Zvuk u filmu

Umri_muski

Legenda
Poruka
74.152
Imam jedno cudno zapazanje u vezi zvuka u filmu.
Kod nekih filmova, a mislim da je postprodukcija u pitanju, zvuk je naizgled isti kao i kod ostalih filmova, ali ja imam problem da bolje razaznam opusteno sta govore...
Sve , a neki glumci narocito zvuce kao kad ja pokusavam da govorim kao trbuhozborac, znaci kao kad se trudim da sto manje pokrecem usta...

Nije suzen opseg frekvencija, proveravao sam to....

Primetio sam da cesto zvuce kao kad voditelj previse prinese mikrofon ustima...
Cesto je to i uocljivo u samoj sceni , zaklanja se putanja od usta ka prostoru.
A opet kod nekih filmova je jasno da je nemoguce da se dobija orginalno onakav zvuk uz svo kretanje aktera scene, tj meni izgleda kao da se naknadno sinhronizuje, jer ako ono mogu da snime onako kristalno jasno , obara sve zakone fizike...

Da li je tehnologija zvuka u filmu razradjena stvar ili jos uvek zahtev rezisera i sta on zahteva?

Да ли мислиш на тв или копије филмова преко интернета што скида велика већина?
Или звук преко биоскопа што је драстична разлика и зависи од мноштво фактора.

inace i emihs i june su u pravu.. ako uporedjuejs piratske kopije to je dubovano, kompresovano .. svasta mu je radjeno.. to ne mozes da uzmes u ozbiljnu analizu.

pricas o domacim ili stranim?

ja sam primetio da nekad u domacim filmovima rade losu produkciju zvuka i desi se da se slabije razaznaje sta pricaju.
Обавезно домаће филмове морам појачати још коју скалу да бих разумео, нисам сигуран зашто је то тако...

Iskreno pricam o stranim filmovima ali nisu poznati , nego lice kao nasi studentski, po muzici u filmu , B klasa, ali svejedno , zar je moguce da imaju ocigledan video kvalitet a da prave zvuk greske...

Back