ИЗЛОЖБА "BODIES REVEALED" НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ !!!

Poruka
23.163
U utorak će biti otvorena šokantna izložba „Razotkrivanje tela“. Zabranjena u Francuskoj i Izraelu. Sumnja da je reč o pogubljenim Kinezima

edit:
pogledajte komentar na kraju


ONA je i zabranjivana i hvaljena. Smatra se jednom od najposećenijih, ali i jednom od najosuđivanijih. Kažu da je najšokantnija i najkontroverznija svetska postavka današnjice. Izložbu balzamovanih leševa videlo je blizu 30 miliona ljudi.

A u opravdanost ovih tvrdnji uveriće se i domaća javnost. U Hali 3 „Beogradskog sajma“ u utorak će biti otvorena fascinantna izložba „Razotkrivanje tela“, čiji je autor grupa svetskih naučnika-lekara.

Oni sa jakim stomakom će do 17. marta sledeće godine svakodnevno moći da posmatraju i uče o ljudskoj anatomiji. Zainteresovani će biti u prilici da vide sve pojedinosti skeletnog, mišićnog, nervnog, respiratornog, cirkulatornog, reproduktivnog, urinarnog i sistema za varenje. Izložena ljudska tkiva nisu potopljena u tečnost, a organi su sačuvani posebnom metodom prezervacijom polimerima. U Beogradu će biti postavljeno 180 eksponata.

Francuski sud nedavno je ovu izložbu zabranio jer je, kako je stajalo u obrazloženju, neprimereno koristiti leševe u umetničke svrhe.

- Ovo nije nikakva bizarna umetnost, nego naučna i anatomska izložba ljudskog tela - brecnuo se tada Paskal Beranardin, glavni organizator ove umetničko-naučne izložbe.

Francuske sudije su izrazile sumnju da su izloženi eksponati zapravo tela kineskih zatvorenika osuđenih na smrt.

- Svi eksponati tretirani su dostojanstveno i u skladu sa dubokim poštovanjem koje sa punim pravom zaslužuju - kaže Jelena Zorić, pi-ar „Razotkrivanja tela“, i dodaje da nema ni trunke istine u tvrdnji da su izložena tela kineskih disidenata.

- Eksponati koje koristimo su zaveštani u naučne svrhe - kaže Zorić.

Ova postavka put sveta krenula je iz Atlante i do sada gostovala u gotovo svim većim gradovima sveta. Pre Beograda gostovala je u Ljubljani, gde je izložene eksponate pogledalo 80.000 ljudi. Više od 100.000 Zagrepčana uživalo je u anatomiji čoveka sa razdaljine manje od pola metra, dok je u Budimpešti izložbu posetilo 250.000 Mađara.

rep-bilbord_620x0.jpg


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:402550-Izlozba-leseva-na-Beogradskom-sajmu

edit:
uveren sam da postoji druga izlozba koja jeste zabranjena - a nije rec o ovoj
http://www.prnewswire.com/news-rele...ated-with-paris-copycat-display-61908772.html
 
Poslednja izmena od moderatora:
А пази како шуре са ценама !

Ulaz za odrasle košta 950, za studente i penzionere 750, a za osnovce 450 dinara. Porodični paket je 2.350 dinara, dok je za predškolce ulaz besplatan

I tu treba dovesti dete da se traumira i gleda to, pa kojeg predskolca bi to zanimalo, samo bi mu se smucio zivot.
 

Back
Top