši australijski plivač Jan Torp podneo je tužbu protiv francuskog sportskog lista "L'Ekip" zbog teksta objavljenog pre dve godine u kojem je navedeno da je višetsruki olimpijski šampion u maju 2006. godine bio pozitivan na nedozvoljena anabolička sredstva, prenele su u ponedeljak svetske agencije.

Autor spornog teksta optužio je Torpa da je koristio testosteron, odnosno da je nivo te suspstance u njegovom organizmu bio uvećan.

U međuvremenu, Australijska antidoping angencija objavila je da Torpovo telo po prirodi proiozvodi veću količinu testosterona nego što je uobičajeno za prosečan organizam.
 
Trostruka olimpijska šampionka Rajs dobila upalu pluća

Aktuelnoj trostrukoj olimpijskoj šampionki i svetskoj rekorderki u plivanju Australijanki Stefani Rajs lekari su po povratku sa Igara u Pekingu konstatovali upalu pluća, objavili su u četvrtak australijski mediji.

"Lekari su mi rekli da imam prve simptome pneumonije", rekla je Rajs i dodala da se i za vreme takmičenja u kineskoj prestonici "nije osećala dobro".

"Stanje se pogoršalo po mom povratku kući i predstoji mi period lečenja i oporavka", rekla je Rajs koja je na Igrama osvojila zlatne medalje na 200, 400 i 4x200 metara mešovitim stilom.
 
http://vinovo.magnify.net/video/Milorad-Cavic-Gold-medal-100m-b

Snimak utrke Milorada Cavica na 100m delfin
Zlato za Čavića u Rijeci!

Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je zlatnu medalju u disciplini 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Rijeci.

Čavić je vremenom od 49,19 sekundi postavio novi evropski rekord. Drugi predstavnik Srbije u finalnoj trci 100m delfin, Ivan Lenđer, zauzeo je šesto mesto, rezultatom 50,47 sekundi. Čavić je tokom cele trke bio u vođstvu, posle drugog okreta čak i ispred svetskog rekorda, koji je na kraju ipak ostao u vlasništvu Jana Krokera (49,07).

"Ovo je neočekivan rezultat za mene. Imao sam dužu pauzu, nisam se dovoljno pripremao. Neki su spemniji od mene, ali ja sam željniji", izjavio je Čavić odmah nakon trke.
 
Evo ja treniram plivanje....
I samo cu da vam kažem.... da li je Phelps pobjedio Čavića ili nije na 100m delfin.... nije ni toliko važno jer se Čavić ne može porediti sa Phelpsom.... Kao što je rekao Spitz Phelps je 5. generacija ispred svih plivača....

I da ovde se kao spominju neki poznati plivači.... gdje vam je Aleksandar Popov.... mislim stvarno... to je za većinu plivača BOG PLIVANJA....
 
MOK oprostio Felpsu sto je koristio marihuanu... A Cavicu suspendija zbog majice :-) Kako bi tek bio kaznjen da je koristio marihuanu! Pa decko vise ne bi video takmicenja :-)
 

Back
Top