ZVUK

• Začetnik teme Začetnik teme WIBU
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
u vezi zvuka

Ajdmo sada malo ozbiljnije,salu na stranu,sto bi rekli profesori u skoli

Pacifik je vrlo trusno podrucje.....a njegovo tlo se non stop pomera,recimo marijanska dolina,ukoliko je doslo do pomeranja tla.....moguce je da su stene na tlu,usred trenja ploca,proizvele ovaj zvuk

ja snimak,nisam mogao da vidim jer je ovde youtube zabranjen,ali sam stekao neku predpostavku,da se radi o pacifiku...mozda sam i totalno fulao :)

ali poenta je,bilo gde da je...ili explozija vulkana u moru...ili pomeranja ploca

u vezi zvuka

Ajdmo sada malo ozbiljnije,salu na stranu,sto bi rekli profesori u skoli

Pacifik je vrlo trusno podrucje.....a njegovo tlo se non stop pomera,recimo marijanska dolina,ukoliko je doslo do pomeranja tla.....moguce je da su stene na tlu,usred trenja ploca,proizvele ovaj zvuk

ja snimak,nisam mogao da vidim jer je ovde youtube zabranjen,ali sam stekao neku predpostavku,da se radi o pacifiku...mozda sam i totalno fulao :)

ali poenta je,bilo gde da je...ili explozija vulkana u moru...ili pomeranja ploca

mislim da bi takvu pojavu sigurno zabeležili i seizmometri, a ne samo mikrofoni

skloniji sam da poverujem da je došlo do iznenadnog oslobađanja veće količine gasa

''Neki'' pisac se zove Hauard Filips Lavkraft a mornari su više upražnjavali rum

Bogami,nije...mornari koji su vozili pacifikom,pogotovo ture Kina-Amerika...Indonezija-Evropa...Kina-Evropa su prevozili opijum...i skoro svi bili ovisnici o robi koju su vozili

To ti je cuvena istocno-indijska kompanija,engleska kruna je koristila kao paravan za prevoz opijuma iz Kine.....posto je tema pacifik,ona opijum...Rum je vise bio zastupljan ranije...u vreme kada se plovilo karibskim ostrvima,posto tamo uspeva njegov glavni artikal

U pravu si, znam za to, teško se može odoleti tolikom iskušenju, naročito što tada nisu bile poznate pogubne posledice konzumacije istog, ali većina mornara je više volela (a i bio im je dostuptniji) alkohol. Opijum (afion, kako ga oni zovu), je dobijala osmanlijska vojska, verovatno i druge, i zato je bila prilično uspešna - nema bola, gladi, hladnoće. Ovo sam u stvari napisala zato što ne mislim da su predanja posledica opijanja i obeznanjivanja.
A što se zvuka tiče, mora i okeani su najmanje ispitane oblasti planete, ko zna čega ima tamo dole. Poznat je slučaj ribe Celekanta koja je ulovljena 30-tih a verovalo se da je izumrla pre više miliona godina. Možda stvarmo Ktulu orgija sa familijom - ko kaže da postoji samo jedan:):D;)!!!

Poslednja izmena:

Back