Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Film je snimljen prema istinitom dogadjaju i serijom ubistava naftom bogatih Osage indijanaca ..
Nema veze po cemu je snimljen, barem po meni.
Do mene nije doprela ni jedna emocija medju glavnim junacima, sve mi je nekako ravno i hladno sa tim nekim dogadjajima.
Izmedju mene i filma kako bi se reklo hemija je na nuli.
Postoje mnogi filmovi koji se bave tematikom Indijanaca i svaki mi je bolji.
 
The Ministry of Ungentlemanly Warfare - konacno...nije me razocaro..al eto ocekivo sam vise od richija..ako bi poredio film sa slicnom tematikom, razbijanje svaba tj Inglourious Basterds, nerado moram izjaviti da je tarantino mnogo bolje odradio..The Ministry je takodje fantastican film, neka 2h napetosti sa slatkim vrhuncem pred kraj...te davne 42' operacija se zvala "Operation Postmaster", deklasifikovana 2016 iz Churchilovi tajni zapisa..ian flaming je bio dio te operacije, i ti momenti su kasnije stvorili james bonda...od mene 8.5/10
 
The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Špijunski triler

Režija: Gaj Riči
Glumci: Henri Kavil , Alan Ričson, Henri Golding, Rasel Balog, Hiro Fajns Tifin, Eiza Gonzalez, Aleks Petifer i drugi glumci.

Špijunski triler The Ministry of Ungentlemanly Warfare navodno je zasnovan na istinitoj priči o tajnoj britanskoj organizaciji iz Drugog svetskog rata, koja je postavila temelj za britanski SAS i moderne crne operacije.Film je inspirisan nedavno deklasifikovanim dosijeima britanskog Ministarstva rata koji govore o tajnoj grupi vojnih službenika koju je osnovao Vinston Čerčil.

 
Belle de Jour (1967)
У току мог одрастања па све до данас често сам у разговору, са неким ко познаје мало боље филмове, слушао о овом Буњуеловом филму. Много хваљен, препричаван, навођен, упоређиван. Одгледао га ја скоро и филм је добар али нисам нешто био фасциниран. Глума добра, Катрин Денев заиста одлична али филм као филм ок али ништа спектакуларно. 7/10
 
The Grump (2014)
Mielensäpahoittaja
- Једна јако лепо урађена драма са елементима комедије која говори о човеку који у очима своја два сина важи за крутог човека без емоција који живи једним уседелачким животом у финском селу у унутрашњости. Након смрти своје супруге он се још више повукао у себе. Његова два сина отишла су у велики град и живе својим животима који су на први поглед лепи али то је само фасада. Старији живи живот модерног јапија, добар ауто, провод, трошење, луксуз, шампаљци, скупи ресторани и са својом супругом уопште не размишљају о деци јер су она трошак. Млађи син има троје деце и четврто на путу, са супругом се одлично слаже али је отуђен од деце. Нема времена за њих и она су породицу заменила таблетима, мобилним телефонима и друштвеним мрежама.
Живот сваког од њих се мења када отац, возећи свој стари форс ескорт из 1972, не желећи да згази дете слети са пута, преврне се али главни проблем настане када му механичар каже да нема делова за његов ауто јер је много стар и да мора други да купи. Пошто је он ван свих савремених токова цивилизације његов најбољи пријатељ из села налази му исти ауто ка његов али у Немачкој у Хамбургу. Отац подигне паре из банке и креће на пут. Ту се дешава низ авантура, опљачкају га, сретне се са рођеним братом, када заврши у болници, кога није видео 50 година. Испостави се да његов брат има ћерку и унука које није видео од рођења. Успева да помири брата са ћерком и унуком и када се врати кући затекао је свог сина јапијевца код своје куће јер је он добио отказ, оставила га жена, узели му кућу и ауто.
На крају филма се види да је тај намћор у суштини много добар човек само јако уплашен јер је превише одговоран па зато делује тако хладан.
Породица је сва на окупу.
Филм има јако лепу причу и моја оцена 8/10
 
Odgledao sam True Detective seozonu 4.

Ocekivao sam da je losa, i jeste jako losa i plitka; ali kraj je jedno od najvecih djubreta koje sam u zivotu gledao.

Slabo je i reci da je kraj los, ono je djubre od kraja.

Scenario je uzas, kao da ga je pisala neka studentkinja studija rodne ravnopravnosti i ekoloske svesti, koja sprema master iz indigenous people culture.

Zbog cega su ovome dali ime True Detective, nemam pojma.
 

Back
Top