NBA 2020/2021

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledajući ovo finale meni lično se nametnu poredjenje GSW i klilenda sa sličnim ekipama koje su jurišale na titule.
Klivlend je koncipiran baš kao Čikago iz najboljih vremena, a GSW su jedna varijanta Cibone sa Draženom Petrovićm.
Sve ostale keipe koje su godinama utimale titule po NBA su bile dosta drugačije koncipirane i oslanjale su se uglavnom na dva superstara, faktor X i pomagače, izuzev možda loših momaka iz Detroita koji su bili malkice drugačiji.
Klivlend, napravljen kao spoj dva vrhunska spoljna igrača i trećim pod košem sa faktorom X u JR Smitu ili Šampertu, nažalost će teško do titule jer kod tog trećeg fali i znanja i mu.da.Nešto sasvim slično Čikagu, dok se nije posložio sa Grantom , Pipenom,Kukočem.
Tako jedino može i klivlend, a to pretpostavlja nogu u du.pe Love i traženje drugog rešenja pod košem.
Nisam neki preterani fan Lebrona, ali mi je ksoarka koju igra GSW još odvratnija.tu Čak nema ni one lepršave lepote Cibone iz osamdesetih, nego se sve svodi na besomučno šutiranje spolja cirkuzanata koji samo to o košarci znaju.Eventualno na trenutke pogledaš bljesak ingenioznosti kada pogledaš kretnje i dodavanja jednog Livingstona, ali je to suviše bedno za košarku kao sport da takva ekipa bude šampion.
Čak je i Detroit bio lepršaviji od njih, sa genijalnošću Tomasa i Dumarsa.
Prosto, San Francisko je ekonomija u rastu, Silicijumska dolina je puna para i zabave, i zato im se mnogo toga toleriše.
Dobro, ovo je samo moj lični utisak.......
Da je kojim slučajem Vlado Djurović sad na klupi Klivlenda, a ne onaj balavac, Klivlend bi ovo lako dobio.........Ovako, jb.g
 
Uskoro sledi i NBA draft. Ove sezone dva glavna igraca su krila, Simons i Ingram za koje se pretpostavlja da ce biti prvi pikovi i izabrace ih Lejkersi i Filaderfija. Simons je snazno krilo, ima pas, tehniku ali los sut koji ga znacajno limitira dok je Ingram visoko krilo, ima sut i podseca na Duranta.
U prvih 5,6 pikova ocekuje se da ce biti i Dan, Marej, Hield i Hrvat Bender. Prva trojica su spoljni igraci,bek Hield je spreman za NBA ali je i najstariji sa 23 god dok je kombo bek Marej odlican potencijal , Dan je plej, dobar defanzivac, agresivan igrac ali u fazi napada ima limita.
Bice dosta interesantnih igraca i medju nize plasiranim pikovima, istakao bih Tonija Mejkera koji nije spreman za NBA,dolazi direktno iz srednje, 19 god ali izuzetne fizikalije, podseca na Garneta, ima 2 16 , duge ruke i za svoju visinu je pokretljiv igrac, moze biti odlicna investicija na duze.
 
Sut je nebitan za to sto Ben Simons ima, sut ce da koliko-toliko nauci u NBA-u. Simons je igrac slican Dzejmsu, pre svega je fokusiran na asistenciju nego da daje koseve, odlicne fizikalije za kosarku u stilu Lebrona (jak kao bik, ali to mu ne smanjuje eksplozivnost i brzinu), i vrlo dobar pregled igre (danas verovatno niko na planeti osim par plejeva nema takav pregled igre kao Lebron, naravno). Samo sto je izgleda jos veci ekstrem od Dzejmsa po potpunom nepostojanju killer instinkta, pa ce da ga prozivaju zesce zbog toga, bice mu bas bas tesko u ligi, mora da bude bas psihicki jak. Ove godine LSU za koji je igrao nije usao cak ni na zavrsni NCAA turnir (gde ulaze 68 ekipe :mrgreen:), i prozivace ga stalno ako bude prvi pik na draftu, imace abnormalan pritisk.

- - - - - - - - - -

Inace, Kari uopste ne igra na svom nivou generalno tokom ovog plej ofa i u finalu, izgleda da vuce neke povrede i ici ce na operacije posle sezone.

Mislim, on u ovom plej ofu izgleda kao gora verzija Stiva Nesha, a on je po meni u stvari Stiv Nesh vol. 2.0., tako da sam siguran da fizicki nije sasvim ok.
 
Poslednja izmena:
Pred sedmi mec obe ekipe su do sada postigle isti broj poena

13432334_493963970799935_600435167999519136_n.jpg
 
Košarka se konačno vratila kući, svojim izvornim vrednostima, daleko od cirkuzanata.
Ne volim preterano Lebrona, jer se iz aviona vidi njegov ego i sujeta, ali je za košarku kao sport mnogo bolje da on uzme titulu.
Da je GS potrajao, za desetak godina bi gledali kosarku u kojoj cirkuzanti sutiraju sa svoje polovine terena, što bi je potpuno obesmislilo kao sport.
 
Poslednja izmena:
Ovaj poraz ide na racun Steve Kerra...

- - - - - - - - - -

Košarka se konačno vratila kući, svojim izvornim vrednostima, daleko od cirkuzanata.
Ne volim preterano Lebrona, jer se iz aviona vidi njegov ego i sujeta, ali je za košarku kao sport mnogo bolje da on uzme titulu.
Da je GS potrajao, za desetak godina bi gledali kosarku u kojoj cirkuzanti sutiraju sa svoje polovine terena, što bi je potpuno obesmislilo kao sport.
Slazem se,3 point cirkus prilicno unistava pojam kosarke.

Ali svakako bolje od kupljenih timova,tako da sam navijao za njih.
 
Sutra je NBA draft a vec su poceli i pregovori oko slobodnih agenata i trejdovi.

Derik Rouz trejdovan u Nikse
Derik Rouz trejdovan je iz Čikaga u Njujork Nikse, piše USA Today.
ako navodi taj list, osoba bliska celom dogovoru želela je da ostane anonimna jer Rouzovo trejdovanje nije još objavljeno – Niksi će dobiti i Džastina Holideja i pik iz druge runde drafta, a u Ilinoj idu Robin Lopes, Hose Kalderon i Džerijan Grent.

http://www.b92.net/sport/kosarka/nba.php?yyyy=2016&mm=06&dd=22&nav_id=1146755
 
Poslednja izmena:
Deluje mi kao ok trejd za obe strane.

Rouz je dogodine slobodan agent, sto znaci da je on bukvalno na jednogodisnjoj pozajmici u Niksima, i verovatno ce gaziti da bi dobio sto bolji ugovor. Nisu ni dali nesto puno za bivseg MVP-a, koji, istina, igra daleko ispod svog nivo posle povreda, ali mislim da vredi rizikovati sa njim.

Bulsi su dobili Lopeza, koji je pristojan centar za male pare. Posebno ce im znaciti jer ostaju bez Noe i Gasola. Kalderon je rupa, za ovog Grenta nisam i cuo.
 
Sinoc zavrsen draft, ocekivano Simons u Filaderfiji a Ingram u Lejkersima. Dan u Minesoti a Mejker koji je longest reach na draftu u Milvokiju. Jos jedan trejd, OKC daje Ibaku za Sabonisa, Oladipa i Iljasova. Oladipo je mlad bek, agresivan, dobar atleta pred kojim su dobre sezone al nije neki vanserijski potencijal bas protiv OKC ove sezone im je ubacio 37 poena, Iljasova je krilni centar sa solidnom tehnikom ali fizicki slabiji i ruki Sabonis koji je bio na ovom draftu 11 pik a igra u reketu, PF ili C.
Bice interesantan i atraktivan tandem Vestbruk- Oladipo .
 
Poslednja izmena:
Mene mnogo više zanima kako će Ibaka da se snađe u Orlandu. Oladipo, Iljasova i prava na Sabonisa za njega? Bolje bi mu bilo da se pokaže da je bio vredan te trampe. :rtfm:
 
Mene mnogo više zanima kako će Ibaka da se snađe u Orlandu. Oladipo, Iljasova i prava na Sabonisa za njega? Bolje bi mu bilo da se pokaže da je bio vredan te trampe. :rtfm:

Mislim da to nije dobar trejd za Orlando, Ibaka je pre svega dobar defanzivac ali preveliki ugovor ipak istice mu na kraju sezone. Na drugoj strani Oladipo je igrac koji je pred zenitom karijere, imao je dobru sezonu i statistiku. Iljasova je igrac upotrebljiv ali kao igrac role, koji ce imati redukovanu minutazu, los defanzivac, nije atleta ali ima oruzija u napadu, meka ruka, dobra tehnika i zato je svuda ubacivao u proseku po desetak poena. Sabonis je nepoznanica, igrac je profila Skole ali da li ce njegovu karijeru dostignuti, videcemo, sumnjam ali vrlo slican profil.
 
Koja smejurija pratiti vesti iz NBA na tviteru, odjednom bacaju pare gore nego u evropskom fudbalu. :hahaha:

Mozgov premasio Karijev ugovor od pre koju godinu i postao placeniji od njega.

Neki lik za kog prvi put cujem (jer ne pratim pomno) postao najplaceniji u istoriji danas.
 
Big Al potpisao za Indijanu, veliko pojacanje za njih jer su na poziciji centra bili najslabiji, sada imaju spolja Tiga-Dzordza i Elisa a u reketu Dzefersona i Tarnera.
Parsons iz Dalasa otisao u Memfis, bice za njih pojacanje ako bude zdrav jer na krilu Memfis nema neki izbor. Tarner je otisao u Portland i upotpunice njjihovu spoljnu liniju sa Lilardom i MekKolumom.
Hauard potpisao za Atlantu sto verovatno znaci da Horford odlazi i za njega je zainteresovan OKC koji planira da na taj nacin dodatno privoli Durenta da potpise novi ugovor jer bi OKC imao jaci tim nego prosle godine.
 
Poslednja izmena:
Koja smejurija pratiti vesti iz NBA na tviteru, odjednom bacaju pare gore nego u evropskom fudbalu. :hahaha:

Mozgov premasio Karijev ugovor od pre koju godinu i postao placeniji od njega.

Neki lik za kog prvi put cujem (jer ne pratim pomno) postao najplaceniji u istoriji danas.

Klasican zakon ponude i potraznje. Od evropskog fudbala se razlikuje po tome sto u NBA-u ne postoje timovi koji samo lupaju cifru da bi ostali konkurentni, a nemaju pojma kako ce te pare da isplate u buducnosti. I tako ce biti sve dok ne postoji jedna Evropska liga od 20 klubova u kojoj nece moci da udju klosari poput Bazela, a o smejurijama kao sto su Debrecin i Partizan i da ne pricam. Bagra poput Platinija je bas unazadila evropski fudbal, to je definitivno.
 
Ove astronomske sume nimalo ne cude, potpisivanjem novog uguvora o TV pravima ovako nesto se ocekivalo. Pisalo se o tome jos proslog leta, zbog toga Lebron recimo potpisuje 1+1 sa Klivlendom jer ce sledece godine dobiti 200 mil npr a da je ranije potpisao petogodisnji dobio bi upola manje. Konlijev sada rekordan ugovor ce biti smesan u poredjenju sa Durentovim npr. Durent ce verovatno potpisati 1+1 sa OKC jer tek od naredne godine klubovi imaju na raspolaganju maltene dupli seleri kep u ondosu na ovu sezonu koja je za nama. E tad tek braco ocekujte da lete dolari. Tad Kari potpisuje ugovor i ne bi me cudilo da ode preko 200 milki. Isto vazi za Lebrona i Durenta.
 
Horford na kraju zavrsio u Bostonu, Indijana zeli trejd Monta Elis za Rudi Geja, ne znam koliko im je to pametno jer Gej je slican Dzordzu, igraju na poziciji krila a u padu je vec dve sezone ne pokazuje nista posebno u odnosu na period iz Memfisa, Monta takodje nije imao dobru sezonu u Indijani.
Hjuston je doveo Erika Gordona cija karijera je takodje u padu i najverovatnije Rajana Andersona, taj potez mi i nije logican nakon odlaska Hauarda jer Anderson je face up igrac sa dobrim sutem za 3pts koji siri zonu za centra kojeg sada nemaju.
Lejkersi pored Mozgova doveli i veterana Denga, obojicu pretplatili ali imace mlad tim Rasel, Ingram, Klarkson i Rendl bi trebalo da budu starteri.
Biyombo i Dzef Grin potpisali za Orlando.
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top