FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gaj srušio Kulu
A. Šoškić i V. Adžić, 27.09.2008 20:24:40 Ocena: 5.00 (Glasova: 2) Komentara: 0


Slavlje igrače Zvezde

Crveno-beli su nastavili pobedničku seriju, srušili tradicionalno neugodnu Kulu i pred veliki derbi sa Partizanom najavili lepše dane: Hajduk - Crvena zvezda 1:2 (0:1). Pobedu je doneo Ibrahim Gaj, koji je u 58. minutu postigao prvi gol od kako je stigao u Srbiju pre više od dve godine.
Od početka je bila jasna želja gostiju da igraju na trijumf. Prvu priliku imao je Milijaš u 10. minutu kada je glavom poslao loptu preko prečke, a srpski reprezentativac ispravio sa samo 240 sekundi kasnije izuzetno lepim pogotkom sa 20 metara.
Hajduk se nadao reprizi poslednjeg kola prethodnog prvenstva kada je u Kuli bilo 1:1. Željeni rezultat doneo je Dejan Kekezović efektnim golom preko živog zida iz slobodnog udarca. Ali, tada je na scenu stupio već pomenuti Gaj, donevši Beograđanima prednost koju je Crvena zvezda bez problema sačuvala do kraja.
- Bila je to teška, čvrsta utakmica sa puno duela. Mi smo pokazali nešto što nas do sada nije odlikovalo, igrali smo muški i hrabro ulazili u duele. Igrači se nijednog trenutka nisu predavali. Nadam se da ćemo imati bolje uslove za rad pred večiti derbi, a ovaj trijumfje svakako podigao moral igračima - istakao je posle meča trener Crvene zvezde Čedomir Janevski.

„DEN TANA ODLAZI IZ ZVEZDE“


V.D. predsednika Crvene zvezde Den Tana u subotu je bio na meti „delija“, koji su ga, nezadovoljni zbog njegovih izjava, nazivali „američkim konobarom“ uz poruku: „Marš iz Zvezde!“
- Malo su me zezali!? I oni i ja smo pomalo ludi, ali im čestitam na izuzetno važnoj pobedi, kao i kompletnom timu - rekao je Den Tana.
Incidenata nije bilo, a ni bilo kakvih transparenata na delu tribina na kojem su bile smeštene „delije“.

NIKOLA DŽOMBA: OVO JE BRUKA I SRAMOTA SRPSKOG FUDBALA

GODINAMA je već Nikola Džomba, prvi čovek Hajduka iz Kule, na udaru navijača Crvene zvezde. Ništa se nije promenilo ni u subotu, pošto su „delije“ dobar deo utakmice posvetile vređanju Džombe.
- Ovo što se danas dešavalo je bruka srpskog fudbala. Huligani rade šta hoće, a službena lica nisu ni u jednom trenutku smela da reaguju. Očigledno je da bi država trebalo da oduzme takmičenje FSS i Zajednici superligaša - besneo je Džomba.
Posle utakmice došlo je do verbalnog sukoba Džombe i predstavnika Crvene zvezde.
- Dripac u Zvezdinom dresu mi je rekao da je za 600 dinara posetio javnu kuću. I fudbaleri Zvezde su ogledalo ovakve jadne situacije u našem fudbalu.

STRELCI: Kekezović u 52. za Hajduk, a Milijaš u 14. i Gaj u 58. minutu za Crvenu zvezdu. Stadion: Hajduka u Kuli. Gledalaca: 1.500. Sudija: Darko Bogdanović (Kraljevo) 6. Žuti kartoni: Trajković i Maksimović (Hajduk), a Gaj, Bogdanović i Lazetić (Crvena zvezda).
HAJDUK: Đuričić 5,5, Kozoš 6, Radanović - (od 10. Dojkić 6), Trajković 6,5, Fejsa 6, Kekezović 7, Jovanović 6 (od 37. Kasalica 6), Bogić 6, Živanović 6, (od 65. Komazec -), Maksimović 6, Rajović 6,5,
CRVENA ZVEZDA: Stamenković 7, Tomović 6,5, Pekarić 6,5, (od 39. Marković 6,5), Gaj 7, Petković 6,5, Bogdanović 6,5, Milijaš 7,5 , Lazetić 6,5, Koroman 6,5, (od 79. Blažić -), Tričkovski 6,5, (od 63. Subašić -) Edgar 6,5.
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=129384&datum=2008-09-27
 
mene interesuje, dal moze Den Tana da popije vise vinjaka i prozdere vise pecenja od Alkosana?
Čvarci i kavurma???:lol::lol::ok:

Pre 7 godina sam bio navijac Zvezde kada sam video kako zvezda igra i kada sam video sta rade navijaci odustao sam odmah
Neso ne sekiraj se zbog toga!!! Vidimo svi mi da ti mas mnogo ozbiljnijih problema za brigu!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
 
Poslednja izmena:
Siniša Mihajlović o krizi crveno-belih
Zvezdi potreban gazda kome nije samo do profita
Autor: B. Marković | 30.09.2008. - 20:00

Kad gigant posrne, teško se uspravlja sam. Višemesečno kadrovsko lutanje Crvene zvezde, upotpunjeno ekscesima navijača i formalnim bezvlašćem, navodi ljude koji su stvarali njenu istoriju da traže izlaz u angažovanju države. Siniša Mihajlović, legendarni as crveno-belih i doskorašnji trener Intera, smatra ubrzanu privatizaciju neophodnom i spasonosnom merom. Jer, žuč je prelila čašu - pod udarom slabih rezultata crveno-beli ne uspevaju da kanališu energiju navijača i reše pitanje finansiranja.

- Pratim izdaleka dešavanja u mom bivšem klubu i vidim da kriza ne prolazi. Bio sam na “Marakani” u vreme kad su smenjivali Zemana, ali nije to osnovni problem niti uzrok pada. Dok se klub ne kapitalizuje i ne pređe u privatno vlasništvo, nema sreće. U Italiji je taj proces odavno završen, klubovi imaju gazde i tu država nema ni potrebu da se meša - kaže Mihajlović, koji se u Rimu odmara od trenerskog posla i čeka ponudu za nastavak karijere.

Nastavak teksta ▼

nItalija je jedno, a Srbija nešto sasvim drugo - bar dok se status klubova ne izmeni?
- Zato i mislim da država mora na neki način da reaguje jer Zvezda je formalno u njenom vlasništvu, ali klubom upravljaju privatnici Mišković i Mićović. Ne mogu državni organi da rukovode, ali mogu da preporuče nekog uspešnog privrednika, čoveka koji će okupiti ljude sposobne da donesu pare. Bar dok klub ne dobije trajnog vlasnika koji će znati šta treba da kupi, kako da digne klub, ali i da odgovara za rezultate. Uticaj odozgo ogledaće se u donošenju zakona, praćenju njihove primene i sprečavanju zloupotreba u klubu.
Po Mihajloviću, poželjno je da novi vlasnik ipak ima fudbalsku biografiju.
- Ne mora to da bude bivši igrač, ali svakako čovek koji je na neki način radio i živeo uz fudbal. Ko god to bio, mora da shvati da se na Zapadu, čije primere sledimo, u fudbalu niko nije obogatio! U Srbiji biznismeni uzimaju klubove radi profita, ali taj koji će kupiti Zvezdu treba da bude u njenoj službi, a ne da puni svoju kasu. To mora da zna onaj ko dođe na „Marakanu”!
Opširnije u izdanju za sredu, 1. oktobar 2008.

blic
 
Poklon Dijari pred derbi: Kad se preznojiš...

Utorak, 30. septembar 2008. 13:21

Najvažnija fudbalska utakmica u Srbiji, duel između Crvene zvezde i Partizana uvek je nešto više od igre, a to i inostrani fudbaleri u najveća dva srpska kluba vremenom prihvataju.

Nedavno je Partizanov Senegalac Lamin Dijara dobio poklon od Zvezdinog Senegalca Ibrahima Gaja - znojnicu u bojama njihove rodne zemlje.

Neobičan potez za naše fudbalske prilike gde se sve shvata, maltene kao rat, umesto kao zabava, jer fudbal u suštini to i jeste.

"Znojnica me podseća na rodnu zemlju, motiviše me da bolje igram. Gaj mi je poklonio. Zapravo, kad sam video da ih ima nekoliko, pitao sam mogu li i ja da dobijem jednu, a onda mi je poklonio", kaže napadač Partizana.

U isto vreme, u fudbalsku realnost "večitog derbija" vraća Ognjen Koroman izjavom da fudbaleri Partizana "imaju kompleks" stadiona Crvene zvezde.

"Partizan je u usponu forme, redovno pobeđuje, međuitim, i mi smo se stabilizovali. Derbi je uvek posebna priča, u njemu ne pobeđuje uvek bolji, niti favorit...I pored svega, Partizan nije kvalitetnija ekipa od nas. Očekujem da to pokažemo na terenu u nedelju. Bodovna prednost u derbiju ništa ne predstavlja na psihičkom planu. Nama to može da bude stimulans, a da rival zbog prednosti bude opušten. Ubeđen sam da i dalje imaju kompleks 'Marakane'. Znaju šta ih čeka na 'Marakani' i kako je do sada bilo u našim duelima", kaže Koroman.

(MONDO)
 
Za Džombu sam gospodin
Zvezdin fudbaler Nikola Petković odgovorio na tvrdnju finansijera Hajduka da za crveno-bele igraju dripci


Nikola Petković, fudbaler Crvene zvezde, poručio je Nikoli Džombi da crveno-beli dres nose gospoda, a ne dripci kako ih je on nazvao. Levi bek kluba sa Marakane kaže da je finansijer Hajduka iz Kule pokazivao srednji prst igračima i navijačima Crvene zvezde kada je njegov tim postigao izjednačujući pogodak.

Prvi čovek Hajduka iz Kule Nikola Džomba okupljenim novinarima posle meča s Crvenom zvezdom rekao je da je ušao u verbalni konflikt s jednim igračem gostujućeg tima jer mu je dobacio da je "ka..o za 600 dinara". Kasnije se ispostavilo da je to bio Nikola Petković.

- Ne znam odakle to Džombi. Ja sigurno to nisam rekao! Čovek laže jer uopšte nismo razgovorali. Pa, on je tokom meča konstantno vređao Zvezdu, igrače i navijače. Kada je njegov tim izjednačio, pokazivao nam je srednji prst, smejući se. Dan pre utakmice potcenjivački je izjavljivao da se Zvezda srozala i da je zbog toga odlučio da cena karata umesto 1.000 bude 600 dinara - priča Petković.

Zvezdin defanzivac poručio je Džombi da bi sa više poštovanja trebalo da govori o bivšem evropskom i svetskom prvaku.

- Očigledno je da lako dobijamo u Kuli kada je karta jeftinija. Naša pobeda nijednog trenutka nije bila dovedena u pitanje, iako je protivnik izjednačio. Ne može Džomba tako da priča o Crvenoj zvezdi. Trebalo bi da daleko više respektuje klub koji je bio evropski i svetski šampion. Stvarno je preterao.

Nikola Džomba je, indirektno, imenjaka u crveno-belom nazvao "dripcem u crveno-belom dresu".

- Džomba bi trebalo da zna da crveno-beli dres ne nose dripci, već gospoda. Uopšte se nisam prepoznao u tome što je rekao, kao i bilo ko od mojih saigrača. Sve ovo pričam iz srca jer govorim istinu. Njega bi trebalo da bude sramota što Hajduk ima najgori teren u Superligi. Vređa i pljuje Zvezdu umesto da sredi teren koji je katastrofa. Onakvu oranicu u životu nisam video - zaključio je Nikola Petković.

VEĆI SMO OD PARTIZANA

Nikola Petković ubeđen je da će Crvena zvezda slaviti u derbiju protiv Partizana, koji je na programu u nedelju. Snažni levonogi fudbaler debitovaće u "večitom derbiju".
- Zvezda će rešiti derbi u svoju korist jer igrači Partizana imaju kompleks od nas, a i uvek će ga imati. Veći smo klub od njih! Imali su bolji start od nas, a na terenu ćemo pokazati da smo ž kvalitetniji. Kada ih dobijemo i priđemo na sedam bodova, tek tada će za nas početi prvenstvo - rekao je Nikola Petković.

Autor:
Aleksandar Radonić

kurir
 
BEOGRAD, 30.09.2008

PRESS
MIĆOVIĆ: NISAM KRIV ZA "AFERU MAJICE"!

Optužuju me da sam doturio majice sa likom Uroša Mišića igračima Zvezde, a ja sam u vreme dok se to događalo sedeo u kancelariji sa Dan Tanom. Delegat meča zna ko je uneo majice u svlačionicu!

Finansijer Crvene zvezde Dragi Mićović odbacio je optužbe da je igračima crveno-belih lično doturio majice sa porukom podrške Urošu Mišiću, navijaču osuđenom zbog pokušaja ubistva žandarma Nebojše Trajkovića.

Mićović je u emisiji „Poligraf" na B92 optužen da je umešan u tu aferu, međutim, on se brani rečima da je vreme pre spornog meča protiv Jagodine proveo u kancelariji sa v. d. predsednikom Dobrivojem Tanasijevićem, poznatijim kao Dan Tana.

U razgovoru za Press on dodaje da pravu istinu znaju samo delagat utakmice Slobodan Đermanović i sudija Milorad Mažić.

- Ko je gledao emisiju „Poligraf", shvatio je da me predsednik Tanasijević nije pomenuo, niti me je označio kao krivca. To je uradio voditelj, a zatim je usledio odgovor koji je počeo rečima „ako je gospodin Mićović to uradio". Ne razumem kako ja mogu da budem odgovoran za nošenje majica, kada sam pre utakmice bio u kancelariji zajedno sa predsednikom. Gledali smo taj meč zajedno - istakao je Dragi Mićović.

On dodaje da u njegovom opisu radnog mesta ne stoji da mora da izvodi igrače na teren i da pravu istinu znaju samo lica koja su imala pristup svlačionici.

- Ponavljam, bio sam u kancelariji. A ko je rekao igračima da nose sporne majice moraćete da pitate delegata meča (Slobodan Đermanović, prim. aut) ili glavnog sudiju. Nema potrebe da se branim, jer me gospodin Tanasijević nije napao. Pojavljuje se mnogo spekulacija po medijima, svako ima svoju istinu, i zamislite na šta bi to ličilo da ja odgovaram svakome. Već sam vam rekao da sve što vas zanima možete da pitate klupskog portparola - jasan je Mićović.

Da podsetimo, gostujući u emisiji „Poligraf", Dobrivoje Tanasijević je istakao da navijači ne mogu da vode politiku kluba i izrazio je čuđenje kada ga je voditelj upitao da li je Dragi Mićović naredio igračima da obuku majice.

- Prvi put čujem da je Dragi Mićović rekao igračima da obuku majice sa likom Uroša Mišića. Nisam ni znao da ga je policija zvala na informativni razgovor, jer je u stanicu došao posle Ivića i mene. Ne mogu da verujem da je to uradio član Upravnog odbora, bez mog znanja. Ako je Dragi Mićović bio nalogodavac, onda bih želeo da napusti ne samo Crvenu zvezdu, nego i zemlju. Inače, u policiji su bili vrlo korektni. Ovi naši su mnogo kulturniji nego u Engleskoj i Americi - poručio je pred milionskim auditorijumom Dobrivoje Tanasijević.

Dan Tana: Pušio sam ceo vikend!

Vršilac dužnosti predsednika Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević prvi je juče od zaposlenih na „Marakani" stigao na saslušanje kod zamenika disciplinskog sudije Zajednice superligaša Dragčeta Dimitrijevića. On je želeo da se uzdrži od komentara, ali je napravio aluziju na skandiranje „Delija" u Kuli: „Delije, delije, ajmo svi uglas, američki konobar puši k...c naš„.

- Kako se osećam? Nikad bolje, pušio sam ceo vikend, a to ne radim već deset godina - kratak je bio Dan Tana.

Za razliku od njega, ekonom Stojan Milanović je bio prilično preplašen, a posle razgovora sa Dragčetom Dimitrijević promašio je vrata i ušao u agenciju „Plavi plavi".

- Nemam komentar, nemam komentar... Nisam ja dao igračima majice, video sam ih tek na terenu - rekao je uznemirenim glasom Milanović.


D. NEDELJKOVIĆ

press
 
Koroman: "Partizan ima kompleks"


"Dobro znaju šta ih čeka na Marakani, a podsetio bih i na kompleks koji imaju kada nam dolaze u goste! Tu nikakvi trofeji iz prethodne sezone i položaj na tabeli nemaju uticaj. Ne verujem da će nas potceniti, iako imaju veliku prednost na tabeli, čak 10 bodova", izjavio je bočni fudblaer ’crveno-belih’.

Srpski derbi uvek je bio poseban i zbog činjenice da trenutna forma nije bila presudna.

„Partizan je u naletu, ređa pobede, na korak je od Lige UEFA. Derbi je, međutim, sasvim druga priča. Crvena zvezda se stabilizovala i tvrdim da Partizan nije bolji tim! To će se videti na terenu u nedelju“, optimističan je jedan od najboljih fudbalera Zvezde.

Od početka sezone svašta se događalo na “Marakani”. Šamar Koromanu, razbijeni automobili, novi ljudi na ključnim pozicijama...

„Mnogo ružnih stvari preživeli smo poslednjih meseci. Pisalo se i mnogo neistina o svemu, pa i meni, ali na to ne želim da se vraćam. Posvećan sam samo treninzima i utakmicama, uz veliku želju da ekipa dokaže da je neuporedivo bolja nego što su to rezultati pokazivali na početku sezone“.

Ulaznice za derbi trebalo bi da budu puštene u prodaju od četvrtka. Najjeftinije za severnu i južnu tribinu koštaće po 300, za istočnu 400, a za zapadnu 600 dinara.

b92
 
Omerta
Niko u Crvenoj zvezdi ne želi da priča o visokoj kazni, mada ostaje nejasno kako će klub izmiriti obaveze kad su svi računi blokirani


Čelnici Crvene zvezde odlučili su se za zavet ćutanja kada su u pitanju reakcije na odluku Zajednice superligaša da kazni klub i igrače zbog nošenja majica „Pravda za Uroša“ sa više od 27.000 evra. Vršilac dužnosti predsednika Den Tana nije želeo da priča povodom kazne, a s obzirom na činjenicu da krivac za majice još nije pronađen, ostaje otvoreno pitanje zašto i koga štiti klub Crvena zvezda.

Nejasno je da li će klub Crvena zvezda platiti celu sumu, ili će svaki igrač koji je kažnjen morati da iz svog džepa iskešira za naše prilike veliki novac. Kad se uzme u obzir da su svi računi Crvene zvezde blokirani na osnovu prinudne naplate, nije poznato kako će i kada klub izmiriti svoje obaveze prema Zajednici.

Crvenoj zvezdi je izrečena maksimalna kazna od 600.000 dinara, dok su 11 fudbalera koji su nosili sporne majice s likom osuđenog Uroša Mišića i sekretar stručnog štaba Vojislav Lalatović dobili novčanu sankciju u visini od po 120.000 dinara.

- Povodom kazne Zajednice prvoligaša odlučio sam da ne dajem izjave, sve dok ne dobijem zvanično saopštenje od organa koji vrše istragu - poručio je preko klupskog portparola Den Tana.

Zamenik disciplinskog sudije Zajednice superligaša Dragče Dimitrijević ispitao je kapitena Nenada Milijaša, fudbalera Ognjena Koromana, trenera Čedomira Janevskog, sekretara kluba Vojislava Lalatovića i ekonoma Stojana Milanovića. Nijedan od njih nije znao da odgovori na pitanje kako su majice stigle u svlačionicu, niti ko ih je uneo.

Očigledno je da ljudi iz Zajednice nisu uspeli da pronađu krivca, ali inspektori MUP uveliko rade svoj posao, ispitali su sve ljude iz Crvene zvezde i uskoro bi trebalo da izađu u javnost i pokažu na krivca. Policija će, pored toga što će pronaći krivca koji je uneo majice u svlačionicu crveno-belih, morati i da obelodani imena navijača koji su pretili funkcionerima Crvene zvezde i razbili automobile fudbalerima.

IVIĆ VIDEO KEIROŠA

Sportski direktor Crvene zvezde Ilija Ivić boravi u Grčkoj. Pored privatnih obaveza, krštenja svoje dve ćerke bliznakinje, Ivić se za vikend video sa selektorom Portugala Karlosom Keirošom i njegovim saradnikom Budimirom Vujačićem. Zajedno su gledali meč između Panioniosa i AEK.
Portugalac je gledao potencijalnog reprezentativca Edinja, koji je zapao za oko i Iliji Iviću. Sportski direktor Crvene zvezde zainteresovan je za bivšeg igrača Dinama iz Zagreba, ofanzivnog veznog Franka Manga Guelu (22), koga odlično poznaje iz Grčke. Guela je igrao za Kerkiru i Veriju. Ivić se u Beograd vraća u petak, a pre toga će se sastati s Guelinim menadžerom Elefteriosom Sidiropulo
 
BEOGRAD, 01.10.2008

PRESS
DERBI IPAK S PUBLIKOM!

Policija dala saglasnost da se meè Zvezde i Partizana u nedelju na „Marakani" igra u prisustvu navijaèa, saznaje Press! Èelnici crveno-belih i predstavnici MUP-a dogovoriæe se o svakom detalju da bi se izbegli incidenti

Policija je dala saglasnost da veèiti derbi u nedelju bude odigran u prisustvu navijaèa! Iz izvora bliskog policiji Press je dobio uveravanje da su organi reda spremni da obezbeðuju prvenstveni okršaj Crvene zvezde i Partizana, odnosno da prisustvo publike sada iskljuèivo zavisi od Zajednice superligaša, èiji su èelnici prethodnih dana pokušali da prebace odgovornost na MUP.

Na stadionu Crvene zvezde danas u 13 èasova biæe održan prvi u seriji sastanaka na temu organizacije 134. prvenstvenog veèitog derbija. Sastanku æe prisustvovati najviši èelnici Crvene zvezde, komesar za bezbednost crveno-belih, predstavnik redarske službe, direktor stadiona, predstavnici Partizana, komesari za bezbednost Zajednice i FSS-a, pripadnici MUP-a i SUP-a Beograd.

Kako Zajednica kaže

- Kako Zajednica odluèi, tako æe da bude. Ukoliko oni budu želeli publiku na stadionu, mi æemo obezbediti red i mir. Meðutim, problem je što oni ne žele da se eventualnom odlukom o zatvaranju kapija „Marakane" zameraju navijaèima, pa prebacuju na nas odgovornost i eventualnu krivicu. Kriju se iza nas... - rekao je za Press izvor iz gradske policije.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžiæ naglasio je da je u opštem interesu da svetkovina srpskog fudbala protekne u dobroj atmosferi i u prisustvu svedoka na tribinama.

- Do petka æemo da održimo seriju sastanaka na kojima æemo razgovarati na tu temu i doæi do najboljeg rešenja. Verujem da æe Crvena zvezda dati potrebne garancije, odnosno da æe biti publike na stadionu, jer bi bila prava šteta da svetkovina našeg sporta proðe bez navijaèa. Nedopustivo je da se ponovi slika s prošlogodišnjeg veèitog derbija koji je igran pred praznim tribinama. Utakmici u nedelju prisustvovaæe i najviši zvaniènici UEFA, izuzev predsednika Mišela Platinija, tako da æemo s „Marakane" da šaljemo fudbalskoj Evropi sliku o nama - podvukao je Karadžiæ.

Moguće i odlaganje

Generalni sekretar Zajednice superligaša Miodrag Jankoviæ veruje da æe se stvoriti neophodni uslovi za odigravanje utakmice, ali je juèe prvi put pomenuo i alternativno rešenje.

- Možda bismo veæ posle današnjeg sastanka u Ljutice Bogdana mogli da doðemo do dogovora. Nadam se da æe Zvezda uspeti da obezbedi neophodne uslove da otvori kapije stadiona, ali konaènu reè daæe policija. Biæe tu i komesar za takmièenje, koji bi u nekim varijantama možda mogao da odloži utakmicu za neki drugi termin - podvukao je Jankoviæ.

Interesantno je da iz Crvene zvezde nisu imali nikakav komentar, tvrdeæi da iz Zajednice nisu dobili zahtev za dodatne garancije da mogu da organizuju derbi!

Tole zapretio kaznama!

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžiæ upozorio je da bi eventualne kazne za propuste u organizaciji predstojeæeg veèitog derbija mogle da budu drastiènije u odnosu na izreèene za „aferu majice"!

- Apelujem i šaljem molbu navijaèima i organizatorima utakmice da, ukoliko bude publike na stadionu, sve protekne u najboljem redu. Meðutim, moraæu i da opomenem da bi kazne za eventualni propust u organizaciji utakmice bile drastiènije nego što je to finansijska mera za nošenje majica - istakao je Karadžiæ.

V. TOMKOVIĆ

press
 
BEOGRAD, 01.10.2008

PRESS
Intervju, Ognjen Koroman, fudbaler Crvene Zvezde
"DELIJAMA" SAM OPROSTIO ONAJ ŠAMAR!

Tacno je da su me navijaci udarili na treningu, ali nije bilo tako strašno. Posle sam seo s vodama i sve smo rašcistili. Receno nam je u klubu da ne pricamo o tome ko nam je dao majice s likom Uroša Mišica

Fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman priznao je da je dobio šamar od navijaca pre meca sa Apoelom, ali tvrdi da je s „Delijama" izgladio taj nesporazum. U ekskluzivnoj ispovesti za Press Koroman otvoreno prica o svemu što se dešavalo u Zvezdi proteklih meseci, a jedino o cemu ne sme i ne želi da govori jeste ko je igracima doturio majice s likom i porukom podrške osudenom navijacu Urošu Mišicu.

Koroman je u razgovoru za naš list ispricao i šta se dešavalo na pripremama u Sloveniji, kako ih je „terorisao" bivši trener Zdenjek Zeman i šta ocekuje od predstojeceg derbija.

Hoce li ispitivanja u policiji i FS Srbije imati uticaj na vašu igru na narednom derbiju?

- Nas trojica smo bili na razgovoru, ali poslednjih nekoliko meseci dešavale su se i mnogo gore stvari. Ne vidim kako to može da nas poremeti.

Ko je, zapravo, vama igracima rekao da obucete majice s porukom podrške Urošu Mišicu?

- U klubu su nam rekli da ne pricamo o tome, i mi igraci smo se medu sobom dogovorili da ne dajemo izjave na tu temu.

Cini se da je serija neprijatnih dešavanja u Zvezdi pocela šamarom koji ste dobili od navijaca pre meca sa Apoelom. Šta se dešavalo na tom cuvenom treningu?


- Ne bih želeo da komentarišem taj dogadaj, koji je, usput, predimenzionisan. Istina je, desio se nemio dogadaj na treningu. Kada se sve to izdešavalo, prijatelji i ljudi iz okruženja su me savetovali da pokupim stvari i odem. Prosto nisam hteo da ispadnem „mali" i napustim Crvenu zvezdu kad je najteže. Znate, o meni kolaju opake caršijske price, kao Koroman je kolovoda pobune, Koroman pravi klanove u Zvezdi, Koroman sastavlja tim... Normalno je onda da dode do neželjenih reakcija i da navijaci iskale bes, jer je prethodna uprava otišla. Samo su igraci ostali.

Da li posle svega možete da imate normalnu komunikaciju s „Delijama" i da li strahujete da se nešto slicno ne ponovi u buducnosti?

- Sva sreca pa vode „Delija" znaju pravu istinu o Ognjenu Koromanu. Ponosan sam jer sam upravo od njih doživeo ovacije u Kuli. Razgovarao sam otvoreno s njima o svemu. Ova dva meseca niko se nije zapitao šta je i koliko Ognjen Koroman pružio Crvenoj zvezdi. A taj isti Ognjen Koroman gotovo posle svakog treninga ostaje još sat vremena kako bi s Batom Radulovicem radio na fizickoj spremi.

Hocete da kažete da u svemu tome nije bilo vaših grešaka?

- Ne mogu da se menjam. Nikad se ne bih drugacije ponašao. Stojim iza svake svoje reci i postupaka tokom priprema u Sloveniji. Tada mi se sve skupilo, jer odgovorno tvrdim da nismo imali podršku uprave. Nacinjena je velika nepravda prema meni. Nisam mogao a da ne reagujem. Takode, osecao sam se kao u vojsci. Bili smo zarobljeni u hotelu, pod Zemanovom torturom. Cak nismo smeli da popijemo cašu vina posle vecere.

U slucaju da dobijete naredni derbi, smanjicete zaostatak u odnosu na Partizan i dobiti navijacki oproštaj?

- Crno-beli stvarno igraju dobro, na pragu su plasmana u Ligu UEFA kupa, ali morace da dokažu da su bolji. Svi dobro znaju kakva je tradicija kada su u pitanju mecevi na „Marakani".

Nismo sabotirali Zemana

Pricalo se i o tome da igraci „buše" Zemana, da ste namerno izgubili neke utakmice da biste ga oterali?

- Istina je da nismo imali pravu komunikaciju s njim. Žao mi je zbog toga, jer mislim da je on dobar covek. Glupost je da smo ga ignorisali, jer zašto bismo to radili i stvarali gnev kod navijaca. Njih ne zanima da li je u klubu Zeman ili neko drugi. Samo žele rezultat, i zbog toga mogu da opravdam njihove postupke. Pa, ko bi namerno gubio utakmice. To je dovelo do toga da nam lupaju kola...


D. NEDELJKOVIC

press
 
Nikola Petković ubeđen je da će Crvena zvezda slaviti u derbiju protiv Partizana, koji je na programu u nedelju. Snažni levonogi fudbaler debitovaće u "večitom derbiju".
- Zvezda će rešiti derbi u svoju korist jer igrači Partizana imaju kompleks od nas, a i uvek će ga imati. Veći smo klub od njih! Imali su bolji start od nas, a na terenu ćemo pokazati da smo ž kvalitetniji. Kada ih dobijemo i priđemo na sedam bodova, tek tada će za nas početi prvenstvo - rekao je Nikola Petković.

Autor:
Aleksandar Radonić

kurir

Znam da je stamparska greska ali nisam mogao da odolim :D
 
Ovaj Koroman ima Ш karakter. Lupaju mu šamare, ponižavaju ga, a on se navijačima uvlači u bulju kao da nema svoje ja. Zašto nije digao glas zbog nasilja navijača nad igračima??? Ej, još oprašta tek tako!? :thumbdown: Pa još kupuje navijače svojim ljigavim izjavama pred derbi koje su bezobrazno neprimerne za jednog fudbalera, koji kako mu samo ime kaže treba da igra fudbal. Ubedljivo najlošiji čovek među fudbalerima. :thumbdown:
 
Ovaj Koroman ima Ш karakter. Lupaju mu šamare, ponižavaju ga, a on se navijačima uvlači u bulju kao da nema svoje ja. Zašto nije digao glas zbog nasilja navijača nad igračima??? Ej, još oprašta tek tako!? :thumbdown: Pa još kupuje navijače svojim ljigavim izjavama pred derbi koje su bezobrazno neprimerne za jednog fudbalera, koji kako mu samo ime kaže treba da igra fudbal. Ubedljivo najlošiji čovek među fudbalerima. :thumbdown:

Znamo te još iz vremena stvaranja Sindikata. Nekako si malo drugačije pisao dok ste vi bojkotovali partizanove utakmice, sačekivali sopstvene navijače i tukli ih kada su želeli da pomognu srozanom timu.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top