Srecan rodjendan monstrume XD

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.290
pored obećanja premijera Mirka Cvetkovića da će za vreme trajanja krize biti stopirano zapošljavanje u javnim službama, Vlada Srbije je juče objavila konkurs za prijem 42 službenika od kojih će 31 u službu primiti Ministarstvo zdravlja. U ovom Ministarstvu kažu da su konkurs za sistematizovana, a nepopunjena radna mesta, raspisali u skladu sa zakonom i uz odobrenje Saveta za reformu državne uprave i Ministarstva finansija.

- Radna mesta za koja je raspisan konkurs su nepopunjena i odobrena kadrovskim planom Vlade koja je 26. marta naložila svim ministarstvima da ovakva radna mesta popunjavaju sprovođenjem javnog konkursa - rečeno nam je u Ministarstvu zdravlja.
Premijer Cvetković, međutim, 27. marta je naložio da se poništi konkurs za 55 državnih službenika i obećao da neće biti novog zapošljavanja kako bi se skresali državni troškovi za vreme krize.
U nekim ministarstvima kažu da i pored objavljenog konkursa neće biti novih radnih mesta.

- Ako nas pitate da li će biti zapošljavanja na novim radnim mestima, odgovor je da neće. Radi se isključivo o konkursima za već postojeća radna mesta - rečeno nam je u Ministarstvu za javnu upravu i lokalnu samoupravu uz objašnjenje da ministarstva ne rade ništa na svoju ruku već se radi o odluci Vlade Srbije. Sličan odgovor dobili smo i iz Ministarstva za ekologiju i prostorno planiranje. http://www.alo.rs/politika/17299/Konkurs_za_fotelje

Da nam pozzivi vlada dok kraja mandata!:klap::roll:
 

Back
Top