Hedonista?

Nego sta!!!Mislim da je opis hedoniste potpuno pogresan,hedonista je neko ko nevoli nikog a hteo bi da uziva u svemu!Prvo pijancenje u osnovnoj,srednja kao kroz maglu od ganje,tableta&cuge onda litra Vinjaka dnevno par godina sa speedom a onda...H
Bilo je tu i riba nemoze da se kaze...Gitara i ja,non-stop sviras,mlatis dobre pare...
Hedonizam...lack of love
j..... me opravdanje
Nema ga
Hedonisti uzivajte do koske

JOCCCA:
Kakvo je opravdanje zilotima u Srbiji?
U Grckoj donekle razumem ali ovde ne!
Inace kako ti zilot a racunar koristis i elektricnu struju i ....?
Dragi moj Jocccco,odakle poceti.Imam osjecaj da si mi postavio pitanje.Ali ,sa druge strane vec vidim tvoj stav...i neznanje.Krenucu sa kraja.Ja sam zilot a koristim kompjuter.Sta tu ima protivno jedno drugom.Verovatno tvoja ne obavestenost ili predrasuda ne dopusta ti da pojmis istinsko pravoslavlje.Shvatas pojavu zilota u Grckoj ali ne u Srbiji.Pa jedno pitanje.Kad odes u Grcku tvoj pop ili vladika sta ce ti reci,gde da se pricestis.Kod novokalendarskuh grka ili starokalendarskih tj. zilota.Svidjaju li ti se ove ljubavne veze izmedju inoslavnih i "svetskog pravoslavlja".I na kraju krajeva veruj kako hoces i puti i drugima slobodu na isto... :roll:

Nije problem.Nista ja tebi ne branim vec pitam!kad si hriscanin pa jos pravi a ti odgovaras bez problema!
Tako govoreci kao ti u Rusiji tokom dela vremena posle revolucije znaci nema pravih pravoslavaca vec samo iskvarenih pa verovatno i oni novomucenici!
Inace kod nas ako zameras onima koji su za ekumenizam razmisli koliko njih bi za njim poslo a koliko ne!
Inace pominjes Grcku i stari kalendar koji kod nas stoji bez promene pa ne znam sta ti bi a ovamo ziloti se vezuju za stvari kao da zlo u njima stoji a ne u ljudima koji na dobro ili zlo koriste te stvari!
Hriscanine ispovedas li se,pricescujes li se,Kako?

Zilot cacanski:
Posto me kritikujete da sam ne tolerantan,evo teme da se iskazete.........dali ste i zasto ste hedonista.......to vam je ono"uzmi sve sto ti zivot pruzaaaaa, danas si cvet, sutra uvela ruzaaaaa"

Hedonizam ne mora da se odnosi na ''sve što ti život pruža'' , već na oblasti u kojima posebno uživaš ....

Ja jesam hedonista u nekim stvarima ....

Da li ovi sto imaju jedan zivot nekim cudom da saznaju da ce dobiti jos jedan da li bi promenili svoj stil zivota, mislim da ne bi, jer receenica PA IMAMO SAMO JEDAN ZIVOT je tako frustrirajuca i puna straha i nelagodnosti da je treba zabraniti jer siri nemir i paniku ( zar nije panicno nesto sto dobije masovni karakter).
IMAMO SAMO JEDAN ZIVOT, - a koliko bi ste zivota 10, ljudi toliko mnogo gube vremena u dosadi i glupostima a posle kazu proletelo jer u stvari nije udisao zivot punim plucima.

"Nesto nije u redu sa hedonizmom", dolazi do zakljucka onaj koji postavlja pitanje zasto taj osecaj zadovoljstva kratko traje i trazi dopunjavanje...
Snaga hedonizma je u tome sto vrlo mali broj ljudi moze da priusti vrhunac hedonizma i pod uslovom da nije skreno pameti takvi ljudi vrlo brzo uocavaju da je hedonizam prolaznog karaktera i da se ne moze poistovetiti sa srecom ili nekim vecnim zadovoljstvom tj radoscu.
Hedonizam je zadovoljavanje ega, i upravo ta nasa celokupna preokupacina koja je usmerena samo na sebe je cini prolaznom. Daj pa ce ti se dati. kratko i jasno, ali ako se uplasis da se nece tvoje dato vratiti znaci da nisi dao sa ljubavlju vec iz sekundarnog hedonizma.

U principu mislim da smo svi mi hedonisti i ako se to ne cini uvek istinitim,...
Mazohizam, samounistenje, to je sve oblik hedonizma i egoizma,...
Ali smatram da se mi sami moramo opredeliti za pozitivnu stranu uzivanja, u koju spadaju kako materijalna, tako i duhovna ispunjenja,...

Ne kvari. Na protiv! Hrišćani su hedonisti, ali na višem stupnju. Potpunije je zadovoljstvo Bogom nadahnuto od nadahnuća čovekovim egom.
Е.. везе немам шта си овим хтео да кажеш.. али сто година те нисам видела па морам да те поздравим..:bye:

:heart:

Back