Krimi likvidacije i mafijaški klanovi

Likvidaciju Luke Bojovića i njegovog bliskog saradnika Radomira Bobana Baćevića naručio je Radoje Zvicer, a organizovao Nikola Vušović, zvani Ludi i Ćopavi Džoni sa Vračara. Ovako glasi operativni podatak do kog su došle obavještajne službe regiona, u kojem se naznačava da su za izvršenje zločina angažovani mladići, koji su bili spremni da to urade za nekoliko hiljada evra.

Ovo je već ustaljeni modus, ove dvojice bjegunaca, za kojima je Srbija raspisala potjernice zbog drugih krivičnih djela, među kojima su i egzekucije po Beogradu. U svokom od ovih ubistava angažovani su, do tada, sitniji prestupnici, među kojima najviše narkomana. Oni praktično i ne znaju za koga čine zločin, a pored novca nerijetko se dešava da budu isplaćeni i u narkoticima.

Iako saznanja navode da je glavna meta bio Bojović, pominje se i Nikšićanin Baćović, koji godinama živi u dijelu Beograda, gdje su u petak uhapšena petorica muškaraca, od kojih su četvorica osumnjičena da su pripremali teško ubistvo.

– Bojović je izuzetno oprezan i rijetko se može vidjeti u prijestonici – navodi naš sagovornik, blizak istrazi. – Po dolasku iz Španije, posle nekoliko mjeseci, preselio se na teritoriju Subotice i Zlatibora. Uglavnom je na relaciji između ova dva dijela Srbije i tu je uplovio u neke biznise. Navodno, na jednoj od najljepših srpskih planina ima poslove u kojima mu je konkurent Darko Šarić, odnosno njegovi bliski saradnici.

Za razliku od Bojovića, Baćović se češće viđa na Vračaru, a u javnosti je poslednji put viđen pre oko godinu dana, na sahrani svog zemljaka Ranka Radoševića Eskobara, koji je ubijen u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju. I njega su usmrtili mlađi ljudi, koji gotovo da nisu ranije imali dodira sa kriminalom.

Inače, Baćović se pominje kao čovjek koji je navodno preuzeo vođstvo „škaljarskim klanom“, nakon ubistva Jovice Vukotića u Istanbulu. To su operativni podaci bezbjednosnih službi regiona, ali zvaničnih podataka o tome nema. „Škaljarci“ i ekipa oko Bojovića su od ranije u tesnim odnosima.

Sa druge strane Šarić je blizak „kavčanima“, odnosno Radoju Zviceru, sa kojim se dovodi u vezu kada je riječ o organizovanju egzekucija u Grčkoj, tačnije u Atini i na Krfu, kada su ubijeni visokorangirani pripadnici „škaljarskog klana“ Igor Dedović, Stevan Stamatović, Alan Kožar i Damir Hadžić. Pljevljak je navodno dao nekoliko stotina hiljada evra za organizaciju ovih zločina.

Zvicer se sada preko Vušovića, dovodi u vezu sa pripremama za ubistvo Bojovića i Baćovića. Sumnja se da je on preko svojih ljudi „uposlio“ Filipa K. , koji je angažovao Nikolu P., Milana I., Bogdana P. i Sašu K. da pronađu i ubiju metu. Ova petorica s eterete da su od početka februara ove godine, pa do do hapšenja, 10. maja dogovarali se, planirali i organizovali ubistvo, ali ih je u realizaciji krvavog plana – spriječila policija.

(Novosti.rs)
 

Back
Top