Zvucna izolacija

Dachulence

Početnik
Poruka
13
Ljudi ako neko zna, nisam bas siuguran da sam pogodio mesto gde da pisem ovu temu, ali ako neko ima nekakvog iskustva sa zvucnim izolovanjem sobe. Kupiio sam nove zvucnike 5.1 Genius sw 6000 i zali mi se komsinica koja zivi iznad mene da joj se tresu prozori. Posto ispod mene ne zivi niko, na prizemlju sam, da li bi pomoglo nekakvo zvucno izolovanje plafona? Hvala unapred

А да се проба са оним картонским корпама за јаја? Знам да ће соба изгледати за неког ужас али вреди пробати. А и није скупо. :)

Slusalice ne pomazu, jer kad pravim zurku samo jedan moze da slusa muziku, baba nikad ne odlazi van kuce a korpe od jaja su vise za gluvu sobu za studije, toga se secam iz skole, jer se tad zvuk nikad ne odbija pravo ka tebi nego u nekom drugo pravcu i nema onog budjavog sustanja. Forum mi onaj dosta pomogao, nisam ni znao da u kregujevcu ima firma koja se bavi zvucnom izolacijom a i ljudi dosta pricaju o pluti. Kazu da je pluta odlican izolacioni materijal i to samo par mm sloja. Ja sam cak razmisljao i o stiroporu i onom od 10 cm, ali bih tad dosta smanjio prostor. Uglavnom hvala na pomoci svima.

Slusalice ne pomazu, jer kad pravim zurku samo jedan moze da slusa muziku, baba nikad ne odlazi van kuce a korpe od jaja su vise za gluvu sobu za studije, toga se secam iz skole, jer se tad zvuk nikad ne odbija pravo ka tebi nego u nekom drugo pravcu i nema onog budjavog sustanja. Forum mi onaj dosta pomogao, nisam ni znao da u kregujevcu ima firma koja se bavi zvucnom izolacijom a i ljudi dosta pricaju o pluti. Kazu da je pluta odlican izolacioni materijal i to samo par mm sloja. Ja sam cak razmisljao i o stiroporu i onom od 10 cm, ali bih tad dosta smanjio prostor. Uglavnom hvala na pomoci svima.

STIROPOR...je jeftiniji...ali je...KANCEROGEN...i zato se koristi samo kao ..SPOLJNA IZOLACIJA...;)

PLUTA ...je...BOLJA....ali je....ZNATNO SKUPLJA....:sad2:
------------------------
Elem....NAJ JEFTINIJE...je da pre nego ..POČNEŠ ŽURKU....pola sata ranije...odneseš babi :poklon: ...TOPLO MLEKO U KOME JE KUVAN MAK..I ŠTRUDLU SA MAKOM...:ok:

Ima da...SPAVA KO TOP...:hahaha:

Druze, jako mi je zao ali za to resenja nema. Shvati da ako zivis u zgradi, jednostavno ne mozes da pustas glasno muziku, barem ne sa wooferom, o tome si ranije trebao da mislis. Ja sam prosao kroz istu pricu i nije vredelo, taj woofer previse trese zidove koliko god da ga smanjis pa pojacas glavni volume. Jako niske frekvencije ima. Ili uzmi neki stereo sistem sa dva kvalitetna zvucnika i slusaj muziku normalno bez jakog pojacavanja. Ako bas zelis da cujes glasno, tu su ti slusalice neke kvalitetnije pa pojacaj do mile volje. Ja sad ne znam koliko godina imas, ali ako si mladji, veruj da ce te ta zelja proci za koju godinu, da od problema zivotnih neces se ni setiti da slusas a kamo li pojacas muziku. Kad budes stariji, tad ce ti jako odgovarati 2 stereo zvucnika i kristalan zvuk sa normalnim pojcanjem da nikog ne ometas, tad ces vise ti zeleti da necujes spoljne zvuke, nego da u tisini lagano slusas svoju omiljenu muziku. Znaci to sto zelis je nemoguce sa tim wooferom, a zvucna izolacija postoji ali se ugradjuje odmah kad se kuca ili zgrada pravi. Mozes da pokusas nesto naknadno, ali cisto sumnjam da ces uspeti da prigusis taj bass, znam mnogo dobro radi, ali bas i nije za okolinu.

E hebi ga, ti bi da pravis zurku u stanu, pa to je vec previse neozbiljno. Postoje lokali za iznajmljivanje, tako smo barem mi radili kad smo bili mladji i pravili zezanja ili ako nemate kesha onda u garazi. Nikad nisam bio pristalica zurki u stanu, pustis rulju unutar koja ti urnise stan, batali ti to.
Neki drugari jos dok sam isao u srednju, su na Novom Beogradu u onim garazama pored zgrada jednu opremili sa odlicnom akustikom i tu se svaki dan zezali sa gramofonima, plocama i miksetama, to je odlicno resenje bilo.

STIROPOR...je jeftiniji...ali je...KANCEROGEN...i zato se koristi samo kao ..SPOLJNA IZOLACIJA...;)

PLUTA ...je...BOLJA....ali je....ZNATNO SKUPLJA....:sad2:
------------------------
Elem....NAJ JEFTINIJE...je da pre nego ..POČNEŠ ŽURKU....pola sata ranije...odneseš babi :poklon: ...TOPLO MLEKO U KOME JE KUVAN MAK..I ŠTRUDLU SA MAKOM...:ok:

Ima da...SPAVA KO TOP...:hahaha:

I ko posle da snabdeva babu sa cajem od maka kad se navuce, od njegovih zurki. Teras decka na kriminal i brzu paru lol

Back