Kako se oblacite za posao?

Larra:
Da li na poslu imate neki dress code, strogo, klasicno, ili je slobodan izbor? I da li kupujete odecu koja je samo za posao? Ili ste u istom fazonu i u ofisu i u privatnom zivotu? Pitanje se odnosi i na cipele!
imamo dress code, pa da ne bude sportski, da ne bude vulgarno, da ne šljašti,...
da, kupujem odeću za posao: odela, košulje, setove. Ponekad obučem i farke ili neki ok džemper, ali onda obavezno imam strogu košulju ispod, kao i cipele, tašnu, mantil,...
u privatnom životu ne nosim tu odeću, uglavnom nosim farke, patike, casual odeću i obuću, šareniju, vedriju,...
 
topmodelsica:
Moje odelo, to je sastavni deo mene. Radije cu raditi odgovarajuci posao nego menjati odelo zbog posla.


jel vako neki stajling?:)

20020408ulicneprostitutlm1.jpg
 
na poslu imam dress code, ali to podrazumeva da odredjenu garderobu tj. odecu ne smem da nosim na poslu - farmerke, previse dekoltirane bluze, majice na bretele ili bez ledja, "go stomak", suknje iznad kolena i sl. na poslu sam uglavnom u pantalonama koje kombinujem sa kosuljama, bluzicama, dzemperima, neka fina majicica sa malo cipke i sako, leti suknja ili 3/4 pantalone, cipele, papuce na stiklu ili sandalice sa nekom disrektnom aplikacijom. ravne cipele nosim samo par puta mesecno, jer mislim da je mnogo elegantnije kada imam stikle.

s obzirom da radim u jednom poznatom beogradskom hotelu i da sam u stalnom kontaktu sa gostima i poslovnim klijentima (jer sam sekretarica generalnog direktora), moram da vodim racuna i o ostalim detaljima - sminka, frizura, nokti - ali o tome inace svakodnevno brinem (ne podnosim da mi je prljava kosa, a nokti su mi uvek nalakirani i oblikovani) s tim sto privatno volim neke pastelne nijanse ili french, a na poslu cesto stavim i neki jaci - trula visnja, ciklama, lila i sl., ali naravno nikad na predugacke nokte. sto se tice garderobe, privatno sam skroz drugacije obucena - farmerke, patike ili ravne cipele, majicice... neka casual i sportska varijanta, stikle retko jer sam na poslu po 8 a nekad i vise od 12 sati u cipelama. volim da se sminkam, samo van posla je to mnogo diskretnije osim uvece ako izadjem.
 

Back
Top