Филолошки факултет

Шта студирате?

  • неолатинске језике и књижевности

  • германске језике и књижевности

  • словенске језике и књижевности

  • општу књижевност са теоријом књижевности

  • оријенталну филологију и књижевности

  • општу лингвистику

  • библиотекарство и информатику

  • неохеленистику или хунгарологију или албанологију


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
kako da vidim rezultate iz engleskog kao izbornog,neka me neko uputi,molim vas

Koja si godina, prva ili druga? I jesi li po Bolonji ili ne?
U svakom slucaju, rezultati su na II spratu nove zgrade Filfaxa.
Ne netu neces naci rezultate ispita.

Zasto nigde na netu ne mogu da nadje koji sve predmeti postoje na odseku za grcki jezik?

Mislim da nisi dovoljno trazila...

http://www.fil.bg.ac.yu/raspored.html

Imas pri dnu plan i program za grcki jezik. :)
 
Hm, testova nema na netu.
Za grcki polazes srpski i engleski. Testove za srpski mozes da nadjes u skriptarnici, a testovi za engleski se kupuju u Piramidi, fotokopirnica pored istoimenog kafica u podrumu Filfaxa. Trazi 'English Entrance Exam Practice', ima 3 ili 4 knjizice sa po 10-tak testova u njima. :)
 
Koliko ja znam, to ide na foru zbir proseka sve 4 godine (vladanje se ne računa) i taj zbir pomnožiš sa 2, maximum je 40.
A sad jedno pitanje: Da li ima nekog ko je polaga engleski prošle godine ili prošlih godina? Interesuje me ta fora da se prijemni sastoji iz 3 dela (usmeni, pismeni, esej). Kakva su pitanja na pismenom? Šta pitaju na usmenom? O čemu se piše u eseju? :confused: Imam baš dosta pitanja, a nemam koga da pitam. Help!
 
ja sam prosle godine polagao prijemni za engleski

prvo, bodovi se računaju 20 na prosek iz sve cetiri godine + 20 na ocenu iz engleskog na kraju sve cetiri godine

drugo, prvog dana je pismeni i srpski; na pismenom imas gramatiku - 10 poena, listening i speaking po 5 poena, esej - 10 poena + usmeni (par dana kasnije) - 10 poena - gramatika je tekst i zasebne recenice gde ubacujed odgovarajuće fraze (ponudjeni odgovori), na listeningu i speakingu imas po 10 pitanja u vezi sa tekstom koji čuješ (pročitaš) sa ponudjenim odgovorima (svaki tacan, 0,5 poena) i esej na datu temu (neku situaciju opisanu) i objašnjeno kroz koje aspekte treba da je obradiš, ne sećam se do koliko reči ; usmeni je laganica, opušten razgovor, prvo te pita pitanja tipa odakle si, reci nešto o svom gradu, šta voliš, šta ne voliš, bla, bla, onda dobiješ jednu sliku i treba da opišeš šta vidiš na slici i još nekoliko pitanja u vezi sa tim... sve to ne traje ni 10 minuta
 
nije konkretna tema, neko neka opisana situacija, meni je bilo nešto na foru - bio si lažno optužen za nešto što nisi uradio, pa da opišeš šta se zapravo desilo, kako si reagovao bla bla, pretpostavljam da su uvek tako neke bezvezne teme :rolleyes: naravno za svaku gramaticku i pravopisnu gresku ti se skidaju bodovi + treba "da odgovoriš na temu adekvatno"... uglavnom, nije toliko teško kao što se priča, ako imaš neko solidno opšte znanje iz celokupnog školovanaj, tj. učenja engleskog
 
Prelistao sam ove stranice.. vidim da se malo pisalo o Spanskom jeziku, pa me zanima ima li nekog ko studira taj jezik? Kakvi su profesori? Iskustva? Cuo sam da se jezik uci od pocetka, da li je stvarno tako tj. da li se detaljno uci, ili se taj pocetak "preleti" tokom prvog predavanja??? Hvala.. ;)
 
Nadam se da ce neko moci da mi pomogne...
Sta se desava ako neko zaboravi da prijavi jedan ispit?
Da li je moguce prijaviti ga kasnije?
Gde treba otici?

Koji je ispit u pitanju?

Ako je sa tvoje katedre, lepo odes kod sekretara, poneses lepo popunjenu prijavu, izvinis se sto nisi na vreme prijavio, das sekretaru prijavu.

Tako da je najbolje. Ne treba praviti preveliku frku oko toga. :)
 

Back
Top