Branislav Lečić novi predsednik Demokratske stranke

1601380551308.png



1601380581494.png


Lutovac kao podmetnuti predsednik DS ima zadatak da uništi stranku. Zato ga i javno pitam je li to završava prljavi posao za Dragana Đilasa, kaže novi lider demokrata

Branislav Lečić, novoizabrani predsednik Demokratske stranke, koji je na unutarstranačkim izborima, održanim u subotu, dobio podršku oko 76 odsto članova DS, ocenjuje da je to za njega veliki uspeh i pokazatelj da demokrate velikom većinom podržavaju njega lično i politiku „tri tačke“ koju zastupa.
Na poruke aktuelnog predsednika Zorana Lutovca da izbore ne priznaje, Lečić poručuje da je to nemoguće, imajući u vidu da su oni održani po statutu stranke i na demokratski način. Na izbore je, naime, izašlo oko 4.500 članova DS širom Srbije i, nakon prebrojanih 80 odsto glasova, Lečić, koji je bio jedini kandidat, dobio je podršku 73,6 odsto članova.
lg.php

- Prema našim procenama, konačni broj glasova bi trebalo da bude oko 76 odsto. Izuzetno sam zadovoljan tom činjenicom jer pokazuje da su glasali i za tim koji sam predložio, odnosno ljude, veterane u DS, koji će biti budući potpredsednici. To znači da su podržali i nas personalno i plan koji sam izneo kao budući program DS.

2335911_0402-marina-lopicic_ff.jpg


Aktuelni predsednik DS Zoran Lutovac pak ne priznaje izbore. Čak se tim povodom obratio i Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Imaju li izbori legitimitet?

- Imaju potpuni legitimitet. Mi smo sve radili po statutu i to je pred sudom lako dokazivo. Ako se, pored svega, ova rigidna struja s Lutovcem na čelu pokaže slepom i gluvom na sve to i nastavi sa apsolutističkim ponašanjem i isključivošću, onda se postavlja pitanje koliko su oni uopšte demokrate, jer u demokratiji je jedini legitimitet glas onih koji vas podržavaju. Ako ne uvažavate svoje članove koji su glasali, koga onda Lutovac predstavlja u DS? Nije ovo, da se razumemo, lična stvar, nemam ništa s njim, niti smatram da on ili ja lično odlučujemo. Odlučuju članovi koji su demokratski, glasovima masovno podržali ovu promenu i ovaj tim. Sutra bi valjda i u državi bilo tako, ako ti misliš da si bog i da je partija samo ti, ili manjina piona koju si okupio oko sebe, onda je pitanje šta građani mogu da očekuju sutra od tebe. Mora da postoji etika odgovornosti, a ako si demokrata i član stranke koja je i osnovana da bi štitila demokratiju, moraš da poštuješ glasove članova.

Uprkos svim argumentima koje iznosite, jasno je da Lutovac neće tek tako otići sa čela stranke...

- Evo, javno ga pozivam da definiše koje ljude zastupa. Čiji je on predstavnik i koja je to politika koju zastupa kada se ovako ponaša? Pritom, sve vreme ozbiljno kršeći statut stranke, ali i ljudska prava pojedinih članova, bez ikakve odgovornosti. Koji mu je etički i politički program kada se tako ponaša prema svojim članovima već dve godine? Narušava svaki integritet koji je programski zapisan u stranci. Nagledao sam se različitih političkih lidera i znam celokupnu političku sliku od početka postojanja DS i mogu samo da kažem - nikada nisam sreo sličnog lika, nekoga ko se pretvori preko noći u lažnog demokratu. Demokrata je jedino ako se tako ponaša i priznaje demokratske rezultate.

2256357_whatsapp-image-20200621-at-12.08.35-2_ff.jpg


Ipak, ne deluje Lutovac sam. I sami ste više puta isticali da ima ozbiljnu podršku, iako ona ne dolazi iz same stranke.

- Da. Lutovac kao podmetnuti predsednik DS ima zadatak da uništi stranku koja smeta i režimu i opoziciji. Zato ga i ovo javno pitam: Je li to završava prljavi posao za lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa? I njega pitam: Kakve on veze ima sa DS i zašto uređuje odnose u tuđoj kući? Koji su to Đilasovi interesi da se bavi strankom čiji član nije već godinama? Pa, preko Lutovca je bukvalno lutkarsko pozorište postavio u DS.

Rezultati prekjučerašnjih izbora ostali su u senci skandala. Jeste li očekivali da bi pojedinci, predvođeni Dušanom Kostadinovićem i Draganom Rakić, mogli tako daleko da odu, pa da nasilno upadnu u centralu stranke, polupaju glasačke kutije, skinu tablu sa zgrade?

- Još uvek smo svi u šoku šta su bili u stanju da urade, da je Lutovac otišao tako daleko i poslao svoje ljude da provale u prostor i zaustave demokratski proces odlučivanja. Je li to demokratski argument? To je bilo apsolutno poniženje i za DS i za samog Lutovca.

Šta vi, s druge strane, obećavate sada članovima, ukoliko budete bili na čelu DS?

- Obećavam da ćemo moj tim i ja voditi politiku koju sam predložio i da sledi ujedinjenje DS i brisanje svake tačke nesporazuma. Dosta je više u Srbiji te priče koja prolazi u politici - da pričaš jedno, a radiš drugo. To što mislim, ja to i govorim, a to što govorim, to i radim. Moja dela će pokazivati sama kakve su moje namere.

Ko će vam biti potpredsednici?

- Dr Milica Slijepčević, Jovana Jovanović iz Kragujevca, Dragoslav Šumarac, Voja Janković i Petar Radojčić.

Kako će sada tehnički da se donese potvrda o vašem izboru?

- Sada Skupština stranke treba da potvrdi izbor, a ona će biti organizovana u najkraćem roku, u narednih sedam dana. Nakon toga idemo na upis u Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

BRANKO RUŽIĆ ZA KURIR O LUTOVČEVOM DOPISU

Ako bude potrebe, reagovaćemo po zakonu


1877247_0408-zorana-jevtic_ff.jpg


Demokratska stranka uputila je dopis Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako bi, kako su naveli, sprečila eventualno registrovanje partijske frakcije koja je organizovala izbore za predsednika DS, a na kojima je Lečić pobedio. Napomenuli su i da je Lečić isključen iz stranke.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić za Kurir je poručio da će to ministarstvo, ukoliko bude potrebe, reagovati u skladu sa zakonom.

- Ministarstvo radi isključivo u skladu sa zakonom i takav manir je prisutan i u slučajevima koji se tiču Registra političkih stranaka. Nema potrebe za bilo kakvom dozom politizacije konkretnog slučaja. Ukoliko, i kada dođe do formalne potrebe da se ovo ministarstvo izjasni, čitava procedura će biti sprovedena na jedini mogući, a to je - zakonit način. Uostalom, kao i u svim drugim slučajevima - rekao je Ružić.
 
1601380816516.png




Branislav Lečić: Lutovčev rival

Glumac i demokrata Branislav Lečić proglasio je u subotu uveče pobedu na izborima u Demokratskoj stranci, koje ne priznaje „krilo“ oko ranije izabranog predsednika Zorana Lutovca.


836c5fb7243b0bfe830e8e70c39f6608[1].JPG


Piše: Marija Stojanović 29. septembra 2020. 13.00


Prema tvrdnjama Lečićevog tima, izlaznost je bila preko 72 odsto, a glasali su članovi iz 105 opštinskih odbora stranke.

Nasuprot tome, Lutovac poručuje da je „Lečić postao lider isključenih članova stranke“ i tvrdi da se stranački pečat već mesecima unazad nalazi kod njega.

Branislav Lečić je tri decenije prisutan na političkoj sceni Srbije.

Bio je jedan od najaktivnijih učesnika „Plišane revolucije“, pobune protiv režima Slobodana Miloševića započete 9. marta 1991, kada se učesnicima demonstracija obraćao vatrenim govorima pored Terazijske česme u Beogradu.

Na istom mestu održao je govor 9. marta prošle godine, na protestima „Jedan od pet miliona“, kada je sa velikim žarom kritikovao aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


Lečić je bio čovek od najvećeg poverenja ubijenog premijera Srbije i lidera DS Zorana Đinđića.

Posle petooktobarskih promena 2000. postao je ministar kulture u Đinđićevoj vladi.

Na toj funkciji ostao je i nakon ubistva Đinđića, u vladi koju je vodio Zoran Živković, do marta 2004. Godine 2005. napustio je DS jer je njegov tadašnji prijatelj Čedomir Jovanovič izbačen iz stranke.

Lečić i Jovanović zajedno su osnovali Liberalno-demokratsku partiju, čiji je Jovanović postao lider, a Lečić član Predsedništva.

U aprilu 2007. napustio je LDP, ističući da je Čedomir Jovanović za njega „najveće razočaranje u domaćoj politici“.

U septembru iste godine osnovao je pokret „Moja Srbija“, koji je izašao samostalno na izbore u maju 2008, ali nije prešao cenzus.

U maju 2010. „Moja Srbija“ se priključila Demohrišćanskoj stranci Srbije.

Nakon smrti Vladana Batića, Lečić je u februaru 2011. proglašen za predsednika DHSS-a, ali je nekoliko dana kasnije deo stranke na vanrednoj skupštini izabrao novo rukovodstvo, što je on ocenio kao „pokušaj lažnih skupštinara da se dokopaju Batićevog poslaničkog mesta i stranačke kase“.

U julu 2014. ponovo je pristupio DS-u i postao njen potpredsednik. Na proleće 2018. bio je kandidat za predsednika stranke, ali je na to mesto izabran Lutovac.

Rođen je 25. avgusta 1955. u Šapcu. Do sada je ostvario više od stotinu filmskih, pozorišnih i televizijskih uloga.

Osnivač je škole glume „Lekart“, gde radi i kao predavač. Profesor je na Fakultetu savremenih umetnosti. Dvaput se ženio. Ima troje dece.

Nedavno je „lansirao“ svoj parfem „Why not“, i snimio reklamu za preparat „konprosta“, krenuvši tako stopama pokojnog kolege Velimira Bate Živojinovića.
 
Ovi mladji forumasi da procitaju nesto o DS pre rata ww2. Milan Grol ,Ljuba Davidovic sustina je Srbija u EVROPI ,ka Evropi ,sa Evropom. Ko god bastini tu ideju on je demokrata na neki nacin. Jednog dana kada ode Vucic DS ce vladati Srbijom. Imate i drugu veliku srpsku stranku ,istorijsku Radikalnu stranku koja veze nema sa SRS koja je u stvari stranka Krajisnika i Bosanaca stvorena u UDBI . Jedna pragmaticna kompromisna stranka u kraljevini Srbiji sa Zajecarcem na celu.
Kojim Zajecarcem? Mozda onim koji je trazio topove da puca na Timocku krajinu, najsmesnije je da su mu Zajecarci podigli spomenik. Grol i kompanija su takode gledali svoje interese, klasika. Potrebno je da se okrenemo budućnosti, ruznih uspomena sada vec istorijskih secati se da nam se ne ponove.
 
1601470552287.png




1601470588450.png



Branislav Lečić, koji je na unutarstranačkim izborima, održanim u subotu, dobio podršku oko 76 odsto članova DS, prokomentarisao je pisanje današnjeg izdanja Kurira da je Darko Simić, sekretar Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS), navodno seksualno uznemiravao stranačku koleginicu.


- Za ovakve stvari ne znam, to treba proveriti. Tog čoveka znam, on je bio jedan od onih koji su upali u centralu, pošto je Lutovac uveo nasilje kao sredstvo komunikacije, umesto da razgovara sa ljudima, već je uvek zadrto držao nešto svoje. Nikada nije bio u ozbiljnoj komunikaciji da nešto reši. Ovo je moguće, ne znam, ali je moguće jer se taj čovek ponaša nasilno, a to je bilo u centrali, i to prema ženama nasilno. Rakićka se radikalskim rečnikom obračunava sa Vidom Ognjenović, a evo sada i ovaj Simić. Darko Simić je sekretar Izvršnog odbora i koliko sam video juče na spisku, izbacio je 53 ljudi iz stranke, među njima i mene. To je sve potpuno nelegalno jer oni ne postoje, oni su brod u boci koji luta - odgovorio je Lečić na pitanje voditelja Filipa Čukanovića u Jutarnjem programu TV Prva.


lg.php

2338243_screenshot-9_ff.jpg


Podsetimo, Darko Simić, sekretar Izvršnog odbora Demokratske stranke (DS) i blizak saradnik aktuelnog predsednika Zorana Lutovca, navodno je seksualno uznemiravao svoju stranačku koleginicu Katarinu D. (22) i slao joj brojne vulgarne poruke.

2337997_01-bgd_ff.jpg




Katarina D. tvrdi za naš list da joj je Lutovčev pulen u više navrata tražio da mu šalje obnažene fotografije - pisao je: "Slikaj mi, pliz, tangu i brus pred krevet", tvrdeći da će mu tako "podići energiju za kampanju"!


(Kurir.rs)
 
Kojim Zajecarcem? Mozda onim koji je trazio topove da puca na Timocku krajinu, najsmesnije je da su mu Zajecarci podigli spomenik. Grol i kompanija su takode gledali svoje interese, klasika. Potrebno je da se okrenemo budućnosti, ruznih uspomena sada vec istorijskih secati se da nam se ne ponove.
Ne lupetaj .Nikola Pasic je bio uspesan politicar za cije vladavine je Srbija znacajno uvecala svoju teritoriju, Duplo. A ovaj vas sto je kupio certifikat da je Srbin od Slavenka Terzica Slbonog clana Sanu ZA 300 DM je unakazio Srbiju .Hebo ga ko ga doveo u Srbiju!
 
Ne lupetaj .Nikola Pasic je bio uspesan politicar za cije vladavine je Srbija znacajno uvecala svoju teritoriju, Duplo. A ovaj vas sto je kupio certifikat da je Srbin od Slavenka Terzica Slbonog clana Sanu ZA 300 DM je unakazio Srbiju .Hebo ga ko ga doveo u Srbiju!
Kolega do sada vas nisam uvredio. Pasic je dosta ucinio za Srbiju posto su mu se interesi poklapali sa srpskim, inace kao i svaki jevrej obogatio se na tudoj muci pri tome zarad svojih interesa prodajuci i ljude koje je molio za pomoc.Najverovatnije ste shvatili da sam iz kraja gde se drugi radikal, drugog radikalnog pokreta, inace perjanica srpskog pokreta Jakov Tomic pokajao za svoje delovanje kada je video posledice istog, posto su mu i stranku utopili u Pasicevu. Poznata je njegova izjava iz 1920-te izrecena u Somboru "da sam znao da ce se ovako zavrsiti nikada se za ovo ne bih zalagao". Zamolio bih vas da me ne poredite pogotovu ne sa seseljem i njemu slicnima.
Inace propast mojih krajeva pocinje 1918-te, tacnije 1920-te kada su nazalost na silu pripojeni SHS-u, odluku nije doneo Pasic niti ga je iko konsultovao, donosioci odluke nisu ni znali da postoji taj za njih beznacajni cincar.
 
Kolega do sada vas nisam uvredio. Pasic je dosta ucinio za Srbiju posto su mu se interesi poklapali sa srpskim, inace kao i svaki jevrej obogatio se na tudoj muci pri tome zarad svojih interesa prodajuci i ljude koje je molio za pomoc.Najverovatnije ste shvatili da sam iz kraja gde se drugi radikal, drugog radikalnog pokreta, inace perjanica srpskog pokreta Jakov Tomic pokajao za svoje delovanje kada je video posledice istog, posto su mu i stranku utopili u Pasicevu. Poznata je njegova izjava iz 1920-te izrecena u Somboru "da sam znao da ce se ovako zavrsiti nikada se za ovo ne bih zalagao". Zamolio bih vas da me ne poredite pogotovu ne sa seseljem i njemu slicnima.
Inace propast mojih krajeva pocinje 1918-te, tacnije 1920-te kada su nazalost na silu pripojeni SHS-u, odluku nije doneo Pasic niti ga je iko konsultovao, donosioci odluke nisu ni znali da postoji taj za njih beznacajni cincar.
Pa jeli Jevrejin ili Cincar? Nije samo pobednik u prvom svetskom ratu vec i u balkanskom ratovima. Koliko je on pobedjivao toliko su ovi sto jos rovare gubili. Zato nisam pristalica da zemlju vode ljudi koji nisu poreklom iz Srbije. Vidim da je i Vucic poceo da prica kako potice od Milankovih iz Becej po majci. Nije zgoreg posto su se zasitili prekodrinaca.
 
Pogledajte prilog 770530





Branislav Lečić novi predsednik Demokratske stranke

Prema preliminarnim rezultataima, na glasanju je zabeležena izlaznost od 72,6 odsto.

Pogledajte prilog 770537

26.09.2020. 21:30


Glumac Branislav Lečić izabran je za predsednika Demokratske stranke, saopšteno je na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni rezultati Izborne skupštine.


Prema preliminarnim rezultataima, na glasanju je zabeležena izlaznost od 72,6 odsto.


Kako su saopštili iz te stranke, na Starom gradu nasilno je prekinuto glasanje, a osim tog incidenta, sve je proteklo u redu.


- Ovo je festival demokratije, svo koji su se osećali kao demokrate, mogli su da glasaju, ne samo oni koji su platili članarinu. Ovo je dan kada se obnavlja demokratija - rekao je Lečić.


On je pozvao da se sve demokrate ujedine i budu zajedno u ovom poduhvatu.


- Krajnje je vreme da se bavimo problemima građana. Mislili su da će da unište DS, ali ova stranka je pokazala da je žilava. Ovo je za mene velika pobeda i najveća uloga i uradiću je onako kako što sam radio na sceni. Uspešno - poručio je Lečić.


Ranije danas, bivši poslanik DS Balša Božović rekao je da je na izborima koji organizuje deo DS došlo do incidenata i da su polomljene kutije i pocepani listići, a da su fizički napadnute članice izborne komisije DS na Starom gradu

link



.

После две године, опет је Србијанац на челу Демократске странке. Дочекасмо и тај дан! Нека је са срећом великом глумцу и надамо се успешном председнику "жутих"! Србијанци више никада не смеју да кормило Демократске странке препусте онима са резервном домовином.

Prvo, nista novo nema kod njega, ispusena politicka mustikla jos iz 90-tih. Sto neko rece, sramota da uopste ima obraza da se vise pojavljuje u politici.

Drugo, to je DB-ovska dzukela.

Trece, DS clanstvo - mislim na one obicne clanove, ako ih uopste i ima - me ponovo razocaralo, ovaj put i poslednji put. Nisam ja nikakav pristalica Demokrata, stavise pola bi ih pozatvarao zbog "Zute posasti", ali kao velika stranka smatrao sam da imaju i veliko clanstvo, i da ti clanovi imaju neko misljenje i stav, i pola grama mozga. Staviti za predsednika ispusenu mustiklu koja je bila u DOS-u koji je bukvalno upropastio Srbiju, da bi na kraju doveo ponovo na vlast SPS, JUL i SRS je neopisiva glupost. I pricano je 1000 puta da moraju da se pojave nova lica ako se hoce uopste pomisao na neki uspeh, kao i novi programi, ali ne da UDBA a izgleda nemaju neki izbor pa se ponovo koriste - NARAVNO POTPUNO NEUSPESNO - Tadic, Zivkovic, evo sad i Lecic.

Znaci ovo je sad definitivno: DS vise ne postoji. Postali su egal sa SRS-om - matori, izandjali pajac koji bazdi na alkohol i koji sedi pored kontejnera u odrpanom odelu punom rupa.

Klovn.jpg
 
Pa jeli Jevrejin ili Cincar? Nije samo pobednik u prvom svetskom ratu vec i u balkanskom ratovima. Koliko je on pobedjivao toliko su ovi sto jos rovare gubili. Zato nisam pristalica da zemlju vode ljudi koji nisu poreklom iz Srbije. Vidim da je i Vucic poceo da prica kako potice od Milankovih iz Becej po majci. Nije zgoreg posto su se zasitili prekodrinaca.
Pasic je negativna licnosti ciji su se interesi poklapali sa srpskim, jevreji pojedine Cincare smatraju svijim Ciganima, slicno kao sto su mnogi nazvacu ih "poznati Srbi" zapravo jevreji da ih ne nabrajam, nije ta pojava specifična samo za srpski korpus, naneli su oni dosta stete mnogim narodima ucestvovali u unistenja njihovih drzava zarad trenutnog materijalnog interesa ukljucujuci i onu koja ih je posle pogroma jedina prihvatila u Evropi. Sam Pasic bi za svoje delovanje na pocetku karijere zasto ga je podrzavala Rusija u istoj zavrsio u Sibiru. Novopridosle "sugrađane" koji nam nisu doneli nista dobro, a koji su nam silom nametnuti ne bih komentarisao sem opaske da unistavaju i unistice sistem koji se vekovima gradio, sada jos funkcioniše po inerciji. Dosao sam u posed monografije o Zemunu u kojoj je jos lepsi nego iz mojih decackih dana, sam prikaz nam nagovestava u kom pravcu bi se razvijali da nas nije zadesio ovo zlo davne 1918-te kome su u znacajnoj meri doprineli jevreju, medu kojima je Pasic bio zanemariv, ne tvrdim da se nije uspeo nametnuti u srpskoj diplomatiji, ali oni nisu odlucivali, bili su obicni piuni koji su slušali tude naredbe i ispunjavala zelje onih koji nisu znali da postoji tamo neki Pasic niti ih je interesovalo.
 
(...) Staviti za predsednika ispusenu mustiklu (...)
Светог Леку Мачванског је за председника Демократске странке на слободним и непосредним (један члан - један глас) страначким изборима изабрала већина чланова ДС-а и мораћете ботови у периоду који је пред нама да живите са том чињеницом.
 
Pasic je negativna licnosti ciji su se interesi poklapali sa srpskim, jevreji pojedine Cincare smatraju svijim Ciganima, slicno kao sto su mnogi nazvacu ih "poznati Srbi" zapravo jevreji da ih ne nabrajam, nije ta pojava specifična samo za srpski korpus, naneli su oni dosta stete mnogim narodima ucestvovali u unistenja njihovih drzava zarad trenutnog materijalnog interesa ukljucujuci i onu koja ih je posle pogroma jedina prihvatila u Evropi. Sam Pasic bi za svoje delovanje na pocetku karijere zasto ga je podrzavala Rusija u istoj zavrsio u Sibiru. Novopridosle "sugrađane" koji nam nisu doneli nista dobro, a koji su nam silom nametnuti ne bih komentarisao sem opaske da unistavaju i unistice sistem koji se vekovima gradio, sada jos funkcioniše po inerciji. Dosao sam u posed monografije o Zemunu u kojoj je jos lepsi nego iz mojih decackih dana, sam prikaz nam nagovestava u kom pravcu bi se razvijali da nas nije zadesio ovo zlo davne 1918-te kome su u znacajnoj meri doprineli jevreju, medu kojima je Pasic bio zanemariv, ne tvrdim da se nije uspeo nametnuti u srpskoj diplomatiji, ali oni nisu odlucivali, bili su obicni piuni koji su slušali tude naredbe i ispunjavala zelje onih koji nisu znali da postoji tamo neki Pasic niti ih je interesovalo.
Vidi ovako gde gresis,Cincari nikakve veze nemaju sa Jevrejima skroz drugi pravac, Recimo da su oni potomci Dachana Trachana ,neki ih zovu Aromunima ,Vlasima sto ima veze s obzirom na polozaj Zajecara .Uglavnom ta grana srpstva koja cini veliki udeo u srpskoj populaciji. Sto se tice Zemuna ,moj grad jeste prelep ali istorija je tako htela. Treba da znas da su Srbi ziveli po obodu grada a centar su drzali Nemci,Hrvati i Jevreji, Ono sto se zove gornji grad je bilo delom nastanjeno srpsko a deo Franctal to ti je ono oko Prvomajske gde je Vesic postavio ulicu Blagoja Jovovica cetnika kojih je u Zemunu bilo nula.
 
Vidi ovako gde gresis,Cincari nikakve veze nemaju sa Jevrejima skroz drugi pravac, Recimo da su oni potomci Dachana Trachana ,neki ih zovu Aromunima ,Vlasima sto ima veze s obzirom na polozaj Zajecara .Uglavnom ta grana srpstva koja cini veliki udeo u srpskoj populaciji. Sto se tice Zemuna ,moj grad jeste prelep ali istorija je tako htela. Treba da znas da su Srbi ziveli po obodu grada a centar su drzali Nemci,Hrvati i Jevreji, Ono sto se zove gornji grad je bilo delom nastanjeno srpsko a deo Franctal to ti je ono oko Prvomajske gde je Vesic postavio ulicu Blagoja Jovovica cetnika kojih je u Zemunu bilo nula.
Pasic je bio jevrej, kao J. J Zmaj, Nusic..... svi ih "smatraju" Srbima da se malo nasalim tako je i jevrej Pasic bio Cincar. Znam ko su Cincari, kao i ostali narodi zaboravio si Sope mozda najbitnije od Zajecara juznije koji su znatno uticali na oblikovanje naroda koji tu zive. Jedini si ti dao pravi prikaz jednog grada koji je bio sastavni deo AU monarhije, obrati paznju kako na internetu opisuju njihov nastanak i ko je zasluzan za njihov prosperitet po istoj semi, ispada da su bili najbrojniji ne u AU monarhiji vec u Evropi.
 
Светог Леку Мачванског је за председника Демократске странке на слободним и непосредним (један члан - један глас) страначким изборима изабрала већина чланова ДС-а и мораћете ботови у периоду који је пред нама да живите са том чињеницом.

Ne tangira me uopste stanje u DS, samo konstatujem. Ne mogu da verujem da su izabrali opet propalog politicara (bio vlast i pukao - sta vise mislecem coveku treba?) koji je vec imao sansu i nije se pokazao. Znaci prosto radi promene - stavi nekog drugog. Pa ne vodi valjda politiku DS-a predsednik stranke, vec clanstvo, tako da i nije tako bitno ko je predsednik, zar ne? PA ONDA MENJAJ (mislim na DS)!

Eto, cisto to. Inace, Lecic jeste covek sluzbe, tako da je to tuzno. Ali posto je i tako onaj mufljuz Micunovic drmao DS-om decenijama, nista to ne cudi.
 
1601596618734.png






Lečić: Pozivam sve bivše predsednike DS na Skupštinu u subotu

Pozivam u 12 sati u subotu, u Sava centar, na Skupštinu Demokratske stranke, sve bivše predsednike Demokratske stranke – Dragoljuba Mićunovića, Zorana Đinđića ne mogu jer je, nažalost, ubijen, ali budite sigurni da je sa nama, Borisa Tadića, Dragana Đilasa, Bojana Pajtića, Dragana Šutanovca i Zorana Lutovca, poručuje za Danas Branislav Lečić.


Lečić: Pozivam sve bivše predsednike DS na Skupštinu u subotu 1


Piše: M. S. 01. oktobra 2020. 23.36

Lečić je prošle subote proglasio pobedu na unutarstranačkim izborima koje ne priznaje ranije izabrani predsednik DS Zoran Lutovac.

Naš sagovornik ističe:“ Sve ih pozivam da shvate da je ovo prilika da pokažemo da smo zajedno, da volimo DS, jer smo svi iz nje potekli. Da zastupamo upravo one demokratske vrednosti koje su danas u društvu ponižene, a iz politike potpuno proterane. Vreme je za obnovu demokratije i promociju politike koja će, ako smo zajedno, skratiti vreme čekanja do konačne pobede i ubrzati pad ovog autokratskog režima. Svi nesporazumi i sujete moraju pasti pred ovih neophodnim zadatkom. Jedina ambicija svakog od nas treba da bude da na godišnjicu Petog oktobra zajedništvom pokažemo da će u Srbiji demokratija ipak pobediti. Građani to očekuju od nas“.
 
Лутовац: Не бежимо од избора

zoran-lutovac.jpg


Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац поручио је данас да је позивао на разговор бивше и садашње чланове странке о начину организације избора у странци, како би умањио бруку и штету која се наноси демократама, али они то нису прихватали јер имају своју агенду - преузимање странке или ако то не успе, да опструишу ревитализацију ДС.

Бивши и садашњи чланови, који су насупрот руководству и већини чланова, имају два циља. Један је преузимање странке, а ако је то немогуће, онда је њихова идеја да опстуришу рад странке како се она никад не би ревитализовала, навео је Лутовац у писаној изјави.
То су углавном бивши функционери који ће променом Статута изгубити привилегован положај, предочио је Лутовац и нагласио да он нема ништа против унутарстраначких избора, али да се морају испоштовати процедуре, јер се зна се како се расписују избори у ДС.

https://www.rtv.rs/sr_ci/politika/lutovac-ne-bezimo-od-izbora_1165518.html
 
Лутовац: Не бежимо од избора

Pogledajte prilog 773075

Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац поручио је данас да је позивао на разговор бивше и садашње чланове странке о начину организације избора у странци, како би умањио бруку и штету која се наноси демократама, али они то нису прихватали јер имају своју агенду - преузимање странке или ако то не успе, да опструишу ревитализацију ДС.

Бивши и садашњи чланови, који су насупрот руководству и већини чланова, имају два циља. Један је преузимање странке, а ако је то немогуће, онда је њихова идеја да опстуришу рад странке како се она никад не би ревитализовала, навео је Лутовац у писаној изјави.
То су углавном бивши функционери који ће променом Статута изгубити привилегован положај, предочио је Лутовац и нагласио да он нема ништа против унутарстраначких избора, али да се морају испоштовати процедуре, јер се зна се како се расписују избори у ДС.

https://www.rtv.rs/sr_ci/politika/lutovac-ne-bezimo-od-izbora_1165518.html
Шта ми спамујеш тему са том црногорском џукелом?
 
Кварим ти посо
Само ми загађујеш тему спамом. Пази као, Мусогорац изјављује да не бежи од страначких избора, а прво их није дао па када су исти организовани, он није ни изашао на непосредне (један члан-један глас) страначке изборе проглашавајући их "лажним"; значи изјава достојна *******ог.
Лажљива црногорска џукела би сада радо на страначке изборе, али да његов газда Ђидо броји гласове. Но, за који дан надлежно министарство као новог председника "жутих" уписује Св.Леку Мачванског. Понављам још једном: помирите се "Крстини" ботови с чињеницом да је пропао Ђидин пројекат преузимања и лагане еутаназије Демократска странке.
 
Poslednja izmena:
Само ми загађујеш тему спамом. Пази као, Мусогорац изјављује да не бежи од страначких избора, а прво их није дао па када су исти организовани, он није ни изашао на непосредне (један члан-један глас) страначке изборе проглашавајући их "лажним"; значи изјава достојна *******ог.
Лажљива црногорска џукела би сада радо на страначке изборе, али да његов газда Ђидо броји гласове. Но, за који дан надлежно министарство као новог председника "жутих" уписује Св.Леку Мачванског. Понављам још једном: помирите се "Крстини" ботови с чињеницом да је пропао Ђидин пројекат преузимања и лагане еутаназије Демократска странке.

У вези са легалношћу избора, па тиме и уписивања бившег члана ДС за председника ДС, поновићу питање: А печат? Где је печат?

Лутовац: Печат ДС је код мене

zoran-lutovac-ds.jpg


Демократска странка, на чијем је челу Зоран Лутовац, поновила је данас да група њених садашњих и бивших функционера покушава да преузме странку и оптужила их да су за јучерашње, изборе које су назвали лажним припремили гласачке листиће "оверене" печатом странке, иако нису имали приступ печату.

"Печат ДС налази се код мене, на сигурном, недоступан свима онима који би желели да га злоупотребе за испуњење својих и режимских интереса", рекао је Лутовац, наводи се у саопштењу.

https://www.rtv.rs/sr_ci/politika/lutovac-pecat-ds-je-kod-mene_1164900.html
 
Само ми загађујеш тему спамом. Пази као, Мусогорац изјављује да не бежи од страначких избора, а прво их није дао па када су исти организовани, он није ни изашао на непосредне (један члан-један глас) страначке изборе проглашавајући их "лажним"; значи изјава достојна *******ог.
Лажљива црногорска џукела би сада радо на страначке изборе, али да његов газда Ђидо броји гласове. Но, за који дан надлежно министарство као новог председника "жутих" уписује Св.Леку Мачванског. Понављам још једном: помирите се "Крстини" ботови с чињеницом да је пропао Ђидин пројекат преузимања и лагане еутаназије Демократска странке.

Sveti Leka Macvanski je sparusena staracka prdljavina, kao i Forumas Komsija uostalom.

Jedino Dukljanski vitez Lutovac moze preporoditi demokrate, jer se dokazao kao dobar glazbenik i cestit politicar, a pesma Mostovi na Moraci je hit za sva vremena.

Sveti Leka je nikakav glumac i nikakav politicar, Obican preletac i landara pishore.
 

Back
Top