Dobra udaja i dobra ženidba

Da ali se postavlja pitanje šta je tu dobro?

..da...šta ima u tome dobrog da te neko izdržava, odn. da ovisiš o nekome.. ili obrnuto da ti nekoga izdržavaš ..
..a ljubav je idealizacija .. da oboje ulažu recipročno isto da za održanje idealizacije nije potreban napor ..fizički i psihički ...:think:
..potrebna referenca za rodnu identifikaciju ..palo mi na pamet ...
nešto kao 'vlastito' rodno viđenje muškarca i žene te 'idealno' uklapanje..
..podsjetilo me na onu temu Vaše idealno zanimanje, te da je dobro plaćeno, te da uživamo to raditi ... samo ne reče koliko plaćeno i koliko raditi ..
 
a ono da se ne isprebijate previshe i da okolina bude zadovoljna kako ste to izveli da im bude lepo kad vas gledaju.

salim se ne znam obicno morate da gajite neku decu ili zivotinje.

a to je teoretski najbolji tip cimera valjda... sve u jednom... da se ne minirate uzajamno non stop

****

dobra udaja.. da mi ne smeta previse... da ni ne znam da je ima... da mogu da radim shta ocu... a opet da je ima
hm bas i nije
 
Poslednja izmena:
Čuh negdje na forumu..- da se dobro udala ne bi morala ovo ili ono ... i zapitah se - A šta to znači 'dobra udaja' ...ili za muškarce 'dobra ženidba' ..?

Kako god mi to tumačili, mislim da je , NA ŽALOST, u narodu zaživljeno shvatanje MATERIJALNOG, u smilu DOBRO se udala/oženila
mada je bilo strini-tetki koje su znale reći to i za one slučajeve gdje je MUŽ/ŽENA extra dobar (+ materijlano obezbijeđen se valjda podrazumijevalo)
 
Dobra udaja ili dobra ženidba bi trebalo da bude - :heart:Osećam se lepo i dobro sa osobom sa kojom idem zajedno kroz život :heart: ...medjutim, stereotipi na sve strane, neobična razmišljanja prećena nekretninama, titulama, kešom...za sve su, mislim, krive razne babe, tetke i strinke, koje su onako zaludne uz kafu, tek da nešto kažu, stvarale mit o tome ko je dobar za udati a ko dobar za oženiti.
 
Pod tim terminom podrazumevam udaju iz ciste i obostrane ljubavi. Iskrene zelje da uz nekoga provedeš život. Da ga voliš najviše. To je tada istinska sreća u životu. :heart: :kiss:

Sa ovim se slažem ali na žalost termin:
-dobra udaja - udati se u porodicu koja je dobro stacionirana i pri tom nema puno da se radi

-dobra ženidba - oženiti domaćicu koja dobro kuva i kuća je uvek cakum-pakum.
 
Čuh negdje na forumu..- da se dobro udala ne bi morala ovo ili ono ... i zapitah se - A šta to znači 'dobra udaja' ...ili za muškarce 'dobra ženidba' ..?

Al najzesce je kad tako neko cije misljenje ne cenis odvali te izraze pa se zabrines da li je to sto je za njega dobro zapravo lose.
Inace, takve procene su mi sasvim bezvezne i nepouzdane, a one koji ih upotrebljavaju smatram priprostim jer posmatraju udaju i zenidbu kroz prizmu svog mentalnog sklopa i mentaliteta kome pripadaju bez obzira na specificnosti svakog braka.
 

Back
Top