Evrovizija 2024.

Screenshot_20240402_215339_Pure Browser.jpg
 
Kako trenutno predviđaju kladionice, velike su šanse da će Teodora proći u finale, čak 72%.

Teya Dora je osma na listi potencijalnih finalista, dok je prvi predstavnik Hrvatske - Baby Lasagna, za njim je Ukrajina, a na trećem mestu Litvanija. Zatim su tu i Finska, Luksemburg, Kipar, Poljska, Portugal i Slovenija.
 
Teya Dora će svoju takmičarsku numeru "Ramonda" predstaviti pod rednim brojem 2 na prvoj polufinalnoj večeri Evrovizije, koje će se održati sutra 7.maja. Drugo polufinalno veče zakazano je za 9. maj, dok će se finale održati u subotu, 11. maja. Na kladionicama je napetije nego ikad, a na prvom mestu i dalje se nalaze naše komšije - hrvatski predstavnik Baby Lasagna. Naša Teya Dora se trenutno nalazi na 21. mestu.
 

Koliko su u prošlosti bila tačna predviđanja kladionica za Evroviziju?​

Loreen, Lorin
Paul ELLIS / AFP

Hrvatski predstavnik na Pesmi Evrovizije prvi je favorit ovogodišnjeg takmičenja, a kladionice mu daju čak 32 odsto šanse za pobedu. Ali koliko su bila tačna predviđanja kladioničara prethodnih godina?

Na Pesmi Evrovizije 2007. u Finskoj pobedila je predstavnica Srbije Marija Šerifović sa pesmom Molitva, iako je favorit bio švajcarski predstavnik DJ Bobo sa pesmom Vampires Are Alive. Šerifović je, prema predviđanjima, trebalo da završi na trećem mestu, a di-džej Bobo nije ni prošao u finale takmičenja, dok je drugi favorit, Švedska, u finalu bila na 18. mestu.
Godinu dana kasnije, Rusija je smatrana favoritom i pobedila je na takmičenju. Drugi favorit bila je Srbija, a Jelena Tomašević je završila na šestom mestu sa pesmom Oro. Irska je bila treći favorit kladionica, ali se nije plasirala u finale, prenosi Index.

Potpuno promašena predviđanja u 2011.

Predviđanja kladioničara bila su tačna 2009. i 2010. godine, kada su pogađali pobednika Evrovizije. Ipak, 2011. su predvideli pobedu Francuske koju je predstavljao Amaury Vassili sa pesmom Sognu, ali je na kraju pobedu neočekivano odneo Azerbejdžan. Francuzi su u finalu završili na 15. mestu, a drugi favorit bila je Estonija, koja je završila na 24. mestu.
Kladionice su predviđale pobednike Evrovizije 2012. i 2013. godine, a 2014. pobedila je Končita Vurst sa pesmom Rise Like a Phoenix, iako Austrija nije bila ni među deset najboljih favorita za pobedu. Favorit te godine bila je Jermenija koju je predstavljao Aram MP3 sa pesmom Not Alone, koja je završila na četvrtom mestu.
Predviđanja pobednika bila su tačna i u 2015. godini, a godinu dana kasnije favorit je bio ruski predstavnik Sergej Lazarev, koji je i u finalu osvojio najviše poena iz publike, ali je na kraju pobedu odnela Jamala sa pesmom 1944, koji je bio šesti na Evroviziji.

Od 2007. do 2023. tačno su predvideli 10 pobednika

Kladionice nisu pogodile pobednika ni u 2017. godini, a tada je za favorita važio italijanski reprezentativac Frančesko Gabani sa pesmom Occidentali’s Karma. On je u finalu završio na šestom mestu, a pobedu je odneo Portugalac Salvador Sobral, koji je bio četvrti u kladionicama.

U naredne dve godine kladionice su tačno predviđale pobednike takmičenja, a 2021. prognozirale su pobedu Malte, koja je na kraju završila na sedmom mestu. Pobedu je odneo italijanski predstavnik Måneskin, kome je predviđeno da završi četvrti.

Kladionice su pobednika pogađale 2022. godine, kada je pobedio Kalush Orchestra sa pesmom Stefania, kao i 2023. godine, kada je pobednik bila Lorin sa pesmom Tattoo. Sve u svemu, od 2007. do 2023. kladionice su deset puta pogodile pobednika, što je oko 66 odsto uspešnosti.
 
Прекинуше пренос Прве полуфиналне вечери на којој наступа и наша Теја Дора,
због дочека Си Ђин Пинга.

На дочеку је комплетна српска држава, Тома је са Драгицом,
Вучић је са женом.

Интересантно ми је да је Вучићева жена иста Теја Дора.
Ето. :okok:
 

Back
Top