Minici,dopicnjaci i sl.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Računam da po analogiji postoje dokurnjaci, ali ih nikada nisam videla..... da li neko može da postavi sliku?


Nakurnjak
Deo muške odeće koji je štitio od zime. Bio je poznat stanovnicima dinarskog pojasa srednje Bosne i Crne Gore, posebno onima koji su živeli na visokim planinama. Devojke su plele po jedan, obavezno od čiste runske vune i nosile u miraz sa ostalom opremom- košuljama, rukavicama, čarapama. Šare su izvodile kao ćilim vijugama od raznobojnog vunenog pletiva na pet igala. Neke su plele uzduž, neke popreko, plele a nisu znale koliki treba. U Etnografskom muzeju u Beogradu nalaze se dva nakurnjaka. Prvi je dugačak 19 cm, oblika levka oivičenog otvora naboranog vunenom čipkom, kroz koju je provučena dvobojna uzica koja služi da se nakurnjak vezuje oko struka. Pleten od bele domaće vune, ukrašen crvenom, narandžastom, žutom, plavom i vunenom pređom u obliku horizontalnih pruga. Drugi primerak nalikuje na zmiju i otkupljen je u okolini Rožaja u Crnoj Gori.
 
Moje nesto veliko ima nesto cupavo,jaao sada kada budu prolazile sa minicima al se mi se masina dici

:rotf:

koja - gorenje, whirlpool ili neka treca?
Image:Whirlpool2.jpg
 
Notorna glupost. SVAKO ima izbor shta ce nositi i u chemu se oseca prijatno i NIKO nema prava da napadne, zlostavlja i sl. osobu na osnovu toga kako se ona obukla, pa makar bila i potpuno gola. Mislim, rechenica ti je u najmanju ruku degutantna, da ne pominjem da je pomalo retardirana.

Auuu gola po ulici. :)
Pa valjda onda imam i ja svoju licnu slobodu govora i komentarisanja. :lol:
Cisto da joj viknem "Hej curo zaboravila si sesir!" :lol:
 
M... moram da primetim da je Unsaie mnogo više pogodila temu, jer dopičnjak nije tu da štiti žpo već naprotiv, da ga razotkrije, pa tako može i da se prehladi :( (yebote zvučim kao sinke upucajte me)

Elem, sad me kopka postoji li napičnjak :???:

Postoji ako ti neko mikicu dobro napichi
Postoji ako ti neko ide na mikicu kao ja i dobar deo muskog roda
Postoji ako nesto stavis na mikicu
( sinnke je manje arogantan, a vise duhovit nego ti....al trudis se )
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top