Labrador retriver

annchi pa zasto u zaliv ode... sledeci put Buljarica - kampersko naselje odmah pored Petrovca, plaza koja nije zakupljena, otkupljena, nadzidzana suncobranima, lezaljkama i bogatim rusima. Jako je duga i sigurno mozes naci prostor za sebe i psa. Ima i nekih 10-ak kuca/motela u kojima mozes iznajmiti sobu.A petrovac ti je bukvalno na 5 minuta.

annchi pa zasto u zaliv ode... sledeci put Buljarica - kampersko naselje odmah pored Petrovca, plaza koja nije zakupljena, otkupljena, nadzidzana suncobranima, lezaljkama i bogatim rusima. Jako je duga i sigurno mozes naci prostor za sebe i psa. Ima i nekih 10-ak kuca/motela u kojima mozes iznajmiti sobu.A petrovac ti je bukvalno na 5 minuta.

Iskreno, zato što sam luda. Znam dobro Buljarice jer mi je Petrovac omiljeno mesto i tamo idem svake godine bar jednom od '91.godine. Htela sam malo da promenim i zeznula se do daske. Išla sam ja i sad svakako i na tu stranu pošto sam išla kolima, kupali smo se u Petrovcu, ali kako odmiče dan tako se sve više ljudi okuplja na plaži i to je nama znak da treba da se sklanjamo odatle. :( Ovo je sad prošlo kako je prošlo, bila je proba za pravo letovanje, nije mi žao što sam povela Astora, ali mislim da ću ga u avgustu ostaviti kod kuće. :(

Pozdrav ljudi. Spremio sam vec novac za labrador retrivera i sve je to kul, samo sto imam jedno pitnaje.

Video sam kod mog druga, koji ima labradora starog oko godinu dana, da cim ga izvede u setnju, znaci cim prodje 2 metra pocinje da ubrzano dise kao da je pretrcao po 200km. Kada posle recimo 1km setnje stanemo da se odmorimo, on iako po dva sata sedi pored nas i dalje dise tako ubrzano.
I primetio sam da mnogo balavi...ja znam da je to normalno, ali ovo je bas preterano, jer on balavi neprestano. A meni je to malo odvratno, pa se zbog toga malo predomisljam.

Zato bih voleo da mi odgovori neko ko vec ima labrador retrivera, da li je takvo ponasanje svim psima ove vrste ?

Hvala unapred.

plakatspecijalka2011-1.jpg

I nemoj više da joj daješ. Znaš ono, slatko, 'ladno, to ne valja za njih...

( --- ovaj prostor je namenjen suprotnim mišljenjima --- )

Vraga ne valja, šta nas briga! Vole to, baš kao i mi! I uživaju, baš kao i mi!

Nije problem napada, nego odbrane. (Ovo sada pišem sa stanovišta vlasnika labradora)
Kako da se brani ako ima korpu, a pas koji napada (ima takvih, znate i sami, agresivnih) nemaju korpu, a najčešće ni povodac?!
Ja sam nedavno "zaradio" ujed od psa koji je napao Zaru. Zara je bila na povocu, pod kontrolom, ali pas koji je napao nije.
Da je imala korpu, da li bi mogla da se odbrani? Jok.
Ovako, dok je koškanje trajalo (par sekundi), bar je mogla da zaštiti svoj vrat.
Vrag zna šta bi se desilo, osim što sam ja ujeden, da "gazda" dotičnog psa nije dotrčao i odvukao svog ljubimca (Cane Corso je u pitanju, dva puta veći i jači od Zare).
Prema tome, ako nemaju SVI korpu, ne treba NIKO ni da je ima.

Zara ima novog drugara. U pitanju je mešanac koga je tašta dobila. Mali je, al' je k*rčevit, pravi onaj seoski džule,džulov, šarov, zeljov, avlijaner, dodž... Ma, sladak, pametan, umiljat ali i oštar kada treba - kako samo oni to mogu da budu!
Nevolja je što je Zara u teranju, a mali se "naložio" (jeste mali rastom, ali ne treba potcenjivati).
Evo slike:

Back