Етнички сукоби између бугара и цигана

Nije tacno.
Bugari ( BUGARI ili bolje receno Hunski Bugari )su TURSKO-TATARO-MONGOLSKO pleme na Balkanu njih je dovukla Hunska bujica .Njihov jezik pripada CUVASKOJ grupi ocuvan u POVOLOZLJU i Severnoj Rusiji . Dobro se zna gde je prapostojbina Bugara ona se nalazi u SEVERNOJ RUSIJI u Kubanskoj oblasti .Bugare zove vizantiski imperator Zenon u borbi protiv Gota .Rec BULGA u prevodu na tataro-mongolskom znaci MESATI. Bugari su tursko-tataro-mongolsko pleme koje nema veze sa Slovenima .Hierarhiski posmatrano njihove razlike sa Slovenima su nepremostive kod bugara dominira HAN ILI KAGAN pa regionalni vodja TARKAN sve do BOLJARA kod Slovena to su POGLAVICE i BANOVI .Bugari su jedini narod na svetu koji ima dve etnogeneze : tursko-tataro-mongolsku i slovensku koja se manje zavisno bugarske politike o tome govori i lakoca kojom su turci pokorili bugare oni prihfacaju islam i postaju njihove sluge .Bugari imaju veliku slicnost sa jednim drugim plemenom ( ne lingvisticku ) to su Ugri.

Бугари су доласком на Балкан затекли словенско становништво и стопили су се са њим. Тако да су садашњи Бугари Словени, само што носе име по монголском племену.
 
То је побвратиме нормална реакција оних који не дозвољавају да неко гази по њима. Овде у Србији им је дозвољено да дивљају толико да је брука ово што се отворено дешава свакодневно по Бг, Крагујевцу, Новом Саду и многим другим градовима по Србији.

Да али кад би се ово догаџало у Србији или Македонији биче на насловним странама светских медиума.Али бугари су ЕУро крем.....
 
Bugari su Sloveni koliko bilo ko od nas.

Божидар Димитров


" Божидар Димитров разказва, че в рода му по мајчина линија всичките м'же са черни, кр'глоглави и грамадни. Тој самијат правел малко изклјучение с по-нискија си р'ст, којто наследил от башта си. Като запознат с практиката в П'рвата б'лгарска д'ржава да настанјават по границата праб'лгарски гарнизони, заштото нјамали вјара на славјани и траки, историк номер едно д'лго на мајтап тв'рдјал, че има праб'лгарски произход. Нај-неочаквано обаче се оказало, че това е самата истина.

Преди години негов братовчед ентусиаст написал книга за рода им и решил да го с'бере на срешта. Г-н Димитров забелјазал, че п'рвите двама в родословното д'рво имат странни имена които в никак'в случај не са славјански - Мавроган (Чернија хан) и Гургур. Нешто повече, нјакои братовчеди и досега носели тија имена, веројатно предавани през поколенијата. По-к'сно му попаднала книга, в којато прочел, че около Златоград до началото на ХХ век имало села, к'дето м'жете носели д'лги коси, наричани чумбаси. Те се спускали свободно по г'рбовете им или били заплетени в д'лга плитка.

"В с. Еникьој и нјакои други дедеагачки села м'жете с'што били с чумбаси, но по-к'си - до раменете. Хората в този крај запазили специфичнија си бит и в'ншен вид пише в книгата. Горо Горов, известен наш историк и опонент на Божидар Димитров, п'к тв'рди следното: "Село Б'лгаре се отличава коренно от останалите. Хората там са диви, вадјат ножа за ништо и те колјат - така заклали гр'цки чорбаджија от Ахтопол в краја на ХIХ век."

Това тв'рдение ни нај-малко не обижда Божидар Димитров. Когато през 1878 г. Б'лгаре останало на турска територија, Георги Мавродиев, дјадото на историка по мајчина линија, както много свои с'народници, избјагал в пределите на свободното отечество. Заселил се в'в Веселие, Бургаско, недалече от Созопол. Правителството давало на бежанците земи с нискостеблени гори и тој с двете си р'це изкоренјавал д'рвета, направил си нива. Залјубили се с баба Дафина от Ченгере. Това село нјакога било на Маслен нос, днес е вече изчезнало, објаснјава внук'т.

"Имали са 10 свои деца и понеже били все момичета, осиновили едно момче. Аз едва на 30 години разбрах, че този мој вујчо не е истински. Отгледали и едно роднинско сираче. Така се е правела Б'лгарија. П'рвите д'штери раждали едновременно с мајките си, както лелја ми Султана и баба ми, а дјадо е участвал в'в всички војни и штом се в'рнел, правел по едно дете."

Божидар Димитров изброил 68 свои п'рви братовчеди. А за вторите казва, че са около 150 и ако се с'берат, правјат едно голјамо село. Род'т сега се е пр'снал по цјалото Черноморие - в'в Варна, Бургас, Созопол, Приморско, Царево. Признава, че често се случвало, като отиде на експедиција, да го настанјат в нјакоја к'шта и от приказка на приказка с домакините да излјазат роднини. А ведн'ж с една братовчедка от Приморско замалко штели да зав'ртјат лјубов. "Никога не бих предположил - аз с'м мургав, а тја е естествено руса. Изведн'ж с изумление разбрахме, че сме рода", оправдава се историк'т. Между по-известните негови братовчеди, които между другото са все висшисти, са журналистката Јана Мавродиева и полковник'т Јане Јанев."

И опет Божидар Димитров:

Ц'рковнославјанскијат език е официален в'в Влашко и Молдова чак до ХIХ век

Проф. д-р Божидар ДИМИТРОВ
orig_149361_bg.jpg



Развитието на културно-историческија туриз'м в балканските страни в'зроди јаростни спорове за етническата принадлежност на нјакои велики исторически личности. Б'лгари и г'рци се счепкаха за родопскија Херој и певец Орфеј - според едните тој е елин, според другите - тракиец.
Точка на спора тури американскијат режисьор на филма за аргонавтите, којто го представи като... чернокож!
Предложението за обшто честване на Илинденското в'стание скара македонски лидери. Президент'т на републиката штедро се с'гласи, че Кирил и Методиј са на "вси славјани", т.е. че могат да б'дат и б'лгари, но решително не ште да дава Гоце Делчев, Даме Груев, Гьорче Петров, т'ј като те стоели в основата на македонската идентичност.
Ништо че неведн'ж са изразјавали принадлежността си к'м б'лгарската нација.
Рум'нски историци и обштественици п'к открај време водјат јаростна битка против фалшификациите около личността на Влад III Цепеш, војвода на Влашко (1468-1476). В'проснијат војвода е широко известен по света не с победите си над турците, а с името Дракула, което заслужено предизвиква гнева и опроверженијата на рум'нците. И в'преки това легендарните вампирски истории за кнјаза вече водјат стотици хилјади туристи в зам'ка му Бран, Трансилванија (в којто тој вс'штност никога не е ст'пвал).
Гнев'т на рум'нските историци и обштественици този п'т обаче е предизвикан от книгата на нашумјалата американска романистка Елизабет Костова "Историк'т".
В тази книга Влад III Цепеш Дракула е представен като човек, којто говори и пише на б'лгарски език. Но рум'нските историци направиха фаталната грешка да признајат, че Влад Цепеш Дракула е говорил на "ц'рковнославјански", а не на б'лгарски език.
С'гласни сме нап'лно с това определение. Понјатието "ц'рковнославјански език" е рожба на рускија панславиз'м от ХIХ век. И с него се означава просто староб'лгарскија език - езика на св. св. Кирил и Методиј, Климент и Наум.
На този език в кнјажествата Влашко и Молдова се пишат всички административни и ц'рковни документи до началото ХIХ век. Влашките и молдовските војводи са знаели и говорили добре този език, којто, ако се с'ди и по имената им - Влад, Влајко, Дан, Богдан, Мирчо и т.н. - им е бил и мајчин, и баштин.
Как става всичко това? :pos2:Б'лгарија владее Влашко и Молдова от 640-645 г. Тогава хан Кубрат ги отнема от Аварскија хаганат.
По това време те са населени с'с славјани. Романизираното тракијско население е изтеглено в днешна Северна Б'лгарија оште през 275 г. от Римската империја, којато вече нјама сили да заштитава отв'ддунавските си владенија.
1. На територијата на Влашко и Молдова и на по-голјамата част от Украјна е разположена и Б'лгарија до 680 г.
Тогава хан Аспарух започва војна с Византија, зав'ршила в 681 г. с'с завладјаването на Мизија и с установјаването на б'лгарската столица в Плиска.
Това обаче не означава,че са изоставени Влашко и Молдова. 2.Напротив, територијата на Отв'ддунавска Б'лгарија се увеличава с областта Трансилванија и с днешна Словакија през 799-805 г. след победите на хан Кардам и хан Крум над аварите.
Но по-интересно е какво става в последните два века (ХII-ХIV век). Освободителното в'стание на Асен и Пет'р обхвашта и отв'ддунавските б'лгарски земи. Оште цар Калојан (1197-1207 г.) се титулува цар на Б'лгарија и Влахија. В 1203 г. унгарскијат крал Емерих се оплаква на папа Инокентиј III, че б'лгарскијат цар му е отнел Трансилванија.

Папата му отговорил, че това са земи от "патримониума" (буквално - баштинија) на Б'лгарија, така че да си трае. Особено показателно е, че навсјак'де в морските карти на Генуа, Венеција и Каталунија като Б'лгарија се обозначават именно земите на север от Дунав, а за тези на југ се ползва названието Загора. През 1314 г. Генуа се оплаква, че в Белгород - Днестровски б'лгарските д'ржавни пристаништни власти са ограбили генуезка галера. А цар Иван Шишман не случајно премества столицата си в Никопол, за да отст'пи - пак на своја територија - на север от Дунав в случај на турска победа.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2006-06-12&article=149361

Е сад буди паметан па му наџи где му је крај.......
 
Бугари су доласком на Балкан затекли словенско становништво и стопили су се са њим. Тако да су садашњи Бугари Словени, само што носе име по монголском племену.

Nije tacno ne lazi dovoljno je samo da pogledamo fizicki habitus danasnjih Bugara ( crni odvratni sa maksilo facijalnim deformitetima slika i prilika LAZNIH SLOVENA ) .
 
Reputacija za temu.

Povezane teme:

Lider Roma u Bugarskoj kaze da podaci popisa nisu adekvatni i da je pravi broj 870000

http://forum.krstarica.com/showthre...pisa-nisu-adekvatni-i-da-je-pravi-broj-870000

Bugarska demografska katastrofa, skoro 600000 ljudi manje nego pre deset godina

http://forum.krstarica.com/showthre...koro-600000-ljudi-manje-nego-pre-deset-godina

Do 2050 Romi i Turci cinice preko 80% stanovnika Bugarske, Novinite

http://forum.krstarica.com/showthre...ika-Bugarske-Novinite?highlight=Bugarska+Romi
 
Nije tacno ne lazi dovoljno je samo da pogledamo fizicki habitus danasnjih Bugara ( crni odvratni sa maksilo facijalnim deformitetima slika i prilika LAZNIH SLOVENA ) .

Чекај онда, Бугари су доласком на Балкан очистили од Словена територију коју су запосели? И данашњи бугарски језик је којег порекла?
 
Чекај онда, Бугари су доласком на Балкан очистили од Словена територију коју су запосели? И данашњи бугарски језик је којег порекла?

Ma pusti čoveka.Vidiš da mu nije dobro.Njegov san je da se zakuva na Balkanu kako bi on bio naseljen u Vojvodinu i otišao iz one vukojebine kakvo je Kumanovo.
 
Чекај онда, Бугари су доласком на Балкан очистили од Словена територију коју су запосели? И данашњи бугарски језик је којег порекла?

Sta je to bitno kakav je njihov on je POLITICKA FORMACIJA kao i oni sami stvorili su ih Rusi .Takva politika sa druge strane kostale je Ruse 250 000 mrtvih i milion rublja pogledaj to kroz prizmu vidnih Rusa ( Rostokovski,Zinovjev i Meskov ) .
 
U Bugarskoj je u prvi razred upisano polovina djaka ciji maternji jezik nije bugarski.

U pitanju su turska, pomacka i romska deca.

Bojko Borisov, bugarski premijer, o sukobima Bugara i Roma:

"Nije stvar u tome da li jedni druge volimo ili ne - mi cemo morati da zivimo zajedno i nema druge alternative, " Borisov je naglasio.

Novinite

http://novinite.org/view_news.php?id=132397

boyko-borisov.jpg
 
Bugarska je u demografskim problemima do guse jer Bugari imaju jos manji natalitet od Srba, a listom su se iselili u EU od kad su postali clanica, i pre toga. Bugarska je izgubila 1,6 miliona stanovnika za 20 godina, ili oko 80 000 godisnje (tri puta vise od Srbije u ovom mracnom demografskim casu), a sav gubitak cine etnicki Bugari- beli hriscani. Broj Roma, Pomaka i Turaka je ogroman, mnogo veci nego sto zvanicna statistika objavljuje (oko 35%) a kada se pogledaju deca, bugarska i ostala deca se svake godine radjaju u odnosu 50/50. Ovakvi problemi su samo pocetak.

Не знам баш, ја сам бугарске Цигане сретао у Лондону још 93 кад су се претварали да су избеглице из Босне.

Иду и они где стигну, само се слабо води евиденција кад је који Циганин где залутао.

Иначе, ај' још бугарске Циганке могу да прођу за миле нене избосне... шоу је био кад су исто радили тзв. ирски Цигани, а у ствари никакви Цигани него ирски номади.

"Одакле си?"
"..."
"Одакле си баба? Где из Босне?"
"..."
"Ма ниси ти из Босне."
"ah would ye feck off, sure yer just a feckin' fecker so ye are!"

1310081261537.jpg


ево нене из Сарај'ва
 
Poslednja izmena:
Ovo nije obracun sa romima vec sa kriminalcima i komunistima.

Za ove sto pisu gluposti evo malo da se edukuju

Turkic-speakers:
Azeris: Although Azeris speak a Turkic language (modern Azerbaijani language), they are believed to be primarily descendants of ancient Iranians.[47][48][49] and Turks. Thus, due to their historical ties with various ancient Iranians, as well as their cultural ties to Persians,[50] the Azeris are often associated with the Iranian people (see Origin of Azerbaijani people and the Iranian theory regarding the origin of the Azerbaijanis for more details).[51]
Uzbeks: The modern Uzbek people are believed to have both Iranian and Turkic ancestry. "Uzbek" and "Tajik" are modern designations given to the culturally homogeneous, sedentary population of Central Asia. The local ancestors of both groups - the Turkic-speaking Uzbeks and the Iranian-speaking Tajiks - were known as "Sarts" ("sedentary merchants") prior to the Russian conquest of Central Asia, while "Uzbek" or "Turk" were the names given to the nomadic and semi-nomadic populations of the area. Still today, modern Uzbeks and Tajiks are known as "Sarts" to their Turkic neighbours, the Kazakhs and the Kyrgyz. The ancient Soghdians and Bactrians are among their ancestors. Culturally, the Uzbeks are closer to their sedentary Iranian-speaking neighbours rather than to their nomadic and semi-nomadic Turkic neighbours. Some Uzbek scholars, i.e. Ahmadov and Askarov, favour the Iranian origin theory.[52]
The native name of Yakuts is Sakha, very similar to the Sakkas, proposing Yakuts to be related of descendants of Scythians, specifically Sakkahs.
Slavic-speakers:
A few linguists suggest that the names of the South Slavic people, the Serbs and Croats are of Iranian origin. Those who entertain such a connection propose that the Sarmatian Serboi and Horouthos tribes might have migrated from the Eurasian steppe lands to eastern Europe, and assimilated with the numerically superior Slavs, passing on their name. Iranian-speaking people did inhabit parts of the Balkans in late classical times, and would have been encountered by the Slavs. However, direct linguistic, historical or archaeological proof for such a theory is lacking. (See also: Theories on the origin of Serbs and Theories on the origin of Croats)
Some modern Bulgarian historians claim that the Bulgars were of Iranian origin and that they migrated to Europe from the region of today's northern Afghanistan - Hindukush mountains, from the Kingdom of Balhara.[53][54][55][56] Their claims are based on medieval Armenian sources, the writings of ancient historians ("Ashharatsuyts" by Anania Shirakatsi; Agathias of Myrina, Theophylact Simocatta, Michael the Syrian) archaeological findings in modern Bulgaria, the similarities with Iranic languages (place names, people names, and Iranic words in modern Bulgarian),[57] similarities with culture (e.g: some buildings in Pliska were built in a Zoroastrian fashion; similarities in traditional music, dancing and carpet making) and the very close similarity of the DNA of Pamirian/Iranic people with that of modern Bulgarians[56][58] After their arrival on Balkans, the Bulgars subjugated and then formed an allience with the local Slavs and formed the Bulgarian nation.
Finno-Ugric speakers
Many Volga Finns may be of part Iranian admixture due to Bulgar invasion of the Volga basin, if they (Bulgars) were Iranian people.
Hungarians have long prided themselves as Scythians in the past, Scythians being an Iranian people, prior to the Finno-Ugric theory. It's possible they've undergone a language shift. In a Magyar folkore suggests Iranian admixture among Hungarian, when Hunor and Magor marry princesses who were Alans, another Iranian people. Jassic people of Hungary are of Ossetian origin. Szekely is pronounced "Sae-Kai" and are possibly of Iranian origin, as their name is similar to Sakka.
Swahili-speakers:
Shirazis:The Shirazi are a sub-group of the Swahili people[59] living on the Swahili Coast of East Africa, especially on the islands of Zanzibar, Pemba and Comoros.[60] Local traditions about their origin claim they are descended from merchant princes from Shiraz in Persia who settled along the Swahili Coast.
http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_peoples
 

Back
Top