Da li merite udaljenost u kilometrima ili vremenu potrebnom da stignete tamo?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
78.763

Ja uglavnom izražavam u vremenu. kao ovi u Teksasu

main-qimg-41b54bcf62836add62055858bbfb8c64.jpg

Ja uglavnom izražavam u vremenu. kao ovi u Teksasu

Pogledajte prilog 1548651
leleee, ovde je potrebna logaritamska tablica
nego , da, uvek mora da postoji nešto od čega se počinje i do nečega se stigne

Poslednja izmena:
Opet ponavljam praktičnost. Ako neko živi na drugom kraju grada, znam otprilike koliko će da mi uzme prevozom a koliko kolima. Nebitno je što je to recimo 9 km
Sve zavisi i od toga kakav je teren, da li ima visinske razlike, bez obzira da li je u pitanju šuma ili grad sa podzemnim prolazima (veliki broj stepenica).

A zar ne svedeš ipčak na kraju na vreme?
Šta ti znači udaljenost od 5 km? Na kraju ćeš da saračunaš da je to dobar sat peške ili15 minuta prevozom ili 5 minuta kolima.
Pa ne. Evo baš tih 5 (5,5) km ima od mesta gde radim do mesta gde posle posla sednem često i popijem kafu. Idem peške. Ima dana da brže stignem peške nego prevozom ili kolima. Zašto? Kolaps na ulicama. Ta vremenska distanca je promenljiva kategorija ali kilometraža nije. Kilometraža je sigurna, vreme nije. Uvek znam na kom sam kilometru ali vremenski ne.

Pa ne. Evo baš tih 5 (5,5) km ima od mesta gde radim do mesta gde posle posla sednem često i popijem kafu. Idem peške. Ima dana da brže stignem peške nego prevozom ili kolima. Zašto? Kolaps na ulicama. Ta vremenska distanca je promenljiva kategorija ali kilometraža nije. Kilometraža je sigurna, vreme nije. Uvek znam na kom sam kilometru ali vremenski ne.
Znači kad se dogovoraš sa nekim kažeš "vidimo se za 5 kilometra"?

otprilike znam kad stizem :D
jer 100km razlicitim putevima se razlicito putuje
tako da merim kombinovano..vidim kilometrazu i onda procenim koliko mi vremenski treba.
Znači, kilometraža ti je samo početna informacija da bi došao da krajnjeg odgovora, a to je "koliko vremena je potrebno da stigneš tamo"

Al, šta ti znače ti kilometri?
Kako ne znače? Da ništa bitni su zbog goriva. Rijetko putujem ( naravno ne računajući posao ) a da mi je bitno vrijeme u koje moram biti tamo. Recimo kad idem na more nekada napraviš velike pauze , nekada ne. Pa isti put pređem za 8 ali i 10 sati.

Znači kad se dogovoraš sa nekim kažeš "vidimo se za 5 kilometra"?

Prema drugima merimo u satima, prema sebi u kilometrima.

Odnosno, ako vidim da sam 10km daleko od odredišta, ja kažem nekome gde sam otprilike i kažem "stižem otprilike za toliko minuta" jer znam kojom brzinom idem i koliko mi otprilike treba da pređem tu udaljenost.

Back