Sulejman Veličanstveni

...Devojka koja igra Izabelu nije uopste glumica...Ona je magistar Medjunarodnih odnosa, diplomirala je u Rimu, zbog cega je i angazovana (likom odgovara stereotipu spanske lepote i odlicno govori spanski i italijanski jezik)...Nikada ranije nije imala iskustvo pred kamerama, potpuni je amater/naturscik...Vidi se nedostatak isksutva i profesionalnog umeca, ali, iz moje vizure, kada je izrazajnost lica i ociju u pitanju, te sposobnost da se samo mimikom, facijalnom ekspresijom docaraju emocije, superiornija je od Hurem...Ona lose govori tekst, ima slabu dikciju, ali mnogo izrazajnije i 'toplije' lice od Meryem, koja je profesionalna glumica sa iskustvom...Usne jesu korigovane i u zavisnosti od ugla snimanja deluju manje ili vise prenaglaseno, nekada cak veoma prihvatljivo i lepo...Oblik im je u redu, nisu klasican 'paciji kljun' za kojim vecina zena poseze kada se odluci za ovu intervenciju...Mislim da antipatije prema Izabeli nemaju toliko veze sa likom i glumom koliko sa cinjenicom da se publici ne dopada niko ko je oponent Hurem...Emocije prema likovima se menjaju prema tome kakav je njihov trenutni odnos sa omiljenim likom u serijalu...I to nas vraca na citate koje sam postavila na prethodnoj stranici, a koji se bave fenomenom bezuslovnog obozavanja i identifikacije sa likom Hurem...Zanimljiva tema...

...Iz mog ugla, najbolja glumica u serijalu je Nur Fettahoglu, koja tumaci lik Mahidevran - superioran talenat, izuzetna sposobnost donosenja emocija najsireg sprektra samo mimikom i pogledom...
 
Izabela i ne glumi toliko lose, koliko me nervira njena silikoniranost. Sva se uvostila, deluje vestacki. Verujem da je izgledala bar 3 puta bolje pre intervencija.

Glumice nisu vrhunske. Mnogo bolje glume muskarci - Zumbula, Matrakcija, Sulja, Djula, Shekera, cak i Ibrahim, nego zene u seriji.
 
Ja prosto obožavam kako naša likuša tumači Hurem, jako je teška uloga u pitanju a ona je sjajno iznosi...
Izabela mi nije previše ružna ali nekako mi se čini nepotrebna u seriji...
Obožavam (sto puta ponovih) Hurem, Matrakčiju i Đul-agu... Zumbul me plaši, kad krene da šišti i da gleda nekoga belo, kao neka zmija je...

Mislim da je potpuno nepotrebno pominjati da serija "odstupa" od istorijskih činjenica - ako vam to smeta pravac potražite dokumentarac o tom vremenu... Ovo je serija (ne sapunica ako mene pitate, radnja je previše kompleksna sa emotivne strane da bi bila sapunica), Meral je imala te neke granice istorije koje nije smela da prelazi, ostalo je učinila njena mašta, ipak i oni sami ne znaju ni 5% od onoga šta se tačno dešavalo u tom vremenu... Mašta je popunila sve praznine...

I ovo moram da napomenem, mislim da ugadnubaburastem gledaš na gotovo sve u vezi serije iz pogrešnog ugla... Kao da gledaš da nalaziš greške i tumačiš likove i događaje na neki dosadan i tebi samoj neshvatljiv način - gledaj bre seriju i uživaj... Nemoj bespotrebno da tumačiš svaki mogući postupak likova ili svaku scenu... Ubeđen sam da ti nijedna serija (niti film) ne odgovaraju jer imaš neke kriterijume koje ni prof. kritičari nisu postavili... Uhvatila si se za to što ljudi vole Hurem, šta je to bitno... Zašto bi iko voleo Mahidevran, ona se faktički uopšte nije borila za svoje ciljeve, uostalom kada je ostala bez sulejmana šta je uradila - posvetila život tome da zagorča isti Hurem, samo treba pogledati svaku njenu scenu... baca pogled na Hurem i ako se ova smeje ona je namrštena i obrnuto... Nema tu nikakve mudrosti... Hurem je jak i superioran lik jer ruši sve pred sobom... Svako bi voleo da bude takav ali se svako ne usuđuje na to...

Moje mišljenje... Nije namenjeno da uvredi...
 
Poslednja izmena:
Zanimljivo. Što se tiče Izabele, mislim da odbojnost prema njoj potiče od onoga što napisa Tzar, toliko izgleda plastično i ovovremeno i toj svojoj estetici, i mislim da to nema veze sa likom koji tumači i sa tim kako se pozicionira u odnosu na Hurem. Što se Mahidervan tiče, ona ( mislim na glumicu, jasno ) po mom viđenju ima samu fizionomiju zle žene, tanke usne, usahle obraze, grozničave oči. Ne kažem da takve osobe nekada i u zbilji nisu nežne, iskrene ili tople, ali iz nje uvek isijava glavna karakterna crta. Gluma ukočena i predvidiva.
Hurem- glumom nisam impresionirana. Ni lepotom. Niti činjenicom da ruši sve pred sobom kako bi do cilja. Dražesna je i ponekad draga, ima zaista lepe oči, i mnogo mi je prijatnija u intervjuima nego u samoj seriji, međutim, to opet sve nema veze, kao što sam već napisala, prirodno je da se nalazi u centru interesovanja i da se gledaoci određuju u odnosu sa nju.
Ponovo sam pregledala neke forume. JAKO veliki broj žena pronalazi se u Mahidervan. Sve zavisi od toga ko šta primeti dok čita.
 
Izabela i ne glumi toliko lose, koliko me nervira njena silikoniranost. Sva se uvostila, deluje vestacki. Verujem da je izgledala bar 3 puta bolje pre intervencija.

Glumice nisu vrhunske. Mnogo bolje glume muskarci - Zumbula, Matrakcija, Sulja, Djula, Shekera, cak i Ibrahim, nego zene u seriji.

...Slazem se da je muska glumacka postavka za nijansu bolja, iako su glumice u rolama Mahidevran, Nigar, Daje...odlicno donele svoje uloge...Kompletna druga postavka, odnosno glumci u ulogama posluge su maestralno izneli svoje likove po mom misljenju...

...Sto se tice Izabele, odnosno Melike Ipek Yalove koja je igra, turska stampa, ali i publika, postarali su se da pronadju njene privatne fotografije pre intervencije hijaluronom na usnama (to je ujedno i jedina estetska intervencija koju je imala)...Takodje je imala svetliju boju kose i sasvim drugaciji imidz, ali bitne promene, osim u nacinu na koji je stilizovana, nije pretrpela...

15237305.jpg


...Melike sa roditeljima...

yalova_17997128824e9ad0baaced7.jpg


...I danas, privatno...

Melike_Ipek_Yalova_1_131359.jpg
 
Pa šta znam, nisu ni meni, ali postoji taj neki estetski okvir u kojem jesu. Prosto, čak i u njemu, ima mnogo lepših od nje.

...Producenti su insistirali i da lik Hurem igra glumica turskog porekla, ali da bude prirodna plavusa, sto im je drasticno suzilo izbor...Sigurna sam da su medju istocnoevropskim glumicama mogli pronaci osobu koja odgovara fizicki, ali i slovenskim senzibilitetom koji Merjem nema...

i meni je ruzna, grozne buljave oci ima

...:)...Sulejman ima buljave oci...Izabeline su krupne, iz moje vizure, naravno...Iako su mi Sulejmanove draze ;)...


...@dusankovacevicsrbija, svaki gledalac ima sopstveni ugao gledanja koji je uslovljen nizom faktora i dobro je sto nemamo svi iste motive, percepciju, ocekivanja i ugao posmatranja istog TV sadrzaja - to je normalno i pozeljno za diskusiju i razmenu utisaka sa razlicitih stanovista...Tako najvise ucimo jedni od drugih, ukoliko smo otvoreni za tu opciju, preispitujemo i proveravamo sopstvene stavove i gledista, uporedjujemo vlastite vrednosne sudove sa drugim...Mene licno zanima i aspekt serijala koji sam pomenula, sto ne znaci da u njemu ne uzivam kao sasvim obican gledalac...:)
 
...Sto se tice Izabele, odnosno Melike Ipek Yalove koja je igra, turska stampa, ali i publika, postarali su se da pronadju njene privatne fotografije pre intervencije hijaluronom na usnama (to je ujedno i jedina estetska intervencija koju je imala)...Takodje je imala svetliju boju kose i sasvim drugaciji imidz, ali bitne promene, osim u nacinu na koji je stilizovana, nije pretrpela...

15237305.jpg

Lepo sam rekao da je izgledala tri puta bolje prirodno nego ovako. Bez obzira sta pisu novine ja i dalje mislim da nema sanse da ovo desno nisu silikoni.
 
Sa intervencijom, bez intervencije Izabela je jako lepa, ne vidim nista u njenoj pojavi sto bi moglo biti okarakterisano kao ruzno.
A i taj nedostatak glumacke vestine, sasvim odgovara liku jedne zarobljene, zbunjene princeze, koja se nasla u nekoj novoj sredini, i nema pojma sta ce biti sa njenim zivotom.
 
A dobro ljudi, to je sve stvar zaista ličnog viđenja. Meni je ta osoba stvarno retko ružna, to nema veze sa Hurem niti sa bilo kim drugim, dok je mom bratu Hurem nepodnošljiva, ne može da gleda seriju koliko mu je ružna :lol:Njemu je lepa Hatidze :roll:
 
Malo sam premotavao epizode i neverovatno koliku hrabrost Hurem ima! Toliko je sigurna da joj niko ne moze nista i cak one scene sa Valide kasnije :eek:
Jedva cekam te epizode , to ce kod nas biti u septembru osecam :hahaha:

I imaju mnogo mocnu muziku u seriji :worth:
 
Poslednja izmena:

Back
Top