Ok druže, hvala na savetu. Da li bi ti zvučnici izdžali kućno vežbanje (klavijatura ili gitara+ mikrofon) neke normalne glasnoće (ne divljanje)
Evo ti slika Mv8
veruj da imam extra kesha, uzeo bih ih bez razmisljanja posto imam pojacalo sa 5 izlaza i plus za subwoofer aktivni. Ove bi stavio za frontove, a Mv4 za Rear, uradio quadrofoniju i milina, da cujes svaki moguci diiiiiingggggg....
Mislim da bih, ali da li su oni pravi izbor za to sto tebi treba?, ne znam koja ti je vrsta izvora, tu je ipak najbitniji izvor u neku ruku, da bi zvucnici dosli do punog sjaja i ako si u zgradi, ni slucajno woofer, jer ces da uzbunis komsije sa svih strana, ipak stereo varijanta je tu najzahvalnija kad je stan u zgradi u pitanju, bio probao iz izkustva pricam.
Posto ti sviras, sad stvarno ne znam da li su ovakav tip zvucnika namenjeni za tu pricu, oni su ipak za pojacala, CD`ove, zvucne kartice kvalitetnije naravno i radi reprodukcije su namenjeni tj. napravljeni, ali posto ti to nesto profi pokusavas da radis, ipak ziva svirka!, mozda ti je bolje da kontaktiras nekog ko se i bavi tim. Ovi zvucnici su uglavnom za kucnu reprodukciju muzike, filmova itd. mada sve to kad se spoji kako ti zamisljas oni bi svirali bez greske, samo ne znam da li su pravi izbor za to. Ja sam mislio da si vise u nekom Dj`ing fazonu, sto mu dodje opet kao vise neka reprodukcija, posto se pusta sa odredjenih muzickih formata...Mozda bi bilo najpametnije da odes ili posaljes mejl u 4audio i pitas ih da li bi ti ovakav sistem zvucnika odradio posao, jer ja to sto ti imas ipak nikad nisam probavao. A sto se mic. tice, probavao sam samo sa ovim malim najobicnijim za komunik. preko skype, mislim meni to zvuci ok, zvuk je cist i jasan, sebe cujes perfektno.
Pozz i nadam se da ces naci pravu kombinaciju i obavezno bez zurbe, cini mi se da ti zelis nesto ozbiljno da radis, zato polako, pricaj sa svima, naravno "iskusnijim" kad je ziva svirka u pitanju, odslusaj kod nekog nesto kako zvuci i tek onda uzmi ono sto mislis da je tebi najbolje.
P.S. ja koliko znam muzicari sebi uglavnom uzimaju gotov mono zvucnik sa ugradjenim pojacalom da mogu to da pojacaju i cuju malo preciznije kako sviraju ili sta vec, sad posto ti imas klavijaturu a ona danas je u stanju da zameni pola benda, kontam zasto ides i na ovakve stereo varijante, valjda nadam se. Neki bih na tvom mestu uzeli 2 monitor zvucnika sa naravno ugradjenim pojacalima, znaci onakvi kao sto vidis po raznim studijima sto stoje pored miksete kao prvi zvucnici manjih dimenzija, e vidis u njima je pojacalo svi su mono ali kad se povezu u stereo varijantu rade brutalno. Pogledaj malo studija nekih poznatijih muzicara, pa odatle mozes da krenes jer znam da su takvi zvucnici jako skupi ali ima i jeftiniji varijanti iste marke samo slabije snage, e sad mozda takva snaga tebi odgovara perfektno, jer recmo pravih 2x40W za normalnu sobu je brutalno dobro, a kod takvih monitor zvucnika renomiranih imena veruj da sviraju za svaku ulozenu paru, pozz.