KULINARSKO ĆOŠE

sam da vam mahnem, ja sam u totalnom haosu pa se i ne javljam bas, rastrzana izmedju posla i neizvesnosti oko tetke.......malo se oporavlja ali doktori i dalje ne zele da daju prognoze, jos je sve neizvesno....tako da sam bas u strahu.......a od juce sam i totalno razocarana u zivot....ni jedno dete mi nije primljeno u vrtic, malena je prva na listi cekanja za jaslice a starija cerka cak peta.....a na listi cekanja je vec dve godine......toliko sam juce bila ljuta, besna i razovcarana nakon ovog saznanja da vam opisati ne mogu.......2011 godiste deca primljeno je CAK 20-toro dece, na citavu opstinu od 60 000 ljudi, a zamislite koliko ih je rodjeno te godine..........pa vi vidite nas vrtic......grozno....ej ljudi moji kao da je dzaba taj vrtic...pa mi to debelo placamo i jos nemoze.....o zemljo Srbijo tugo moja
 
Hvala Iva. Znači, da me niste potpuno zaboravile. :-)
Sanjice, tetki želim sve najbolje, da se to brzo dobro završi. Neizvesnost je najgora. Sećam se, kad je mama dobila moždani udar kada sam ih vozila u Slovačku u posetu kod nas. Tek što smo prešli granicu u Slovačku, njoj pozlilo, a ja maltene nisam znala gde sam a kamoli gde je neka bolnica u tim krajevima. Ali, našao se dobar čovek pa me odveo do bolnice a tamo je počelo čekanje i strepnja.
 
Evo i mene nakon nekog vremena, da vam se javnem. Sanja, kako je tetka? A sto se vrtica tice i uopste svih "takvih" ustanova, od toga ne da mi je muka, ne da me to IZLUDJUJE... ma bolje da cutim, ne mijesam se i ne doljevam tebi jos ulje na ranu... Moras ove godine da upises barem stariju curicu, moras naci nekoga, nema druge. Najbolje i najbrze to rjesavaju vaspitacice, ja sam bila svjedok za troje djece koji su se negdje u maju prepisali iz naseg u drugi vrtic (jer je kod nas totalno bezvlasce, ne rade nista sa djecom, na jako losem smo glasu po gradu inace zbog ne sloge medju vaspitacima...). Jedna mamica je frizerka i dok je musterija bila kod nje na uljepsavanju priupitala je da li mozda zna da u vrticu gdje radi u grupi za taj i taj uzrast ima mjesta da ona prepise svoje dijete, jer su prije toga kroz pricu spominjale sve nedostatke vrtica u koje je dijete islo-nas vrtic, jel' te! I sutra zena pitala drugu koleginicu sto je u starijoj grupi vaspitac, ona rekla da bas tih dana se neka curica preselila i otisla u vrtic u drugi dio grada, tako da je prekosutranasa drugarica vec isla u taj novi vrtic. Bez odlaska u upravo, bez ikakve papirologije... sve je to odradjeno naknadno. Naravno, u nasem vrticu su joj svasta rekle, te ne moze to bas tako, da se oni zaobilaze, da nista znali nisu, ovo-ono... sve se to na kraju za tren oka rijesilo i dijete sada tamo uziva.

Polako ali sigurno kod nas se zavrsavaju svakodnevne obaveze, torte i ostalo, a pocinje pakovanje za more :super: . Putujemo ako Bog da srece i zdravlja u srijedu noc, pitaju svi kada dolazite tamo, koliko vas nema, kad se vracate... a ja samo kazem STA ME BRIGA, meni je bitno samo da udjem u taj BUS, kad god da dodjemo dobro dosli, da uzivamo i da sto vise i bolje iskoristimo to vrijeme.
Odoh na Ukrasavanje da postavim par slicica, ako ne stignem navratiti opet do odlaska do coseta, ljubim i pozdravljam sve i pisem kad se vratimo :bye:
 
Nism znao gde da ovo postavim, pa evo ovde. Tražio sam neki recept kako da žena pripremi tikvice kao prilog uz ručan i našao na ovaj recept pod nazivom salata od tikvica. U osnovi se tikvice proprže, ali kad se slažu u sud posle pečenja po njima se pospe malo seckanog belog luka. Uz to idu redovni začini malo ulja i so.

Mada ja beli luk uvek sklanjam, pa i kad je u pitanju pečena paprika, na tikvicama je ostalo sasvim lepa aroma. Jednostavnije ne može, a ne bi mi nikad palo na pamet. :kuvar5:
 
Daco, lepo se provedi i odmori na moru. Uživaj koliko god možeš.
Ja dolazim za nedelju dana kući, da radim druge stvari, tj. spremanje i samo spremanje dve kuće u kojima niko ne živi, samo mi kad dodjemo kući. Odmor od tortica mi je preko potreban. Malo da se družim sa mamom, rodbinom i društvom. To je moje more. Jedno desetak dana, biće mi valjda dovoljno.
 
I tako se mi polako ali sigurno pakujemo, sve sam potrpala u torbe, jos ova klopa za put i to je valjda vec jednom to. Pravo da vam kazem, uhvatila me neka trema, veze nemam sta mi je, cini mi se da je to ista ona muka kao kad smo onu od 5 spratrova nosili do auta dole, ili ona trema pred ispit, ne znam :roll:
Uglavnom, djeca su poludila, ne mogu docekati, srecna su skroz na skroz, smislajju vec danima sta i kako se se igrati sa mamom; skreno, cini mi se da oni do zadnjeg trenutka ulaska u autobus, dok ne vide da i ja ZAISTA idem sa njima,a ne samo da ih pakujem i ispracam, pa se vratim u svoje kuhinjsko cose... nece biti 100% sigurni sve do tad :zper:
Samo da mi doputujemo pa da uzivancija pocne. Ljubim vas, hvala i u simbino ime (ako en stigne da se javne prije odlsaka) na lijepim zeljama za putovanje, CMOK
 
Helou. Mi se vratili sa morenceta, bilo je fenomenalno, bas smo se nauzivali.

ZD, nadam se da je sve iza vas, brz oporavak zelim.
Sanja, nadam se da ce i tetki biti bolje uskoro.
Daca se brcka sad, zavidim :)

Pozdrav za sve ostale vrednice!
 
10 dana proletelo za cas.
Upravo zavrsila Kinder bueno i sad mogu na miru da navijam za Kostariku, moje dete je predvidelo da ce oni igrati u finalu jos pre 3 meseca kad je krenuo album sa slicicama da skuplja, a ja mu obecala ako se to i desi da cu mu kupiti laptop hahaha
 
toliko je ovde opustelo da kada god udjem razocaram se pa nesto nemam zelju ni da zavirim tako cesto kao ranije....sad pravim pauzu, popijem kaficu pa da navalim na figurice.....kore su ispecene i jedna bubamarica dekorisana i ceka gazde da dodju po nju :)
zavidim i vama sto ste dosli i vama sto ste otisli....ja sam na godisnjem od 15. avgusta ali JOS nismo odlucili gde cemo na more......:dash: strasno....ja bih na tasos muz u polihrono.....ma ludnica....kako god okrenes ne mozes svima udovoljiti nikako...poludecu vise.....zbog dece je bitno da nema velikih talasa, da nije odmah duboko vec da je postepen ulazak u more, muz zeli malo veci grad i setaliste uz more.....i taman nadjes jedno, ono more odmah na metar dubina...mali gradici imaju lepu plazu i more ali grad nula...:) a ja cu odlepiti vise.........
 
Natasa pisala sam na temi druzenje, toliko sam bila u poslu protekle nedelje da stvarno nisam mogla ugrabiti par sati za druzenje.....sad sam predala zadnje tortice, popijem kafu pa onda spremanje kuce, peglanje,....i opet sve u krug....vec pucam po svim savovima i ne mogu docekati godisnji odmor.....ma samo da sednem na terasu, skuvam kafu i uzivam u pogledu na more ....mmmmmmmm neprocenjivo :)
ne znam kada nam se Daca i Kata vracaju...ovih dana valjda....cureeeeee jel uzivateeee :)
 
Lady, ja te razumem u potpunsti. Ma ni more mi ne treba, dosta mi je kafa i moja terasa, nego i za to mi nešto fali vreme. :D Juče sam ujutru rano završila poslednju torticu za vaj vikend pa smo malo skitali po Rtnju (naselju) i okolini i baš mi je prijalo. Danas već krećem sa figuricama za sledeći vikend, a baš me mrzi.
 

Back
Top